17 dana
Trajanje
Vise termina
Grupni polazak
Bez doplate!
Fakultativni izleti
Garantovan
polazak
Kids friendly
putovanje
Zanzibar + Safari + Kenija + Tanzanija

Ekspedicija safari Afrika od 1799e

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 10.10.2023. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.

Ako ste ikada razmišljali o pravoj avanturističkoj ekspediciji u kojoj ćete se družiti sa autentičnim plemenima, ići na safari i posmatrati sa samo par metara surovi lanac ishrane u divljini afričke savane, sa strahopoštovanjem se diviti vrhovima Kilimandžara dok šetate kroz plantaže kafe i banana, upoznati tradicionalan način života stanovnika pitomih afričkih sela, istraživati tropsko ostrvo, i na kraju na pustoj plaži u hladu kokosove palme sumirati utiske, sada je pravo vrijeme da to i ostvarite… Afrika zove. Upoznaćemo na najbolji način pravo srce i dušu crnog kontinenta avanturom koju je malo ljudi imalo priliku da doživi… Iskoristite naše bogato iskustvo, znanje i strast, i pridružite se ovoj nevjerovatnoj i nezaboravnoj pustolovini po cijeni nižoj nego ikada!

Dva safarija i pun pansion

Safari - BEZ doplate

BEZ doplate za dva safarija i pun pansion! Prvi safari je u famoznoj Masai Mari – kenijskom dijelu Serengeti oblasti. Serengeti je oblast koja se prostire na sjeveru Tanzanije i jugozapadu Kenije. Jedno od najboljih mjesta na planeti za safari, i mjesto gdje se snimaju dokumentarci koje gledamo na Nacionalnoj geografiji. Nevjerovatna koncentracija svih životinja u svom prirodnom staništu – lavovi, leopardi, nilski konji, slonovi, žirafe, razne vrste ptica… Nakon Masai Mare idemo u NP Lake Naivasha  na vodeni safari na jezero prepuno nilskih konja.

 

 

Lav - Safari Serengeti kenija tanzanija zanzibar globetrackeer

Najveći broj lavova od svih nacionalnih parkova. Ovdje možemo vidjeti obje vrste nosoroga, bijelog, ali i crnog koji je kritično ugrožena vrsta, najviše zbog lovokradica koji ga ubijaju samo zbog roga.

Masai pleme

Saznajte mnoge tajne Masai plemena… zašto se nekoj djeci izbijaju prednji zubi, koliko daleko idu po vodu, zbog čega je bitno pred ženidbu da što više skoče, da li je mit da moraju za punoljetstvo da ubiju lava, da li je poljubac zabranjen, da li su možda i do njih stigli mobilni telefoni… i još mnogo, mnogo toga. Imaćemo priliku da na kratko budemo dio života ovih ljudi, da im posjetimo domove, da probamo njihov specijalitet- kravlju krv izmiješanu sa mlijekom, da nam pokažu kako pale vatru, štite stoku od napada lavova, kako se liječe… odigramo za rastanak jedan zajednički ples.

 

Veličanstveni Kilimandžaro

Na putu za Kilimandžaro videćemo predivne pejzaže, sela koja kao da stoje u vremenu, plantaže ananasa, stabla baobaba, veličanstveni vrh Kilimandžara, jesti slatke narandže i čapate (vrsta afričke palačinke) koje seljaci prodaju kada autobus prolazi kroz njihovo mjesto.

Provešćemo cijeli dan u fakultativnim izletima poput trekinga kroz prirodu i autentična sela do prvih “vrata” Kilimandžara, polja banana, plantaže kafe, Materuni vodopad… Postoji više opcija i svako će moći da odabere ono što mu je najprivlačnije.

Zanzibar

Dobro došli u tropski raj… San mnogih je odmor na pustoj plaži u hladu kokosove palme, a ovo ostrvo ispunjava snove. Pronađite samo svoju plažu i uživajte na vrelom afričkom suncu dok vam osvježenje pruža tek ubrani kokosov orah. Ako vam dosadi sunčanje, leškarenje, krive palme, šarene ribice i toplo more, te vas tabani zasvrbe od “puder” pijeska, krenite u istraživanje ostrvske pitome džungle, zalutajte u neko od brojnih veselih sela i zapjevajte sa lokalnom djecom vječni hit ovog ostrva “Hakuna Matata”.

 

Plivajte sa delfinima na jugu ostrva, krenite na “Blue Safari”, uživajte u afričkoj kuhinji, “navalite” na papaju, ananas i avokado. Zagrlite gigantske kornjače, jedine stanovnike obližnjeg Prison ostrva. Izgubite se u lavirintima ulica kamenog grada i zviždućući neku melodiju grupe Queen pronađite kuću u kojoj je rodjen Freddie Mercury… Stone Town je glavni i jedini grad na Zanzibaru i gotovo da se nije promijenio u poslednjih 200 godina. U njemu pronađite tragove ne tako davne burne prošlosti. Prije samo 100 godina na Zanzibaru u Kamenom gradu, se nalazila najveća pijaca robova na koju su dovođeni robovi iz čitave Afrike.

Grupni zagarantovani polasci svakog mjeseca

Termini, cene

Zanzibar blue safari

 

Termini promo polazaka  Svakog meseca jedan ili vise polazaka
Trajanje birate: 17 ili više dana po izboru
Uracunato SVE: Aviokarta Takse Dvodnevni safari + PUNPANSION Smještaj + doručak Svi izleti na Zanzibaru Transferi Vodici
Cijena za odrasle: vec od 1799e total pa navise u zavisnosti od odabranog termina i kategorizacije smestaja
Cijena za djecu: Avantura je pogodna za djecu od 4 i više godina. Popust za djecu od 4 do navršenih 7 godina je 200e, popust za djecu od 7 do navršenih 12 godina je 100e

Izleti BEZ doplate

Kada ste poslednji put bili na putovanju na kome niste morali da doplaćujete fakultative? U cilju promocije avanturistickog turizma svi putnici dobijaju paket izleta u tržišnoj vrijednosti od preko 300$!

Kendwa plaža na sjeveru ostrva
Maasai tribe show
Prison island sa džinovskim kornjačama
Tura začina sa degustuacijom tropskog voca
Gradska tura – Stone town
Seoska tura
Laguna sa džinovskim morskim zvijezdama
Pingwe plaža i čuveni The Rock restoran
Dongwe plaža
Bašta algi i Paje plaža

Birate chill house, 3*KOMFOR ili 4*PREMIUM

Zanzibar smještaj

U svakom terminu za safari turu za boravak na Zanzibaru birate guesthouse, 3*KOMFOR smestaj iliu 4*PREMIUM restort. Ukoliko odaberete 3* ili 4* kategorizaciju moguca doplata za polupansion. Bez obrzira na to da li odaberete guesthouse, 3*komfor ili 4*premium resort uživaćete u smještaju u centru svih dešavanja. Svi smještaji su u autentičnom afričkom enterijeru, čisti, uredni i bezbjedni. Sobe su dvokrevtne/trokrevetne/cetvorokrevetne po izboru putnika, sa privatnim wc/kupatilo.  Za opis i slike smještaja kliknite ovdje. Za razlike izmedju smještaja kliknite ovdje.

PREMIUM RESORT 4* Khulala ocean blue

Premium smještaj Khulala sa 4* sa bazenom i pogledom na okean, koji se nalazi na jednoj od najljepših plaža na Zanzibaru – plaži Paje. U ponudi su sobe i bungalovi, sa doruckom ili polupansionom. Za opis i slike smještaja kliknite ovdje. Za razlike izmedju smještaja kliknite ovdje


KOMFOR HOTEL 3* Livingstone lodge

Komfor smjestaj sa 3* koji se nalazi na jednoj od najljepših plaža na Zanzibaru – plaži Jambiani. Sve sobe su sa privatnim kupatilom i sefom. Za opis i slike smještaja kliknite ovdje. Za razlike izmedju smještaja kliknite ovdje.


Guesthouse smestaj

Zanzibar chill house je lanac guest house smještaja na istočnoj obali Zanzibara, najvecim dijelom na Paje i Jambiani plažama.  Odličan izbor za putnike kojima odgovara smještaj u skromnim sobama sa privatnim kupatilom i doruckom, a koje su ciste, uredne i provjerene. Za opis i slike smještaja kliknite ovdje. Za razlike izmedju smještaja kliknite ovdje


VIP BUNGALOV 4* Khulala residencies

Exclusive smještaj VIP 4*Khulala residencies je smještaj najviše kategorizacije u našoj ponudi. Opremljenost smještaja je na najvisem nivou, gosti imaju privatni bazen, a lokacija je direktno na plaži sa pogledom na okean. Broj privatnih bungalova u VIP 4*Khulala residencies smještaju je vrlo ograničen. Za opis i slike smještaja kliknite ovdje. Za razlike izmedju smještaja  kliknite ovdje

Van klasičnih turističkih ruta vodimo vas da na pravi autentičan način doživite ljepote crnog kontinenta i uživate na tropskom Zanzibaru. Safari, migracije, malena afrička sela, druženje sa Masai plemenom, Kilimandžaro, Zanzibar… u ovoj pustolovini vas čeka čudesan svet Afrike na GlobeTracker način – “Out of Maps”!

Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Pošaljite zahtjev za ponudom

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 10.10.2023. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.

Cena po osobi:

Avio+ takse+ SAFARI + hrana+ smestaj+ IZLETI+ transferi+ vodici TOTAL sve ukupno
0,00 €
Cena je sa uracunatim popustom od 100e po osobi za online prijave

Additional information

DržaveKenija, Tanzanija, Zanzibar
1

Dan 1

Polazak iz Beograda/Zagreba ili nekog od ostalih aerodroma u okruženju za Najrobi sa usputnim presijedanjem.

2-3

Dan 2-3

NAJROBI

U jutarnjim časovima slijećemo na aerodrom u Najrobiju (u zavisnosti od avioprevoznika), u kojem počinje naša Afrička ekspedicija. Transfer do hotela… Imamo dva dana za interesantne fakultativne obilaske atrakcija u Najrobiju: posjeta sirotištu za slonove u kojem su smješteni mladunci slonova i nosoroga iz cijele Kenije, a kojima su u krivolovu stradale majke; nacionalni muzej; posjeta Kiberi-najvećem slamu Afrike… Naravno, ne treba propustiti ni večeru u nadaleko poznatom restoranu “Carnivore” (sjajan ambijent, posluga šašavo obučena i prilika da probate krokodilski odrezak, ćufte od noja i razne neobične specijalitete)…

4

Dan 4

Safari

Ujutru krećemo terenskim vozilima ka jugozapadu Kenije sa usputnim zadržavanjem u mjestu Narok radi ručka. Avantura počinje! Slijedi dvodnevni safari u najpoznatijem rezervatu na svijetu-Masai Mari, carstvu koje dijele afričke zvijeri i ostala divljač, sa Masai ratnicima. Sa samo par metara uvjerite se u surovost zakona divljine, borba za život ne prestaje…

Upoznajte sve divlje životinje sa ovih prostora u prirodnom okruženju, lavovi, zebre, slonovi, nosorozi, antilope, hijene, lešinari… savana ključa. Ako nas posluži sreća, možemo biti svjedoci najveće migracije životinja na planeti, kada stotine hiljada gnuova u potrazi za pašnjacima prelazi rieku Maru prepunu krokodila. Uveče se vraćamo u kamp i noćimo u udobnim šatorima okruženim akacijama, dok se u daljini čuju zvuci divljine.

5

Dan 5

Masai pleme

Budimo se prije izlaska sunca i čekamo ga u savani… ovo je ujedno i vrijeme kada su predatori najaktivniji pa možemo prisustvovati lovu. Nakon toga nastavljamo istraživanje savane posle čega se vraćamo u kamp i odlazimo do sela plemena Masai ratnika.

Saznajte mnoge tajne Masai plemena, zašto se nekoj djeci izbijaju prednji zubi, koliko daleko idu po vodu, zbog čega je bitno pred ženidbu da što više skoče, da li je mit da moraju za punoljetstvo da ubiju lava, da li je poljubac zabranjen, da li su možda i do njih stigli mobilni telefoni… i još mnogo, mnogo toga. Imaćemo priliku da nakratko budemo dio života ovih ljudi, da im posjetimo domove, da probamo njihov specijalitet- kravlju krv izmiješanu sa mlijekom, da nam pokažu kako pale vatru, štite stoku od napada lavova, kako se liječe… Odigraćemo za rastanak jedan zajednički ples i uputiti se u Najrobi.

6

Dan 6

Tanzanija

Slijedi osmočasovno putovanje lokalnim autobusom zajedno sa mještanima iz Najrobija za Moshi, gradić u podnožju Kilimandžara. Put je dosta naporan, ali utjehu nam pružaju predivni pejzaži, sela koja kao da stoje u vremenu, plantaže ananasa, stabla baobaba, veličanstveni Kilimandžaro, slatke narandže i dapati (vrsta afričke palačinke) koje seljaci prodaju kada autobus prolazi kroz njihovo mjesto… Oko 15h stižemo u Moshi i smještamo se u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje grada, noćenje. Naredni dan planiran je za neki od fakultativnih izleta:

– Prvih “vrata” planine Kilimandžaro i base camp;
– Treking kroz prirodu, polja banana, plantaže kafe, Materuni vodopad…
– Safari u Ngoro Ngoro nacionalnom parku (fakultativno, na upit)

7-9

Dan 7-9

Kilimandžaro

Posle doručka krećemo na odabrane izlete u podnožju Kilimandžara ili na safari na krateru ugašenog vulkana. Šetaćemo kroz plantaže banana i kafe do Mataruni vodopada, visokih preko 100 metara gdje ćemo se okrepiti uz užinu. Potom odlazimo do lokalne zajednice gdje će nam uz tradicionalni ples objasniti i demostrirati proces pečenja, mljevenja i kuvanja svježe ubrane kafe. Vraćamo se u Moshi i večeramo u lokalnom restoranu.

Sjutradan u toku prijepodnevnih časova lokalnim autobusom krećemo na devetočasovno (+/-1-2h) putovanje za najveći grad Tanzanije – Dar Es Salam, smještamo se u hotel. Noćenje.

Postoji opcioni odlazak avionom iz Moshija na Zanzibar. U tom slucaju se dobija noćenje više na Zanzibaru.

10-16

Dan 10-16

Zanzibar

Oko podne odlazimo do luke, i krećemo na dvoipočasovno putovanje okeanom… “Zanzibar nas čeka”… Dobro došli u tropski raj.
Pronađite samo svoju plažu i uživajte na vrelom afričkom suncu dok vam osvježenje pruža tek ubrani kokosov orah. Ako vam dosadi sunčanje, leškarenje, krive palme, šarene ribice i toplo more, te vas tabani zasvrbe od “puder” pijeska, krenite u istraživanje ostrvske pitome džungle, zalutajte u neko od brojnih veselih sela i zapjevajte sa lokalnom djecom vječni hit ovog ostrva “Hakuna Matata”. Uživajte u afričkoj kuhinji, “navalite” na papaju, ananas i avokado. Zagrlite gigantske kornjače, jedine stanovnike obližnjeg Prison ostrva. Izgubite se u lavirintima ulica kamenog grada i zviždućući neku melodiju grupe Queen, pronadjite kuću u kojoj je rodjen Freddie Mercury… Stone Town je glavni i jedini grad na Zanzibaru i gotovo da se nije promijenio u poslednjih 200 godina. U njemu pronadjite tragove ne tako davne burne prošlosti; prije samo 100 godina na Zanzibaru u Kamenom gradu, se nalazila najveća pijaca robova na koju su dovodjeni robovi iz čitave Afrike.

Zanzibar – plaže!

Dane koristimo za beskrajno uživanje i obilaske nevjerovatno lijepih plaža, nakon što se probudimo uz zvuke talasa.

Poslednjeg dana boravka odlazak na zanzibarski aerodrom i let za povratak

🙂

Poslednji dan

Povratak

Kraj afričke avanture, stizanje u Beograd/Zagreb.

Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Pošaljite zahtjev za ponudom

Cena po osobi:

Avio+ takse+ SAFARI + hrana+ smestaj+ IZLETI+ transferi+ vodici TOTAL sve ukupno
0,00 €
Cena je sa uracunatim popustom od 100e po osobi za online prijave
Samo je vakcina protiv zute groznice obavezna, za sve bez izuzetaka. Ne postoje nikakve druge vakcine/testovi/lekovi kao obavezni.
Ukinuta su sva kovid ogranicenja. Nikome vise nisu obavezni PCR/antigenski test niti sertifikat o vakcinaciji.
Da, svim nacionalnostima bez izuzetaka potrebne su: viza za Keniju koja se dobija online, i viza za Tanzaniju koja se dobija prilikom prelaska granice. Vize koštaju po 50 usd. Putnici će na vreme dobiti sve neophodne instrukcije za dobijanje viza.
Placanje je uvek iz dve rate.
Vize nisu uračunate u trošak avanture i svaki saputnik je dužan da se o njima informiše i pribavi ih.Ovde navedene informacije koristiti će se samo kao vodič. Ne možemo preuzeti nikakvu odgovornost za upotrebu ovih informacija. Navodimo informacije iz saznanja i dugogodišnjeg iskustva, ali nije nemoguce da se vizni rezim neke zemlje iznenada promeni i zato pre avanture obratite se na vreme nadležnoj ambasadi za trenutnu i validnu informaciju.Kako sve zemlje širom sveta zahtevaju od putnika da im pasoš ima važenje duže od 6 meseci, ista pravila imaju i Kenija i Tanzanija (Zanzibar je deo Tanzanije i nije potrebna posebna viza kada dobijete tanzanijsku).Takođe potrebne su Vam minimum 2 prazne stranice u pasošu pri ulazu u svaku navedenu zemlju, nepoštovanje ovih pravila može značiti da ulaz u zemlju može i pored dobijene online vize biti odbijen.

Važna napomena

Pri ulasku i u Keniju i u Tanzaniju biće od vas zatraženo da  prikažete potvrdu vakcinacije (žutu knjižicu) protiv žute groznice. Molimo Vas da se oko vakcinacije pre puta informisete u institute za javno zdravlje.

Tako da Vam knjizica obavezno uvek pri ulasku u zemlje bude pri ruci tj. uz pasoš.

Viza za Keniju

Viza se dobija online par dana nakon apliciranja,

Zvaničan sajt preko kojeg možete izvaditi vizu je  https://www.ecitizen.go.ke/

Neophodno je registrovati lični nalog
Odabrati tip vize
Popuniti formular
Platiti taksu
Sačekati potvrdu (minimum dva radna dana) i odštampati je i pokazati je na graničnom prelazu

Pasoš mora važiti još 6 meseci

CENA-50$

NAPOMENA: Plan puta i informacije o smeštaju ćemo vam poslati mi na vaš upit kada budete želeli da aplicirate za vizu.

VIZA ZA TANZANIJU
Ne mora se izrađivati pre puta, vadi se na kopnenom graničnom prelazu. Nije potrebno ni spremanje dokumentacije, samo je potreban pasoš, potvrda o vakcinaciji (žuta knjižica) i 50$.

CENA-50$

Za Zanzibar nije potrebna dodatna viza, iz razloga što je deo Tanzanije.

Većina smeštaja ima uslugu pranja veša koja se plaća.
Besplatan doručak je obezbeđen u većini smeštaja, ali ne u svim. Tokom safarija su uključeni svi obroci.

Što se tiče ostale ishrane hranimo se po hotelima, lokalnim restoranima, a na Zanzibaru osim lokalnih kuhinja postoje mnogobrojne opcije u restoranima koji služe zapadnu kuhinju (najvise italijansku). Takodje kuhinja na Zanzibaru je bogata ribom, jastozima i morskim plodovima.

Naravno kada putujemo duže relacije autobusom hranimo se u lokalnim restoranima usput, imajte u vidu da ne zavisi od nas kada će vozač odlučiti da napravi pauzu, koliko će ta pauza trajati i da li će vam se hrana u tim lokalnim restoranima svideti,  ako želite da budete sigurni da ćete pojesti obrok po vašoj želji možete veče pre toga u restoranu hotela ili nekom obližnjem naručiti ako postoji mogućnost lunch paketa ili u supermarketu kupiti neku korisnu namirnicu ili voće.

Globetracker uvek u turu uključuje mnoge bitne troškove, nije samo ona poznata fraza u kojoj je uključen samo prevoz i smeštaj, a koja glasi  “ karta+takse+transferi+smeštaj+vodič” …  U našu navedenu cenu uključen je i dvodnevni safari sa obrocima, kao i ulaznica za rezervat Masai Mara,osim toga uključeni su i SVI izleti na Zanzibaru. Uključivanjem navedenog u cenu ture znatno smanjeni Vaši lični troškovi, mislimo da je 400 eura sasvim dovoljno za kompletan boravak za hranu, piće, voće i izlete koji nisu uključeni (trekking u podnožju Kilimandzara-oko 40$ i izleti u Nairobiu-oko 40$ sa ulaznicama).

Naravno, ovaj iznos uzmite sa rezervom, bilo je putnika koji su potrošili i dosta manje, ali i onih sto su trošili dosta više.

U navedeni iznos ne računamo masaže, koktele, alkohol…

Takođe dva “skuplja” svetski poznata famozna restorana su na našem putu i ako tamo želite jesti obrok je od 30 na više dolara.

To su “Carnivore” u Nairobiu i “The Rock” restoran na steni na Zanzibaru.

I jedno i drugo je u redu, možda je najbolja opcija kofer, ali na točkiće.

Nema trekinga i toliko neravnih terena da bi vam kofer smetao. Naravno i ranac je dobra opcija.

Na većini aktivnosti i tokom tura će biti dostupni lokalni turistički vodiči koji će se truditi da vas upoznaju sa informativnim i zanimljivim detaljima o turi, lokalitetima, kulturi naroda itd. Globetracker pratioc grupe odlično poznaje destinaciju i on služi da vam olakša boravak, da vam pruža praktične i servisne informacije, da bude tu za vas, on je veza između lokalnih saradnika i organizatora i grupe… I trudi se da doživite i zavolite destinaciju upoznajući vas sa svim prelepim mestima koje smo tokom brojnih poseta otkrili. Ali imajte na umu da njegova uloga nije da vam priča istorijske i ostale edukativne činjenice o destinaciji.
Kenija i Tanzanija su na GMT +3 (nas region je  GMT +1, sto znaci da je tamo vreme 2 sata ispred naseg).
Swahili je službeni jezik kako Zanzibara tako i skoro cele Istocne Afrike (Kenija, Tanzanija, Uganda…) Vrlo lak za ucenje i simpatican za slusanje, verovatno svi znate na Swahiliju da kazete “Hakuna Matata” (nema problema) Engleski je takodje široko rasprostranjen vecina stanovnistva ostrva ga  govori, od male dece do starijh ljudi.

Nije obavezno, ali  je nasa iskrena preporuka i savet

Minimalno sto morate imati je polisa zdravstveno osiguranja koja pokriva eventualne hitnu medicinsku pomoc.

Globetracker ne pruža usluge osiguranja i neće biti odgovoran za vaše zdravlje i zdravstveno stanje, niti je duzan da pokriva troskove lekarskih pregleda i medicinskih usluga (od banalnih ali ne tako prijatnih stvari tipa da vas zaboli zub, da vam pozli, da se posecete, stanete na jeza… do ozbiljnijh situacija)

Zdravstveno osiguranje koje ste izvadili pre puta sluzi za to   za to sluzi putno zdravstveno osiguranje.

Pre puta se javite nekoj od osiguravajucih kuca, navedite zemlje koje cete posetiti i raspitajte se o uslovima i koje polise nude. Neke od osiguravajucih kuca su Uniqa, DDOR, Delta Generaly, Winer… Cena  nije prevelika a moze mnogo da znaci, mada je uvek najbolje kada ostane neiskorisceno 🙂

U Keniji i Tanzaniji se ne podrazumeva da u restoranima ili hotelskom osoblju ostavljate baksis niti mi to preporucujemo osim . ako ste zaista zadovoljnii uslugom.

JEDINO je obicaj i podrazumeva se da baksis date vozacu sa kojim idete na safari. Sa njim cete provesti 2/3 dana od kada ne svane dok ne smrkne. Od njega najvise zavisi kakav cete safari imati, koliko ce se potruditi da u savani otkrje tajne, pronadje divlje zivotinje, “zavlaci” se u grmlje, travu, trezeci akciju, uspavanog lava, stajuci da vam omoguci dobre fotografije i da se osecate kao u dokumentarcu Nacionalne Geografije. Nasi saradnici su  ponosni što imaju neke od najboljih vozaca koji rade ono što vole. Neki minimalan iznos je 10$, pa u zavisnosti od toga kako budete zadovoljni mozete ga pocastiti sa jos 5-10.

★ Kopiju avionske karte

★ Kopiju pasosa  (pozeljno da je imate i na mejlu )

★ Putnu apoteku(lekove nositi u originalnim pakovanjima). Preporucujemo lekove protiv bolova, zastitu od dijareje (probiotik, aktivni ugalj), antibiotic, lek za spustanje temperature, flaster, zavoj, alcohol, jod i ostale lekove koje eventualno koristite i kod kuce.

★ Putno osiguranje

★Ranac od oko 25L pogodan za izlete tokom avanture, rucni prtljag itd.

★ Osim donjeg rublja, omiljenih majci i kratke garderobe potrebno je poneti i par stvari dugih rukava i nogavica jer noci na safariju i u Nairobiu mogu biti svezije narocito u period naseg leta. Takodje dug rukav obavezno stavite u ranac koji nosite sa sobom u avionu jer se desava da su na aerodromu  niske temperature kao i u avionu pa je kratak rukav neadekvatan tim temperaturama

★ jedne sportske patike i jedan/dva para papuca

★ Kapa ili šešir

★ Repelent za komarce ( autan je sasvim ok, autan “jungle” sa vecim procentom deeta je jos bolje resenje)

★ Kremu za zaštitu od sunca (preporuča se SPF 30 i veci)

★ Pribor za licnu higijenu (cetkica za zube, pasta, maramice, sapun, ulosci…)

★Baterijska lampa

★ Fotoaparat pozeljno sa dobrim zumom i po mogucstvu rezervnom baterijom

★Power bank externu bateriju( necete svuda moci napuniti svoj telefon, gopro kameru  ili manji fotoaparat)

★ Ručni sat (sa alarmom)

★ Novčanik pojas koji se nosi ispod odece i u kojem drzite nova ci pasos, popularni “Money Belt”

★ Sunčane naočare

★ Mala katanac za kofer ili rajfeslus ranca

★ Travel Adaptor prilagodjen njihovim uticnicama

★ Dobru knjigu ili časopis, za prekratiti vreme u putu ili za uzivanje na plaza

*** Preporučujemo da nakit i dragocenosti koje vam nisu potrebni na avanturi ovog tipa  ostavite kod kuće.

Isplativije je poneti dolare.
Da, potreban je adapter kao na slici:

Uticnica Zanzibar
Uticnica Zanzibar

Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Pošaljite zahtjev za ponudom

Cena po osobi:

Avio+ takse+ SAFARI + hrana+ smestaj+ IZLETI+ transferi+ vodici TOTAL sve ukupno
0,00 €
Cena je sa uracunatim popustom od 100e po osobi za online prijave