Viza za Zanzibar
Viza Zanzibar

Svim putnicima je potrebna viza za Zanzibar. Viza je potrebna za srpski, crnogorski, BIH, makedonski, EU i sve ostale pasose izuzev za pojedine istocnoafricke drzave.

Viza za ulazak na Zanzibar se dobija po dolasku na Zanzibar. Cena vize je 50$ i taj iznos je potrebno platiti gotovinom ili platnom karticom. Ako nemate platnu karticu, mozete pozajmiti od nekoga za potrebe placanja vize. Vizu mozete platiti i gotovinom, u dolarima, uz proviziju od oko 5 dolara.

Cena vize je ista za sve, u tu cenu placaju svi koji zele da udju na Zanzibar.

Osim pasosa koji mora vaziti najmanje 6 meseci od planiranog datuma povratka, nije potrebna nikakva dodatna dokumentacija. Kada sletite potrebno je da popunite dva obrascakoje cete dobiti pri ulasku u aerodromsku zgradu:

Obrazac za vizu
Obrazac za ulazak u zemlju, takozvani „Arrival card“, njega predajete sluzbeniku na salteru zajedno sa vizom koju ste prethodno dobili na drugom salteru.

Za popunjavanje obrazaca pored licnih podataka iz pasosa bice potrebno da upisete i podatke o boravku na Zanzibaru ( broj dana, smestaj i adresa..) koje cete dobiti nakon prijave na neko od nasih putovanja u okviru kojih se ide na Zanzibar.

Ako na Zanzibar dolazite avionom, nije Vam potrebna zuta knjizica, niti bilo kakva vakcina. Ipak, pozovite telefonom najblizi Institut za tropske bolesti da se informisete o merama predostroznosti i svim specificnostima vezanim za Vase zdravstveno stanje.