16 dana 14 noci
Trajanje
12.09.2024., 28.08.2024
Grupni polazak
Bez doplate!
Fakultativni izleti
Garantovan
polazak

16 dana već od 2599e total!

Madagaskar izgubljen svet!

Madagaskar je izgubljen svet, svet za sebe! Bez PCR testa! Bez vakcina! Bez doplata za fakultative! Viza on-arrival! Avantura dizajnirana da vidimo najbolje što Madagaskar pruža, ali i da istražimo skrivena i tajna mjesta koje ovo zaista mistično ostrvo krije. Madagaskar je prije mnogo godina odvojen od kopnene mase i 80% njegovog bogatog životinjskog i biljnog svijeta nalazi se samo ovdje – na “osmom kontinentu” ili “izgubljenom svijetu”, kako još nazivaju ovu nevjerovatnu zemlju.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 02.02.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.

GlobeTracker Avantura - Skriveni svet Madagascar - Sejšeli

 

U ovoj zemlji čuda otkrivamo svijet radoznalih lemura, biljki mesoždera, gustih prašuma, crvenih pustinja, stotine vrsta kameleona, kanjona, divljih pejzaža i rijeka, egzotičnih priča, pitomih sela, tropskih ostrva, džinovskih kornjača… Naše vrijeme na Madagaskaru obećava jedinstvenu, neviđenu i totalno drugačiju avanturu!

Andasibe

Započninjemo avanturu pješačenjem kroz prašumu i otkrivamo nevjerovatnu floru i faunu Andasibea. Najpoznatiji stanovnik ovog nacionalnog parka je vrsta lemura „Indri“-najveći lemur na svijetu. Indri je dobro poznat po svom glasu koji će nam pomoći da ga primijetimo u gustoj šumskoj vegetaciji.

Osim Indrija imaćemo priliku da vidimo mnogo različitih vrsta lemura, kameleona, ptica, žaba, endemskih biljaka…

 

Gotovo polovina svjetske populacije kameleona, koji postoje u 60  različitih vrsta, nalaze se samo na Madagaskaru. Oni su poznati po svojoj sposobnosti da promijene boju i izgled u odnosu na promjene temperature, svjetlosti, i raspoloženja. Rotiranjem svakog oka samostalno, kameleoni mogu vidjeti kompletnu okolinu bez pomjeranja glave.

 

Tsiribihina rijeka

GlobeTracker Avantura Madagaskar - Krstarenje Tsiribihina rekom

Krstarenje duž Tsiribihina rijeke okružene aligatorima. Prolazimo pored guste vegetacije duž rječnih obala, strmih litica, baobab šuma… ostavljajući za sobom mala autentična sela i netaknutu prirodu, drveće na čijim stablima lemuri skaču sa jedne grane na drugu, a kameleoni strpljivo čekaju insekte okamenjeni u jednom mjestu.

U kasnim poslepodnevnim satima postavljamo kamp na pješčanoj obali, vodič i kapetan pale vatru i kuvaju nam večeru. Uživamo u jelu slušajući zvukove rijeke i gledajući kako sunce lagano zalazi.

 

Tsingi

GlobeTracker Avantura - Madagaskar i Sejšeli

Jedinstveni nacionalni rezervat koji je najveće zaštićeno područje na Madagaskaru i nalazi se na listi UNESCO-a kao jedno od svjetskih kulturnih dobara.

Na trekingu kroz ovaj neobičan nacionalni park možemo vidjeti  mnoge endemske biljke poput patuljastog baobaba i puno životinja: kameleona, lemura i ptica, kao što je madagaskarski orao (najveća ptica na ostrvu). Istražujemo i pećine, klance, i sve što kriju ove kamene šume.

 

Plaže Indijskog okeana

Osjetite divlju ljepotu plaža i ostrva istočne obale Madagaskara. Dobro došli u Belo Sur, gdje možete prisvojiti plažu ili sprud samo za sebe. Smještamo se u skromne, ekonomik bungalovie od prirodnih materijala nadomak obale i pravi odmor kao u filmu Robinzon Kruso može da počne.

 

 

 

Baobab avenija

Jedan od simbola Madagaskara. Zemljani put uz koji sa lijeve i desne strane stoje ponosni giganti, dobro došli u aleju baobaba. Za ovo drvo se kaže da je zasađeno naopačke i da je korijen u vazduhu. Baobabi žive i do 800 godina, a obim većih i starijih stabala može dostići i oko 50 metara. Sjedamo uz put i upijamo energiju ovoh magičnog mjesta, čekamo zalazak sunca i jednostavno uživamo.

 

Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Zahtjev za ponudom

Sastavite ponudu i ako cijena odgovara popunite zahtjev za ponudom i dobićete detaljnu ponudu sa svim informacijama. Prilikom prijave se plaća oko 100e po osobi. Sve takse su uvijek uključene. Telefonske konsultacije su moguće isključivo nakon popunjenog Zahtjeva za ponudom i prijema zvanične ponude, uz prethodno zakazivanje termina za telefonske konsultacije.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 02.02.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
 Aviokarta sa svim taksama, obrocima, prtljagom i 1 kratkim presedanjem
 14 nocenja
 Dorucak svaki dan, pojedinim danima polupansion, nekim danima i pun pansion
 Vodic iz lokalne agencije i vodic iz GlobeTracker agencije
 Svi transferi
 Svi izleti
 Popust od 100e za online prijave do 31.12.2022.
0,00 €
*Uracunato 100e popusta u okviru WEBSHOP popusta za online kanale komunikacije

Additional information

DržaveMadagaskar

GlobeTracker Avantura Madagaskar - Mapa puta

1

Dan 1.

Dolazak na aerodrom, transfer automobilom do hotela u centru Antananariva.

Sastaćemo se na medjunarodnom aerodromu Ivato i prevesti vas do hotela koji se nalazi u centru grada. Noćenje

2

Dan 2.

Rano ujutru posle doručka bush taksijem cemo krenuti nacionalnom rutom br 7 do Antsirabea. Dobrim putem kroz visoravni i prelepa zelena pirinčana polja. Po podne možemo posetiti lapidarijum, radionice i pijace ili se jednostavno opustiti u hotelu u Antsirabeu.

Uveče ćete imati vremena za šetnju prelepim centrom grada ili da se provozate “push-push”-om po gradu i posetite restorane i barove. Noćenje

3

Dan 3.

Posle doručka nastavljamo putovanje taxijem i ostatak dana ćemo putovati kroz Malagaska sela. Uveče se možemo opustiti  u našem hotelu u Miandrivazu.

Ovde ćemo vas upoznati i sa vlasnikom Piroga (tradicionalni kanu). On će biti nas “kapetan” narednih nekoliko dana.

Noćenje

4

Dan 4.

Miandrivazo – Masiakapy – Tsiribihina River tura – Nosinapela vodopad – selo Begidro – kampovanje

Posle doručka transfer taxijem do Masiakapy. Ovde započinjemo plovidbu po veličanstvenoj reci Tsiribihina. Možete sesti pozadi, opustiti se i uživati u prelepom pejzažu i mnogim vrstama divljih životinja kao sto su: čaplje, divlje patke, papagaji, grabljivice, kameleoni, leptiri i razni insekti.

U podne prelazimo preko masiva Bemaraha. Prepun fantastičnih pejzaza, listopadnih šuma sa lemurima i čudesnih zvukova ptica. Po podne ćemo se tuširati ispod najboljeg vodopada na Madagaskaru “Nosinopela” i kupati u njegovom prirodnom bazenu. Nakon ovog prelepog vodopada nastavljamo naše krstarenje prema selu Begidro, gde ćemo na peščanoj plaži postaviti naš kamp, zapaliti vatru i spremiti večeru. Uživacemo u obroku uz zvuke reke i zalazak sunca.

5

Dan 5.

Lagano krstarimo rekom i u podne se zaustavljamo kako bismo ručali pod drvetom manga. Po podne postavljamo kamp na obali u blizini Malagaskog sela. Uživacemo u večeri i dobro se naspavati. Ovde gde nema ulične rasvete ili zagadjenja, noćno nebo je prekriveno zvezdama. Prelepo i opuštajuce vas vodi u slatke snove.

6

Dan 6.

Kraj lokalnog izleta brodom – Tsarahotana selo – Antsiraraka selo – Belo sur Tsiribihina (hotel)

Ovaj poslednji deo putovanja kanuom takodje nas vodi do prelepih predela sa pirinčanim poljima na obalama reke. Pre podne stižemo i na samom smo kraju lokalnog izleta brodom. Posle piknika (ručka) setamo za Zebu cart (kolica) u kojima je utovaren nas prtljag, prolazimo kroz predivna mala sela, zatim stižemo u Antsiraraku odakle dalje nastavljamo  automobilom 4×4 do Belo sur Tsiribihina.Stižemo u ranim večernjim satima  i smeštamo se u hotel.

Možete uživati u svežoj ribi ili tradicionalnoj Zebu šnicli. Noćenje

7

Dan 7.

Poseta “malom” Tsingy de Bemaraha

Posle doručka krećemo kolima do Bekopake. Oko podneva stižemo u selo Andadoani gde kampujemo i uživamo u ručku u lokalnom restoranu. Posle ručka ćemo istražiti prelepu stazu small Tsingy i Andadoany kako bismo videli impresivni lavirint krečnjaka i posetili dva vidikovca na njihovim vrhovima. Ovde možemo uočiti najveću Sifaku na zapadu Madagaskara koja se zove Dekenova Sifaka.Pored Sifake možete videti još divljih životinja poput lemura, paukova i ptica. Posle dva sata vraćamo se u naš kamp koji je smešten pod krošnjama manga na obali reke Manambolo.

8

Dan 8.

Bekopaka – poseta Big Tsingy de Bemaraha- Bekopaka- Belo sur Tsiribihina (hotel)

Rano ujutru posle doručka vozimo se do parkinga Big Tsingy (15km/1h). Provodimo 4-5h u planinarenju u beskrajnom Tsingy-u. Gde ćemo videti pukotine visoke 30m, prelepe šumske kanjone sa lemurima i pticama.Flora je zaista jedinstvena sa svojim endemskim i lekovitim biljakma.Videćemo pećine i katedralu od stena, odakle se pruža  beskonačni pogled na najviši krov  Big Tsingy. U 14h stižemo u kamp gde ćemo ručati u restoranu, nakon čega se vraćamo u Belo sur Tsiribihina. Dolazak je oko 18h gde nas očekuje  smeštaj i noćenje.

9

Dan 9.

Posle doručka  vozimo se na jug do garda Morondava. Poseta svetom “zaljubljenom Baobabu” i čuvenoj “Baobab aveniji” kako bismo prisustvovali prelepom zalasku sunca. U večernjim satima stižemo u Belo Sur Mer gde ćemo se opustiti u restoranu i prelepim bungalovima na širokoj peščanoj plaži.

10

Dan 10., 11, 12, 13

Osetite divlju lepotu plaža i ostrva istočne obale Madagaskara. Dobro došli u Belo Sur  gde  možete prisvojiti plažu ili sprud samo za sebe. Smeštamo se u skromnim, ekonomik bungalovima od prirodnih materijala nadomak obale i pravi odmor kao u filmu robinzon Kruso može da počne.

11

Dan 14.

Idemo direktno u Andasibe prolazeći kroz prelepe predele, visoravni, pirinčana polja i stabla Ravenala. Na pola puta imamo kratku pauzu u Marozevu kako bismo posetili uzgajalište gmizavaca i malih sisara. Dolazak u Andasibe i prijavljivanje u hotel. U večernjim satima se vozimo do ulaza u park Analamazaotra radi lepe i zanimljive noćne ture, gde ćete videti lemure,kameleone i žabe.

Noćenje

15

Dan 15.

Jutarnja poseta nacionalnom parku Analamazaotra gde ćete videti različite vrste lemura kao sto su:  Indri Indri, Zlatna Sifaka i mnoge druge. Po podne se vozimo do parka Vakona i posetićemo ostrvo lemura i ponovo imati priliku da vidimo različite vrste kao sto su: Crno beli lemuri, Prstenasti lemuri, Bambus lemuri i cuvenu Fosu, kao i krokodile.

Vozimo se nazad do aerodroma Antananarivo i tu se završava naše putovanje, tamo stižemo oko 20h gde ćemo sačekati let koji je posle ponoći.

[

16

Dan 16.

Povratak u Beograd/Zagreb-kraj naše avanture Madagskara.

Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Zahtjev za ponudom

Sastavite ponudu i ako cijena odgovara popunite zahtjev za ponudom i dobićete detaljnu ponudu sa svim informacijama. Prilikom prijave se plaća oko 690e po osobi. Sve takse su uvijek uključene. Telefonske konsultacije su moguće isključivo nakon popunjenog Zahtjeva za ponudom i prijema zvanične ponude, uz prethodno zakazivanje termina za telefonske konsultacije.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru NG2023 promocije za online prijave do 31.12.2022. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
 Aviokarta sa svim taksama, obrocima, prtljagom i 1 kratkim presedanjem
 14 nocenja
 Dorucak svaki dan, pojedinim danima polupansion, nekim danima i pun pansion
 Vodic iz lokalne agencije i vodic iz GlobeTracker agencije
 Svi transferi
 Svi izleti
 Popust od 100e za online prijave do 31.12.2022.
0,00 €
*Uracunato 100e popusta u okviru WEBSHOP popusta za online kanale komunikacije

Cena se sastoji od cene ture i cene avio karte.

Cijena ture Madagaskar 2499e ili više

Kompletna ture na Madagaskaru uključuje skoro sve – sve fakultativne izlete navedene u programu, ulaznice u nacionalne parkove, u nekim danima pun pansion, u nekim polu, a u nekim doručak. U suštini, lični troškovi bi trebalo da budu zaista minimalni.

– Cijena ture uključuje

 • Transportno vozilo 4 x 4, uključene usluge vozača+ vodič+gorivo na relacijama
  • Ivato Aero port – Antananarivo – Pereyras RF – Andasibe
  • Andasibe – Ilot de Lodge Vakona – Tamatave -Mahambo
  • Mahambo – Soanieran- Ivongo
  • Soanieran,Ivongo – Andasibe
  • Andasibe – Miandrivazo
  • Miandrivazo – Masiakapz
  • Kirindy forest – avenues of baobab – Morondava
  • Morondava – Antsirabe
  • Antsirabe – Antananarivo – Ivato Aero por
 • Smještaji
  • Antananarivo 1 noć
  • Antisaribe 1 noć
  • Miandrivazo 1 noć
  • Tsiribihina river tour (kampovanje) 2 noći
  • Belo Sur Tsiribihina 2 noći
  • Andadoani kamp 1 noć
  • Belo Sur Mer 4 noći
  • Andasibe 1 noć
 • Dvodnevno krstarenje rijekom, piroga sa malom posadom
 • Transfer ferijem od Belo Sura do Bekopake
 • Takse za nacionalne parkove, privatne parkove, rezervate i lokalni vodiči
  • Tsingy,s ti UNESCO rezervat, lokalni vodič
  • Ilot de Vakona
  • VOI Privatni park
  • Andasibe nac. park
 • Lokalnog vodiča
 • GlobeTracker pratioca i organizatora putovanja

NAPOMENE

NAPOMENA 1: Putovanje je dosta dinamično i uključuje 2 dana kampovanja u prirodi, pa razmislite da li vam odgovara i pitajte sve sto vam može biti bitno, a što nije navedeno.

NAPOMENA 2: Po trenutnim informacijama, za Madagaskar nije potrebna viza za većinu zemalja svijeta, ali naravno obaveza svakoga je da tu informaciju provjeri i na osnovu svoje informacije odluči o pribavljanju ili nepribavljanju vize.

NAPOMENA 3: Tura na Madagaskaru se može usled nepredviđenih okolnosti na samom terenu, elementarnih nepogoda i više sile izmijeniti.

Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Zahtjev za ponudom

Sastavite ponudu i ako cijena odgovara popunite zahtjev za ponudom i dobićete detaljnu ponudu sa svim informacijama. Prilikom prijave se plaća oko 1000e po osobi. Sve takse su uvijek uključene. Telefonske konsultacije su moguće isključivo nakon popunjenog Zahtjeva za ponudom i prijema zvanične ponude, uz prethodno zakazivanje termina za telefonske konsultacije.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru NG2023 promocije za online prijave do 31.12.2022. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
 Aviokarta sa svim taksama, obrocima, prtljagom i 1 kratkim presedanjem
 14 nocenja
 Dorucak svaki dan, pojedinim danima polupansion, nekim danima i pun pansion
 Vodic iz lokalne agencije i vodic iz GlobeTracker agencije
 Svi transferi
 Svi izleti
 Popust od 100e za online prijave do 31.12.2022.
0,00 €
*Uracunato 100e popusta u okviru WEBSHOP popusta za online kanale komunikacije
I jedno i drugo je u redu, možda je najbolja opcija kofer, ali na točkiće. Nema trekinga i toliko neravnih terena da bi vam kofer smetao. Naravno i ranac je dobra opcija.
Na većini aktivnosti i tokom tura će biti dostupni lokalni turistički vodiči koji će se truditi da vas upoznaju sa informativnim i zanimljivim detaljima o turi, lokalitetima, kulturi naroda itd. Globetracker pratilac grupe odlično poznaje destinaciju i on služi da vam olakša boravak, da vam pruža praktične i servisne informacije, da bude tu za vas, on je veza između lokalnih saradnika i organizatora i grupe… I trudi se da doživite i zavolite destinaciju upoznajući vas sa svim prelijepim mjestima koje smo tokom brojnih posjeta otkrili. Ali imajte na umu da njegova uloga nije da vam priča istorijske i ostale edukativne činjenice o destinaciji.

Nije obavezno, ali je nasa iskrena preporuka i savjet

Minimalno sto morate imati je polisa zdravstveno osiguranja koja pokriva eventualne hitnu medicinsku pomoc.

Globetracker ne pruža usluge osiguranja i neće biti odgovoran za vaše zdravlje i zdravstveno stanje, niti je duzan da pokriva troskove ljekarskih pregleda i medicinskih usluga (od banalnih ali ne tako prijatnih stvari tipa da vas zaboli zub, da vam pozli, da se posjecete, stanete na jeza… do ozbiljnijh situacija)

Zdravstveno osiguranje koje ste izvadili prije puta sluzi za to.

Prije puta se javite nekoj od osiguravajucih kuca, navedite zemlje koje cete posjetiti i raspitajte se o uslovima i koje polise nude. Neke od osiguravajucih kuca su Uniqa, DDOR, Delta Generaly, Winer… Cijena nije prevelika a moze mnogo da znaci, mada je uvek najbolje kada ostane neiskorisceno 🙂

★ Kopiju avionske karte

★ Kopiju pasosa (pozeljno da je imate i na mejlu )

★ Putnu apoteku (ljekove nositi u originalnim pakovanjima). Preporucujemo ljekove protiv bolova, zastitu od dijareje (probiotik, aktivni ugalj), antibiotik, lijek za spustanje temperature, flaster, zavoj, alkohol, jod i ostale ljekove koje eventualno koristite i kod kuce.

★ Putno osiguranje

★Ranac od oko 25L pogodan za izlete tokom avanture, rucni prtljag itd.

★ Osim donjeg rublja, omiljenih majci i kratke garderobe potrebno je poneti i par stvari dugih rukava i nogavica jer noci na safariju i u Nairobiu mogu biti svezije narocito u period naseg leta. Takodje dug rukav obavezno stavite u ranac koji nosite sa sobom u avionu jer se desava da su na aerodromu niske temperature kao i u avionu pa je kratak rukav neadekvatan tim temperaturama

★ jedne sportske patike i jedan/dva para papuca

★ Kapa ili šešir

★ Repelent za komarce (Autan je sasvim ok, Autan “jungle” sa vecim procentom deeta je jos bolje resenje)

★ Kremu za zaštitu od sunca (preporuča se SPF 30 i veci)

★ Pribor za licnu higijenu (cetkica za zube, pasta, maramice, sapun, ulosci…)

★Baterijska lampa

★ Fotoaparat pozeljno sa dobrim zumom i po mogucstvu rezervnom baterijom

★Power bank externu bateriju (necete svuda moci napuniti svoj telefon, gopro kameru ili manji fotoaparat)

★ Ručni sat (sa alarmom)

★ Novčanik pojas koji se nosi ispod odece i u kojem drzite nova ci pasos, popularni “Money Belt”

★ Sunčane naočare

★ Mala katanac za kofer ili rajfeslus ranca

★ Travel Adaptor prilagodjen njihovim uticnicama

★ Dobru knjigu ili časopis, za prekratiti vreme u putu ili za uzivanje na plaza

*** Preporučujemo da nakit i dragocjenosti koje vam nisu potrebni na avanturi ovog tipa ostavite kod kuće.

Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Zahtjev za ponudom

Sastavite ponudu i ako cijena odgovara popunite zahtjev za ponudom i dobićete detaljnu ponudu sa svim informacijama. Prilikom prijave se plaća oko 690e po osobi. Sve takse su uvijek uključene. Telefonske konsultacije su moguće isključivo nakon popunjenog Zahtjeva za ponudom i prijema zvanične ponude, uz prethodno zakazivanje termina za telefonske konsultacije.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru NG2023 promocije za online prijave do 31.12.2022. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
 Aviokarta sa svim taksama, obrocima, prtljagom i 1 kratkim presedanjem
 14 nocenja
 Dorucak svaki dan, pojedinim danima polupansion, nekim danima i pun pansion
 Vodic iz lokalne agencije i vodic iz GlobeTracker agencije
 Svi transferi
 Svi izleti
 Popust od 100e za online prijave do 31.12.2022.
0,00 €
*Uracunato 100e popusta u okviru WEBSHOP popusta za online kanale komunikacije
GlobeTracker Avantura - Skriveni svet Madagascar - Sejsheli
GlobeTracker Avantura - Skriveni Madagaskar i Sejsheli
GlobeTracker Avantura - Skriveni Madagaskar i Sejsheli
GlobeTracker Avantura - Skriveni Madagaskar i Sejsheli
GlobeTracker Avantura Madagaskar - Baobab drvo
GlobeTracker Avantura Madagaskar - Krstarenje Tsiribihina rekom