Bez doplate!
Fakultativni izleti
Garantovano
putovanje
Kids friendly
putovanje

Avio + takse + hotel + IZLETI + transfer + vodič

Maldivi - ali uzbudljivi!

Maldivi “DIVLJI i UZBUDLJIVI” na Globetracker način, sa 10+7 RELAX izleta BEZ doplate! Grupni zagarantovani polasci tokom leta, jeseni i zime!

U svakom terminu birate željeni broj noćenja. Vodimo vas na lokalno ostrvo izvan ruta masovnog turizma, bez partyja, automobila, fensi hotela, hordi turista… upoznajte PRAVE Maldive na naš – Globetracker način. Kristalno čista voda, puder bijeli pijesak, pješčane plaže, sprudovi i krive palme… sve je spremno za savršen odmor.

Ne, nije ovo samo pasivan odmor, u paketu su uračunati izleti na kojima idemo plivati sa mantama, kornjačama, ajkulama, obilazimo najbolje grebene u snorkling izletima, vodimo vas na izgubljeno ostrvo – Lost Island, sa našim dragim lokalcima lovite ribu za večeru. Upoznaćete naše domaćine, njihove porodice, kako žive pravi ostrvski život bez stresa, briga i ubrzanog života.. ovdje vrijeme sporije teče, slušaćete svaki dan zvukove tropskih ptica i talasa u daljini na grebenima i vratiti se kući sa jednim neponovljivim i bogatim iskustvom.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 30.07.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.

Cijena putovanja na Maldive je sada niža nego ikada – sa svim izletima BEZ doplate! Iskoristite još uvijek povoljne cijene avio karata u sklopu našeg paketa za putovanje na Maldive i doživite tropski raj i biser Indijskog okeana po najnižoj cijeni!

U nastavku fotografije sa našeg ostrva i izleta:

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 30.07.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
Polasci Na svakih 7 dana
Trajanje birate 10 ili više dana
Ostrvo Mathiveri
Cijena od 1349€ po osobi ili više
Smještaj Standard 3* Gardenview ili DELUXE 4* Gardenview smještaj uz doplatu
Izleti BEZ doplate 10 izleta + 7 bonus izleta
Djeca Cijena za djecu 0-2 god total 199€ po djetetu

Popust za djecu 2-11 god 100€

Maldivi, divlji i uzbudljivi

Izleti - BEZ DOPLATE!

Kada ste bili na putovanju na kom ne morate da doplaćujete za fakultativne izlete?
Uračunato za SVE putnike u SVIM terminima:

Aviokarta sa svim taksama, prtljagom i jednim kratkim presijedanjem
3* Gardenview smještaj (opciono Deluxe 4* Gardenview)
Doručak (opciono polupansion ili pun pasion)
Vodič
Boravišna taksa
Aerodromski transferi
Paket od čak 10 izleta BEZ doplata plus do 7 free BONUS izleta na piknik ostrvo:
 1. Corner Reef Snorkeling
 2. Plivanje sa ajkulama i hranjenje raža 
 3. Shipwreck Snorkeling (potopljeni brod)
 4. Finding Nemo
 5. Izlet na zgubljeno ostrvo – Lost Island
 6. Coral Garden reef Snorkeling
 7. Plivanje i ronjenje sa mantama
 8. Plivanje i ronjenje sa morskim kornjačama
 9. Male gradska tura
 10. Izlet na Sandbank + BONUS čak do 7 odlazaka na naš pješčani sprud Finolhu!

 

Maldivi, biser Indijskog okeana na GlobeTracker način – “Divlji i uzbudljivi”!
>> Izvan ruta masovnog turizma <<

Lokalno ostrvo Mathiveri

 

Ostrvo Mathiveri je lokalno ostrvo na kome živi oko 1000 stanovnika, nije turistički razvijeno i slobodno možemo reći izvan ruta masovnog turizma. Nema visokih zgrada, hotela sa bazenima, skupih restorana. Na ostrvu imamo nekoliko marketa koji su pristojno snabdjeveni za svakodnevne potrebe, nekoliko lokalnih restorančića, jednu apoteku, malu pekaru, par lokalnih caffea i health centar – ambulantu, fudbalsko igralište kao i igralište za odbojku. Naši dragi lokalci su aktivni u sportskim aktivnostima i možete im se pridružiti svako veče na terenima 🙂 Nedavno je otvoren i prvi bankomat na Mathiveriju. U toku izleta ćemo obilaziti pusta i nenaseljena ostrva kao što je Lost Island, zatim veliki Sandbank usred okeana kao i naš sprud pored ostrva koji zovemo Piknik ostrvo – Picnic Island. Kroz naše izlete imaćete priliku da uživate na snorkeling aktivnostima na grebenima koji okružuju Mathiveri.

Maldivi na Globetracker način nisu nikako dosadni niti je ovo pasivan odmor. Drugarski savjet je da uz minimalnu doplatu uzmete par dodatnih noćenja jer iz dosadašnjeg iskustva putnicima je 7 noćenja iz našeg osnovnog paketa prolazilo prebrzo. Osim našeg plana i programa putnici su dodatno išli na Scuba ronjenje, za par dolara su sa lokalnim ferryjem posjetili sljedeće lokalno ostrvo, rentali kajak, sa našim lokalcima su išli na Sunset fishing, organizovano posjetili luksuzni resort u blizini ili jednostavno par dana uživali u potpunom miru i relaksu nakon svih aktivnosti. Za ljubitelje ronjenja i snorkelinga Mathiveri pruža nekoliko odličnih lokacija direktno sa ostrvskih plaža.

Ostrvo Mathiveri, Globetracker Maldivi

Ostrvo Mathiveri, Globetracker Maldivi

Upoznaćemo prave Maldive, onakve kakvi se ne mogu doživjeti u luksuznim resortima. Izabrali smo jedno od najljepših lokalnih ostrva na Maldivima. Mathiveri – tropsko ostrvo sa mnoštvom palmi na kome ćete napraviti fotografije kao sa razglednica. Na našem ostrvu ćete sresti lokalno stanovništvo i uživaćete na plažama bez mase turista u potpunom miru. Izleti su pažljivo planirani i organizovani prema uslovima na okeanu i u zavisnosti od plime i oseke, radimo snorkeling izlete na najboljim grebenima u okolini Mathiverija, obilazimo nenaseljena ostrva i plaže.

Maldivi na Globetracker način je pažljivo isplaniran odmor u idealnoj kombinaciji pasivnog i aktivnog odmora bez skrivenih troškova na autentičnom lokalnom ostrvu

Maldivi na Globetracker način nisu luksuzno putovanje sa kućicama na vodi, bazenima i barovima na plaži. Ukoliko želite da vidite i tu stranu Maldiva organizovaćemo za vas poludnevni izlet u neki od obližnjih resorta.

Ne vodimo naše putnike na lokalno ostrvo Maafushi, koje je odavno postalo masovni turizam i betonska džungla sa hotelima i zgradama i jednom malom bikini plažom pretrpanom sa turistima.
Naši izleti i obilasci nisu čajanke na terasama/rooftop-ima hotela niti ručkovi/večere na plažama!

 

Smještaj

Svi smještaji su pažljivo birani, uredni i čisti sa udobnim krevetima i klima uređajima. U svim smještajima je uključen doručak, peškiri za sobu i plažu, kao i WiFi internet. Udaljenost plaže je na svega par minuta hoda kao i svi ostali sadržaji na ostrvu (marketi, restorani)

Možete birati kategorizaciju smještaja prilikom prijave:

 • Standard 3* Gardenview
 • Deluxe 4* Gardenview

Standard 3* Gardenview

Ne očekujte luksuzan hotelski smještaj i bazene već skromne guesthouse lokalne kategorizacije 3* u kojima imate sve za prijatan boravak u toku naše maldivske avanture. Uredne i čiste sobe koje imaju klima uređaje, peškire za plažu i peškire za sobu, toplu vodu, fen za kosu, mini frižider i svakodnevno čišćenje sobe i besplatnu flaširanu vodu. Primjer smještaja iz ove kategorije je Captal Island Villa:


DELUXE 4* Gardenview

Za sve putnike koji ne žele kompromis u vezi kvaliteta smještaja u ponudi imamo vrhunske sobe lokalne kategorizacije 4* koje možete opciono doplatiti.  Sis Villa je najnoviji i najkvalitetniji smještaj na ostrvu,  strateški pozicionirana vila između dvije bikini plaže koje se nalaze odmah iza objekta i udaljene su svega 2-3 minute laganog hoda. U neposrednoj blizni su caffe i 2 restorana. Sis Villa sadrži 10 soba sa kupatilima, modernog dizajna i besprekorne čistoće. Sve sobe imaju nove klima uređaje, nove i udobne krevete, mini bar, peškire za sobu i peškire za plažu, toplu vodu, fen za kosu, svakodnevno čišćenje soba i besplatnu flaširanu vodu. Naša preporuka i izbor je upravo Sis Villa za potpun ugođaj i prijatan boravak. U nastavku su fotografije.

Galerija slika 4* Sis Villa smještaj

 

Klima

Klima na Maldivima je tropska i visoke temperature vazduha i vode su tokom čitave godine.
Prosječna temperatura vazduha je oko 29°C a prosječna temperatura vode oko 28°C.

Niska sezona
Na samu klimu utiču monsuni i razlikujemo ljetni monsunski period “Halhangu” od maja do početka novembra gdje je vrijeme dosta nestabilnije i mogući su kratki tropski pljuskovi tokom dana kao i češći periodi oblačnosti.
To nikako ne znači da je potrebno čekati isključivo visoku sezonu, Maldivi u niskoj sezoni su i dalje topli sa velikim brojem sunčanih dana. Vidljivost je mnogo bolja u odnosu na visoku sezonu za ljubitelje ronjenja i snorkelinga. Naš izbor za putovanje su Jul i Avgust u niskoj sezoni, odlična cijena karata i smještaja.
Faktor 50 je obavezan!
Tip: Naš savjet je da uz minimalnu doplatu izaberete par dodatnih noćenja u odnosu na osnovni paket od 7 noćenja.

Visoka sezona
U periodu od januara do aprila zastupljen je zimski monsun “Iruvai” i to je period visoke sezone na Maldivima.
Smještaji i hoteli se mnogo ranije rasprodaju i potrebno je na vrijeme planirati putovanje. Cijene avio karata i smještaja su najviše u tom periodu. Visoku sezonu karakteriše i veća vlažnost vazduha tako da je i vidljivost nešto slabija.

Prelazni period
Odličan izbor su i mjeseci novembar i decembar kao prelaz između dva monsuna sa dosta sunčanih dana, cijene su dosta niže u odnosu na visoku sezonu.

 

Male

MALE je ostrvo prečnika oko 2 kilometra na kome živi oko 150.000 stanovnika, što je četvrtina od ukupnog broja stanovnika Maldiva. Predstavlja administrativni i ekonomski centar Maldiva. Sama šetnja jednim od najgušće naseljenim gradom na svijetu je atrakcija… motocikala i bicikala na ulicama ima skoro koliko i stanovnika. Od mjesta od interesa tu su: Islamski centar, Hukuru džamija, predsjednikova kuća, glavna ribarska luka, riblja pijaca i lokalna pijaca voća i povrća, glavni trg u Male-u Jumhooree Maidan. Kupite maldivski „bounty“ za poklon vašim prijateljima na lokalnoj pijaci. Gradska tura je uračunata u cijenu!

Male City - Maldivi

 

Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Zahtjev za ponudu

Popunite zahtjev za ponudu i dobićete detaljnu ponudu sa svim informacijama. Prilikom prijave se plaća oko 750€ po osobi. Sve takse su uvijek uključene. Telefonske konsultacije su moguće isključivo nakon popunjenog Zahtjeva za ponudu i prijema zvanične ponude, uz prethodno zakazivanje termina.

Broj putnika od 12 ili vise godina
Broj dece od 0 do 11 godina

Cena po osobi:

Avio+ takse+ hrana+ smestaj+ IZLETI+ transferi+ vodici TOTAL sve ukupno
0,00 €
*Cena je sa uracunatim popustom od 100e po osobi za online prijave
Deca 0-2 godina koja putuju sa minimum 2 punoplatezne osobe placaju aranzman 200e
Deca 2-11 koja putuju sa minimum 2 punoplatezne osobe godina imaju popust 100e
Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 30.07.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.

Dodatne informacije - linkovi

NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA – FAQ Pitanja i odgovori na jednom mestu

PLAN PUTA – Po danima

Ukoliko pregledate stranicu preko mobilnog telefona na dnu ove stranice u nastavku se nalaze tabovi sa dodatnim informacijama! 👇👇

1

Dan 1

Let sa presedanjem za glavni grad Maldiva-Male.

2

Dan 2

Dobro došli na Maldive! Stižemo u jutarnjim časovima na aerodrom u Hulhule, gde nas dočekuju naši lokalni prijatelji. Imamo vremena za kafu i kupovinu sim kartice. Ubacujemo prtljag u speedboat i krećemo na ostrvo Mathiveri. Smještamo se u sobe i uživamo u ostatku dana na plaži uz zalazak sunca.

3

Dan 3

Dan predviđen za upoznavanje našeg ostrva i domaćina na njemu, kao i lokalnih običaja, od kojih moramo naglasiti obavezno pristojno oblačenje tokom šetnje kroz naselje  (bikini kroz naselje nije dozvoljen). Nakon doručka vrijeme je da odemo na samo naš pješčani sprud Finolhu na 50m od našeg ostrva i uživamo u Maldivima sa razglednice. Takođe, Globetracker pratilac će vas u toku dana upoznati sa detaljnim planom aktivnosti, sa rasporedom izleta po danima.  Svi izleti iz paketa se realizuju u 3 dana sa 3 isplovljavanja sa brodom. Nakon svakog povratka sa izleta ostaje nam drugi dio dana da uživamo na našim plažama na ostrvu.  Drugo noćenje.

4

Dan 4

Ne, nije ovo samo pasivan odmor! Ujutro krećemo na prvi deo izleta i to Corner Reef snorkeling, izlet na Izgubljeno ostrvo – Lost Island i Coral Garden (Giri Reef) Snorkeling.  Vraćamo se na naše ostrvo i drugi dio dana koristimo za uživanje na plažama. Treće noćenje.

5

Dan 5

Tropski raj… Slijedi još jedan dan za odmor na prelijepim plažama i u toplim kristalno čistim vodama koje zapljuskuju peščane obale na samo par minuta  od našeg smejštaja. Imamo organizovan prevoz do našeg spruda Finolhu. Četvrto noćenje.

6

Dan 6

I ovog dana dio vremena provodimo na izletima, a dio na plažama. Od aktivnosti za prvi dio dana predviđen je izlet plivanje i snorkling sa mantama, plivanje i snorkeling sa kornjačama kao i  Shipwreck snorkeling na potpoljenom brodu. Drugi dio dana koristimo za uživanje na našim plažama. Peto noćenje.

7

Dan 7

Dan za slobodne aktivnosti, vožnju sa kajakom i cjelodnevno uživanje na plažama. Opcioni odlazak na Finolhu pješčani sprud ili poludnevni izlet u neki od obližnjih Resorta. Šesto noćenje.

8

Dan 8

Nakon doručka idemo na plivanje i snorkling sa ajkulama, Finding Nemo snorkeling i izlet na veliki Sandbank usred okeana, sve nijanse plave na jednom mjestu. Po povratku na naše ostrvo preostali dio dana uživamo na plažama. Sedmo noćenje.

9

Dan 9.

Ovo je posljednji dan za putnike koji nisu uzeli dodatna noćenja i dan kada se kreće za Male City sa gliserom i realizuje gradska tura Male sa lokalnim vodičem. Vrijeme do večernjeg leta koristimo da upoznamo glavni grad Maldiva-Male. Polusatna kulturno istorijska tura sa lokalnim vodičem, nakon toga slobodno vrijeme za lutanje gradom, kupovinu suvenira i uživanje u lokalnoj kuhinji. Organizovan transfer i odlazak na let 4 sata prije poletanja.

Za putnike koji su uzeli dodatna noćenja slobodan dan i relaks nakon  svih izleta. Prilika i za dodatne aktivnosti kao što su odlazak na poludnevni izlet u resort, Scuba ronjenje ili rentanje kajaka.

10

Dan 10.

Za putnike koji nisu odabrali dodatna noćenja kraj nezaboravne avanture i slijetanje na aerodrom. Za ostale putnike slobodno vreme za cjelodnevno uživanje na plažama do kraja putovanja.

Boravišna taksa košta 8 eura po danu po putniku, ali je ona uračunata u cenu aranžmana.

Apsolutno! Na našem ostrvu imamo dve bikini plaže kao i naš peščani sprud Finolhu na kojima uživamo u bikiniju. Na svim izletima kada isplovimo sa brodom smo u bikiniju,  na plažama kao i na snorkeling turama na grebenima.

Ne. Smešteni smo na lokalnom ostrvu sa lokalnim stanovnicima, u novim i urednim guesthouse-ima. Kućice na vodi se nalaze u luksuznim hotel-resortima na kome nema lokalnog stanovništva, takva ostrva su pretvorena u hotelski kompleks. Ukoliko poželite provesti jednu ili više noći u luksuznom resortu pomoći ćemo vam sa transferom i rezervacijom u toku boravka na našem lokalnom ostrvu.

Da, moguće je organizovati i doplatiti za dnevnu posetu resortu sa kućicama na vodi. Cene i uslove možemo proveriti u toku vašeg boravka na našem ostrvu.

Da, moguće je krenuti na put iz bilo kog grada. Sastanak grupe je na aerodromu Male i dalje organizovan transfer do našeg ostrva.

Ne, nikako! Maafushi ostrvo je male površine, sa previše hotela i hostela sa samo jednom manjom plažom gde je dozvoljeno kupanje u bikiniju. Ostrvo prepuno turista koje je odavno postalo masovni turizam. Za pravi doživljaj i uživanje odabrali smo ostrvo gde nema hordi turista, saobraćaja, buke i gužve.

Da, potrebna je viza koja se dobija prilikom ulaska u Maldive i besplatna je.

Ne, za sada nisu potrebne nikakve vakcine. Moguće je uvek proveriti na oficijelnim web stranicama ili  telefonom sa Institutom za javno zdravlje kao i na stranicama imigracionog Maldiva.
Ne, trenutno za putovanje na Maldive nisu potrebi PCR testovi kao ni dokazi o vakcinaciji. Za putnike sa FlyDubai koji su u tranzitu kroz Dubai važi pravilo zemlje u koju se putuje. Obaveza putnika je da ove informacije provere na oficijelnoj web stranici Imigracionog servisa Maldiva kao i na stranicama avio kompanije sa kojom se putuje prije samog polaska. Pravila se uvek mogu promeniti i zato je samo oficijelna informacija sa navedenih servisa validna. 

Kupovina karte je jedini trošak do polaska na putovanje. Po dolasku na Maldive, odnosno na početku putovanja, plaća se prva rata lokalnoj turističkoj agenciji. Ostatak se plaća do kraja putovanja.
Ne. Maldivi su konzervativna islamska zemlja i zabranjen je unos alkohola u zemlju, alkohol je zabranjen na svim lokalnim ostrvima i nema ga u prodaji. Mogu se kupiti voćne verzije koktela (Mojito), Ginger beer  i bezalkoholno pivo (Heineken 0%).
U cenu ture su uračunati izleti, svi transferi, sve takse, smeštaj sa doručkom.  Jedini trošak koji imate na ovoj turi je dodatni obrok ručak/večera kao i trošak u marketima. U proseku putnici su trošili oko 150 USD za boravak od 7 noćenja. Naravno, ovaj iznos uzmite sa rezervom, bilo je putnika koji su potrošili i dosta manje, ali i onih što su trošili dosta više.
Cene u restoranima i marketima su izuzetno povoljne. Obroci sa rižom i nudlama u kombinaciji sa piletinom beef, tunom su oko 5USD kao i Club i Submarine sendviči. Pizze su oko 8-10USD, velika grilovana riba za dvoje je oko 15USD, kafa oko 1-2USD. Jedino skuplje je Seafood i potrebno je da se poručuje ranije, 45-50USD lobsteri, oktopusi za dvoje. U marketima možete kupiti Corn flakes, Nutelu, grickalice, vodu, sokove, svu kozmetiku, više nego dovoljan izbor za vreme boravka. Izbor voća je skroman u marketima (lubenica, banane, jabuke, narandže, nekada ananas i mango).

U svim smeštajima imamo doručak, peškire za sobu i peškire za plažu. Sve sobe imaju klima uređaje i WiFI brzi internet. Bez obzira da li birate gardenview ili beachfront smeštaj. Lokacija ne igra veliku ulogu, sve se nalazi na par minuta šetnje, plaže, restorančići, marketi.
Da, uz doplatu je moguće izabrati  opciju polupansiona ili puni pansion. Prilikom ispunjavanja formulara ZAHTEV za ponudu potrebno je da izaberete željenu opciju. Cena polupansiona (doručak i večera) je 15€ po osobi dnevno, dok je puni pansion 30€ (doručak, ručak i večera)

Jeste, ali molimo vas da se, pre svega, konsultujete sa Institutom za javno zdravlje i potražite i njihovo mišljenje o vođenju dece na ovaj put, a onda, nakon konsultacija sa njima, donesite odluku, pa ako je pozitivna, javite se. Neko naše mišljenje je da je od 5 godina pa naviše sasvim u redu, gledajući to sa strane da je ovo ipak grupno putovanje i da se deca trebaju uklopiti u planirane izlete i aktivnosti. Većina izleta se izvode u vodama na otvorenom okeanu i ti izleti nisu pogodni za decu mlađeg uzrasta kao i za neplivače. Nama je zadovoljstvo da se Globetrackerima pridružuju i mališani ako je moguće. 🙂

I jedno i drugo je u redu, možda je najbolja opcija kofer, ali na točkiće. Nema trekinga i toliko neravnih terena da bi vam kofer smetao. Naravno i ranac je dobra opcija.

Sva naša putovanja su grupna i sa vodičem. Na većini aktivnosti na okeanu i snorkling turama biće dostupni lokalni vodiči. Globetracker pratilac grupe odlično poznaje destinaciju i on služi da vam olakša boravak, da vam pruža praktične i servisne informacije, da bude tu za vas, on je veza između lokalnih saradnika i organizatora i grupe… I trudi se da doživite i zavolite destinaciju upoznajući vas sa svim prelijepim mestima koje smo tokom brojnih poseta otkrili. Ali imajte na umu da njegova uloga nije da vam priča istorijske i ostale edukativne činjenice o destinaciji.

Nije obavezno, ali je naša iskrena preporuka i savet da uzmete. Minimalno što morate imati je polisa zdravstvenog osiguranja koja pokriva eventualnu hitnu medicinsku pomoć. Globetracker ne pruža usluge osiguranja i neće biti odgovoran za vaše zdravlje i zdravstveno stanje, niti je dužan da pokriva troškove lekarskih pregleda i medicinskih usluga (od banalnih ali ne tako prijatnih stvari tipa da vas zaboli zub, da vam pozli, da se posečete… do ozbiljnijih situacija) Zdravstveno osiguranje koje ste izvadili pre puta služi upravo za to. Pre puta se javite nekoj od osiguravajućih kuća, navedite zemlje koje ćete posetiti i raspitajte se o uslovima i koje polise nude. Neke od osiguravajućih kuća su Uniqa, DDOR, Delta Generali, Wiener… Cena nije prevelika a može mnogo da znači, mada je uvek najbolje kada osiguranje ostane neiskorišćeno 🙂

Ne. Ostrvo Mathiveri je lokalno ostrvo na kome živi oko 1000 stanovnika, nije turistički razvijeno i slobodno možemo reći izvan ruta masovnog turizma. Nema visokih zgrada, hotela sa bazenima, skupih restorana. Na ostrvu imamo nekoliko marketa koji su pristojno snabdeveni za svakodnevne potrebe, nekoliko lokalnih restorančića, jednu apoteku, health centar – ambulantu, fudbalsko igralište kao i igralište za odbojku. Naši dragi lokalci su aktivni u sportskim aktivnostima i možete im se pridružiti svako veče na terenima 🙂 U toku izleta ćemo obilaziti pusta i nenaseljena ostrva kao što je Lost Island, zatim veliki Sandbank usred okeana kao i naš sprud pored ostrva koji zovemo Picnic Island.

★ Kopiju avionske karte

★ Kopiju pasoša (poželjno da je imate i na mejlu )

★ Putnu apoteku (lekove nositi u originalnim pakovanjima). Preporučujemo lekove protiv bolova, zaštitu od dijareje (probiotik, aktivni ugalj), antibiotic, lek za spuštanje temperature, flaster, zavoj, medicinski alkohol, jod i ostale lekove koje eventualno koristite i kod kuće.

★ Putno osiguranje

★Ranac od oko 25L pogodan za izlete tokom avanture, ručni prtljag itd.

★ S obzirom da smo na lokalnom ostrvu i da ćemo se tokom dana kretati kroz naselje do restorana, marketa ili do plaže obavezno je pristojno oblačenje i poštovanje lokalne kulture i običaja. Za žene to znači da ramena moraju biti pokrivena, ne mogu majice na bretele, nisu dozvoljeni dekoltei i kratki šorceva. Sve ovo može ako se pokrije nekom neporozirnom laganom maramom koje možete kupiti i na ostrvu (oko 6USD). Najbolje je da ponesete par komada garderobe koji će vam biti stalno tu da kombinujete sa stvarima koje svakodnevno koristite. S obzirom da je sunce tokom dana užasno jako pokrivaćete se hteli ili ne. Za muškarce je jednostavno, majice kratkih rukava i bermude su sasvim ok, nije dozvoljeno kretanje bez majice.

★ jedne sportske patike i jedan/dva para papuča

★ Kapa, kačket ili šešir

★ Repelent za komarce ( autan tropical je ok, a i u lokalnim marketima na ostrvu mogu da se kupe repelenti za komarce koji vas štite)

★ Kremu za zaštitu od sunca (preporučuje se SPF 30 i veci)

★ Pribor za ličnu higijenu (četkica za zube, pasta, maramice, sapun, ulošci…), Sve ovo ima u lokalnim marketima.

★ Sunčane naočare

★ Masku, disaljku i peraje, grebeni su na sve strane i koristićete ih stalno u slobodno vreme, na brodu na izletima smo obezbedili za svakog da ima u toku izleta. Ukoliko ponesete svoje to je još bolje.

★ Plivačke majice sa UV zaštitom, zaštitiće vas od prejakog sunca, tokom snorkelinga posebno. Radnje u kojima možete da ih kupite su SportVision, Decatlon, Beosport itd..

★ Mali katanac za kofer ili rajfeslus ranca

★ Travel Adaptor prilagođen njihovim utičnicama (na ostrvu smeštaji uglavnom imaju prilagođene utičnice, inače je UK standard), u marketima na ostrvu se mogu kupiti adapteri (oko 3USD)

★ Dobru knjigu ili časopis, za prekratiti vreme u putu ili za uživanje na plaži

*** Preporučujemo da nakit i dragocenosti koje vam nisu potrebne na avanturi ovog tipa ostavite kod kuće.

Globetracker Maldivi, Mathiveri Bikini beach
Globetracker Maldivi, Mathiveri Finolhu
Globetracker Maldivi, izlet Lost Island
Globetracker Maldivi, Mathiveri Bikini beach
Maldivi putovanje krstarenje - biser Indijskog okeana - Peščani sprud
Globetracker Maldivi, Mathiveri Finolhu
Globetracker Maldivi, Mathiveri Bikini beach
Globetracker Maldivi, Izlet snorkeling na grebenu
Sunset, Palm Beach
Globetracker Maldivi, Sunset fishing
Globetracker Maldivi, izlet Sandbank
Globetracker Maldivi, izlet Sandbank
Globetracker Maldivi, Izlet plivanje sa mantama
Globetracker Maldivi, Izlet plivanje sa ajkulama
Globetracker Maldivi, Izlet snorkeling Shipwreck
Globetracker Mathiveri, Snorkeling ronjenje na grebenu, turtles, kornjače