12 ili vise dana
Trajanje
18.12.2023.
Grupni polazak
Bez doplate!
Fakultativni izleti
Garantovano
putovanje

Pun mesec na vrhu Afrike

Ekspedicija Kilimadžaro

Odmor na Zanzibaru, safari u Tanzaniji i uspon na Kilimandžaro! Nakon odmora na Zanzibaru idemo na uzbudljivi safari u najbolje nacionalne parkove Tanzanije i potom krećemo ka vrhu Afrike! Osim izazovnog uspona, čeka nas i nezaboravan doček Nove godine na vrhu Kilimandžara. Zamislite kako ćete pod zvezdanim nebom, iznad oblaka, dočekati ponoć i ispratiti staru godinu, stvarajući uspomene koje će trajati čitav život. Čeka nas novogodišnja noć na krovu Afrike!

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 20.06.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.

 

Odmor na Zanzibaru

Prvi segment nase avanture cini aktivan odmor na Zanzibaru. Plivajte sa delfinima na jugu Zanzibara, krenite na “Blue Safari”, uživajte u afričkoj kuhinji, “navalite” na papaju, ananas i avokado. Zagrlite gigantske kornjače, jedine stanovnike obližnjeg Prison ostrva. Izgubite se u lavirintima ulica kamenog grada i zviždućući neku melodiju grupe Queen pronađite kuću u kojoj je rodjen Freddie Mercury… Stone Town je glavni i jedini grad na Zanzibaru i gotovo da se nije promjenio u poslednjih 200 godina. U njemu pronađite tragove ne tako davne burne prošlosti.

Uzbudljivi safari

Drugi segment avanture cini safari u cak 2 nacionalna parka! Ngorongoro je staniste slonova, lavova, leoparda, geparda, crnog nosoroga, zirafa, zebri..ovaj nacionalni park je zaštićeno mjesto i UNESCO-ovo svjetska baština koja se nalazi u okrugu Ngorongoro u regiji Arusha, unutar geološke oblasti Crater Highlands u sjevernoj Tanzaniji. Područje je dobilo ime po krateru Ngorongoro, velikoj vulkanskoj kalderi unutar područja. Zapadni dio parka naslanja se na Nacionalni park Serengeti, a područje koje se sastoji od dva parka i rezervata divljači Masai Mara u Keniji je dom Velike migracije, masovne godišnje migracije miliona gnuova, zebri, gazela i drugih životinja.

Nacionalni park Tarangire je nacionalni park u tanzanijskoj regiji Manyara. Ime parka potice od reke Tarangire koja prolazi kroz park. Reka Tarangire je primarni izvor slatke vode za divlje životinje u ekosistemu Tarangire tokom godišnje sušne sezone. Park je poznat po velikoj gustini slonova i baobaba. Ostali uobičajeni stanovnici su vodeni jad, žirafa, dik dik, impala, eland, Grantova gazela, vervet majmun, trakast mungos i maslinov pavijan. Predatori u Tarangireu su lav, leopard, gepard, karakal, medonosni jazavac i afrički divlji pas.

Uspon na vrh Afrike

Treći i najizazovniji segment putovanja je uspon do najviše tačke kontinenta! Ovo je izazov koji ćeš pamtiti celog života. Vodiči sa bogatim iskustvom nas vode kroz spektakularne pejzaže do samog vrha, Uhuru Peak, gde ćeš dočekati Novu godinu na visini od 5.895 metara iznad nivoa mora.

Magična noć na vrhu Kilimandžara je ono što čini ovaj aranžman posebnim. Svetlucave zvezde iznad tebe, tišina i mir planine, uz slavlje Nove godine sa grupom istomišljenika, čini ovu avanturu neponovljivom.

Polasci - cijena

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 20.06.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
Trajanje  18 dana/15 noći
Polazak: 17.08.2024;
Cijena 3499e ili vise
Smještaj 3* smestaj i glamping kamp
Izleti BEZ doplate za safari! Cena 500e 0e za GT putnike!

BEZ doplate uspon! Cena 2000e 0e za GT putnike!

BEZ doplate fakultative u Tanzaniji! Cena 100e 0e za GT putnike!

BEZ doplate fakultative na Zanzibaru! Cena 300e 0e za GT putnike!

Djeca Putovanje nije pogodno za decu
Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Zahtjev za ponudu

Sastavite ponudu i ako cijena odgovara popunite zahtjev za ponudom do kraja i prodajni tim će Vam poslati detaljnu ponudu sa svim informacijama. Prilikom prijave se plaća oko 999e po osobi. Sve takse su uvijek uključene. Telefonske konsultacije su moguće isključivo nakon popunjenog Zahtjeva za ponudom i prijema zvanične ponude, uz prethodno zakazivanje termina za telefonske konsultacije.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 20.06.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
0,00 €
Avio+takse+smestaj+IZLETI+vodici

Additional information

DržaveTanzanija

1

Dan 1

Let sa aerodroma po izboru do Zanzibara , sa kratkim presjedanjem u konekcionom gradu.

2-7

Dan 2

Nedelju dana u tropskom raju!

Plivajte sa delfinima na jugu Zanzibara, krenite na “Blue Safari”, uživajte u afričkoj kuhinji, “navalite” na papaju, ananas i avokado. Zagrlite gigantske kornjače, jedine stanovnike obližnjeg Prison ostrva. Izgubite se u lavirintima ulica kamenog grada i zviždućući neku melodiju grupe Queen pronađite kuću u kojoj je rodjen Freddie Mercury… Stone Town je glavni i jedini grad na Zanzibaru i gotovo da se nije promjenio u poslednjih 200 godina. U njemu pronađite tragove ne tako davne burne prošlosti. Prije samo 100 godina na Zanzibaru, u Kamenom gradu, se nalazila najveća pijaca robova na koju su dovođeni robovi iz čitave Afrike.

8

Dan 8

Polazak sa Zanzibara za Moshi. Po dolasku u Moshi smestanje u hotel I nastavak na safari u nacionalni park Tarangire. Nacionalni park Tarangire je nacionalni park u tanzanijskoj regiji Manyara. Ime parka potice od reke Tarangire koja prolazi kroz park. Reka Tarangire je primarni izvor slatke vode za divlje životinje u ekosistemu Tarangire tokom godišnje sušne sezone. Park je poznat po velikoj gustini slonova i baobaba. Posetioci parka u sušnoj sezoni od juna do novembra mogu da očekuju velika stada hiljada zebri, gnuova i bivola. Ostale uobičajene stanovnike životinje su vodeni jad, žirafa, dik dik, impala, eland, Grantova gazela, vervet majmun, trakast mungos i maslinov pavijan. Predatori u Tarangireu su lav, leopard, gepard, karakal, medonosni jazavac i afrički divlji pas. Nakon safarija povratak u hotel, nocenje.

9

Dan 9

Dorucak. Rani polazak na safari na izlazak sunca u savani. Posjeta nacionalnom parku Ngorongoro. Ngorongoro je staniste slonova, lavova, leoparda, geparda, crnog nosoroga, zirafa, zebri..ovaj nacionalni park je zaštićeno mjesto i UNESCO-ovo svjetska baština koja se nalazi u okrugu Ngorongoro u regiji Arusha, unutar geološke oblasti Crater Highlands u sjevernoj Tanzaniji. Područje je dobilo ime po krateru Ngorongoro, velikoj vulkanskoj kalderi unutar područja. Zapadni dio parka naslanja se na Nacionalni park Serengeti, a područje koje se sastoji od dva parka i rezervata divljači Masai Mara u Keniji je dom Velike migracije, masovne godišnje migracije miliona gnuova, zebri, gazela i drugih životinja.

Po zavrsetku safarija povratak u smjestaj I slobodno vreme.

10

Dan 10

Posle doručka krećemo na izlet u podnožju Kilimandžara. Šetaćemo kroz plantaže banana i kafe do Marangu vodopada, visokih preko 100 metara gdje ćemo se okrepiti uz užinu. Vraćamo se u Moshi, slobodno vreme za pripremu I pakovanje za uspon na Kilimanjaro.

11

Dan 11

Prije polaska na trekking profesionalni vodic za Kilimanjaro ce vam odrzati breefing I prekontrolisati da li

imate sve od opreme.

Machame gate do Machame kampa

Udaljenost: 18km

Vreme pesacenja: 5-7h

Staniste: Planinska suma

Voznja od Moshija do kapije nacionalnog parka Kilimanjaro traje oko 50min. Put ide kroz selo Machame koje je locirano na dnizim obroncima planine. Napustamo kapiju parka I hodamo kroz kisnu sumu vijugavom stazom uz greben. Niza staza moze biti blatna I klizava. Gejteri I stapovi za planinarenje ovdje su dobra ideja. Nastavljamo hodati hodati dok ne stignemo kampa Machame. Tu nas ceka topla voda za umivanje, vecera I nocenje u Kmapu Machame. Prije spavanja sledi brifing za naredni dan I dogovor za vreme polaska.

12

Dan 12

Machame Camp do Shira Camp

3100m do 3840m

Udaljenost: 9km

Vreme pesacenja: 4-6h

Staniste: Mocvarno

Nakon dorucka napustamo proplanke presume I nastavljamo uspon stazom prolazeci dolinu hodajuci postrmom stenovitom grebenu obraslu vrijeskom sve do kraja grebena. Ruta sada skrece prema zapadu u klanac reke. Po dolasku u kamp sledi vreme za odmor, vecera, brifing za naredni dan I nocenje u kampu Shira.

13

Dan 13

Shira Camo do Lava Tower do Baranco Camp

3840m do 3860m

Udaljenost: 15km

Vreme pesacenja: 5-7h

Staniste: Polu pustinja

Od visoravni Shira nastavljamo prema istoku grebenom, prolazeci krizanje prema vrhu Kibo. Kako

nastavljamo nas smer se menja prema jugoistoku prema Lava Toweru, zvanom “Zub morskog psa”.

4630m ubrzo nakon tornja, dolazimo do drugog krizanja koje nas dovodi do Arrow Glacier ana

nadmorskoj visini od 4876m. Sada nastavljamo dole do Baranco Hut na nadmorskoj visini od 3860m.

Ovdje se odmaramo, uzivamo u veceri, imamo brifing za naredni dan. Iako se dan zavrsava gotvo na istoj

visini kao I sto ste zapoceli ujutro, ovaj dan je vrlo vazan za aklimatizaciju I pomoci ce vasem tijelu da se

pripremi za dan vrha.

14

Dan 14

Barranco Camp do Barafu Camp

3860m do 4200m

Udaljenost: 13km

Vreme pesacenja: 8h

Staniste: Alpska pustinja

Nakon dorucka napustamo Barranco I nastavljamo strmim grebenom uz zid Barranco, kroz dolinu Karanga (rucak na 4200m) I raskrsnica koja se spaja sa stazom Mweka. Nastavljamo do kolibe Barafu. Zavrsili ste juzni krug koji nudi pogled na vrh iz mnogo razlicitih uglova. Ovdje kampujemo, odmaramo, uzivamo u veceri I pripremamo se za dan uspona na vrh. Sa ove pozicije vide se dva vrha Mawenzi I Kibo.

15

Dan 15

Barafu Camp do vrha Uhuru do Mweka Hut

4600m do 5895m (I spustanje do 3100m)

Udaljenost: 7km uspona I 23km spustanja

Vreme pesacenja: 6-8h uspona I 7-8h spustanja

Staniste: Kameni sipari I ledom prekrivani vrh

Vrlo rano ujutro (oko ponoci) nastavljamo put do vrha izmedju ledenjaka Rebmann I Ratzel. Idemo u smeru severizapada I uspinjemo se kroz guste sipare prema Stella Pointu na rubu kratera. Ovo je psihicki I fizicki najzahtevniji dio staze. Na Stella Pointu 5685m zaustaviti cete se na kratkom odmoru I biti cete nagradjeni najvelicanstvenijim izlaskom sunca koji ste ikada vidjeli (ako vremenske prilike dopuste). Od Stella Pointa mozete naici na sneg celim putem na vasem jednosatnom usponu do vrha. Na vrhu Uhuru dosegli ste najvisu tacku na planini Kilimanjaro I na africkom kontinentu. Brzi planinari vidjet ce izlazak sunca sa vrha. Nocu moze biti veoma hladno na ovim visinama, ali bit ce prilicno toplo do kraja planinarskog dana. Sa sobom cete trebati odjecu za obje krajnosti. Sa vrha se sada spustate nastavljajuci ravno do kampa Mweka Hut, zaustavljajuci se u Barafu na rucku.

Trebat ce vam gaiteri I stapovi za planinarenje za labavi sljunak niz koji se spustamo. Kamp Mweka nalazise u gornjoj sumi, a magla ili kisa mogu se ocekivati kasno poslepopodne. Kasnije navecer uzivamo u zadnjoj veceri na planini I zasluzenom snu.

16

Dan 16

Mweka kamp do Moshi

3100 do 1830m

Udaljenost: 15km

Vreme pesacenja: 3-4h

Staniste: suma

Nakon dorucka nastavljamo spustanje do vrata parka Mweka kako bismo primili vase certificate o usponu. U nizim predelima moze biti mokro I blatno. Gaiteri I stapovi za planinarenje ce vam pomoci. Kratke Pantalone I majice kratkih rukava vjerovatno ce biti dosta za nositi (imajte kisnu opremu I topliju odjecu pri ruci). Od vrata nastavljate jos sat vremena do sela Mweka. Vozilo ce da vas odveze nazad u vas hotel u Moshiju. Ne zaboravite dati napojnicu vasim vodicima I nosacima. Vreme je za slavlje! Nocenje.

17

Dan 17

Posle dorucka slobodno vreme i transfer do aerodroma. Let za povratak.

18

Dan 18

Dolazak kuci.

Da, potrebne su. Putnici će na vreme dobiti sve neophodne instrukcije za dobijanje viza.
Nije obavezna ali je potrebno to proveriti sa Institutom za javno zdravlje.
Kupovina karte je jedini trošak do polaska na putovanje. Po dolasku na Tajland, odnosno na početku putovanja, plaća se prva rata lokalnoj turističkoj agenciji. Ostatak se plaća po dolasku na Tajland.
Većina smeštaja ima uslugu pranja veša koja se plaća.
I jedno i drugo je u redu, možda je najbolja opcija kofer, ali na točkiće.
Na većini aktivnosti i tokom tura će biti dostupni lokalni turistički vodiči koji će se truditi da vas upoznaju sa informativnim i zanimljivim detaljima o turi, lokalitetima, kulturi naroda itd. Globetracker pratioc grupe odlično poznaje destinaciju i on služi da vam olakša boravak, da vam pruža praktične i servisne informacije, da bude tu za vas, on je veza između lokalnih saradnika i organizatora i grupe… I trudi se da doživite i zavolite destinaciju upoznajući vas sa svim prelepim mestima koje smo tokom brojnih poseta otkrili. Ali imajte na umu da njegova uloga nije da vam priča istorijske i ostale edukativne činjenice o destinaciji.

Nije obavezno, ali  je nasa iskrena preporuka i savet

Minimalno sto morate imati je polisa zdravstveno osiguranja koja pokriva eventualne hitnu medicinsku pomoc.

Globetracker ne pruža usluge osiguranja i neće biti odgovoran za vaše zdravlje i zdravstveno stanje, niti je duzan da pokriva troskove lekarskih pregleda i medicinskih usluga (od banalnih ali ne tako prijatnih stvari tipa da vas zaboli zub, da vam pozli, da se posecete, stanete na jeza… do ozbiljnijh situacija)

Zdravstveno osiguranje koje ste izvadili pre puta sluzi za to   za to sluzi putno zdravstveno osiguranje.

Pre puta se javite nekoj od osiguravajucih kuca, navedite zemlje koje cete posetiti i raspitajte se o uslovima i koje polise nude. Neke od osiguravajucih kuca su Uniqa, DDOR, Delta Generaly, Winer… Cena  nije prevelika a moze mnogo da znaci, mada je uvek najbolje kada ostane neiskorisceno 🙂

★ Kopiju avionske karte

★ Kopiju pasosa  (pozeljno da je imate i na mejlu )

★ Putnu apoteku(lekove nositi u originalnim pakovanjima). Preporucujemo lekove protiv bolova, zastitu od dijareje (probiotik, aktivni ugalj), antibiotic, lek za spustanje temperature, flaster, zavoj, alcohol, jod i ostale lekove koje eventualno koristite i kod kuce.

★ Putno osiguranje

★Ranac od oko 25L pogodan za izlete tokom avanture, rucni prtljag itd.

★ jedne sportske patike i jedan/dva para papuca

★ Kapa ili šešir

★ Repelent za komarce ( autan je sasvim ok, autan “jungle” sa vecim procentom deeta je jos bolje resenje)

★ Kremu za zaštitu od sunca (preporuča se SPF 30 i veci)

★ Pribor za licnu higijenu (cetkica za zube, pasta, maramice, sapun, ulosci…)

★Baterijska lampa

★ Fotoaparat pozeljno sa dobrim zumom i po mogucstvu rezervnom baterijom

★Power bank externu bateriju( necete svuda moci napuniti svoj telefon, gopro kameru  ili manji fotoaparat)

★ Ručni sat (sa alarmom)

★ Novčanik pojas koji se nosi ispod odece i u kojem drzite nova ci pasos, popularni “Money Belt”

★ Sunčane naočare

★ Mala katanac za kofer ili rajfeslus ranca

★ Travel Adaptor prilagodjen njihovim uticnicama

★ Dobru knjigu ili časopis, za prekratiti vreme u putu ili za uzivanje na plaza

*** Preporučujemo da nakit i dragocenosti koje vam nisu potrebni na avanturi ovog tipa  ostavite kod kuće.