Vise termina
Grupni polazak
Bez doplate!
Fakultativni izleti
Garantovano
putovanje
Kids friendly
putovanje
Avio + Takse + SVI IZLETI + Hotel + Transferi + Vodič

Šri Lanka 15 dana od 1449€ TOTAL

Avantura plus plazni odmor! Najsadržajnije putovanje na Šri Lanku na trzistu, jedino sa SVIM aktivnostima, obilascima i premium izletima BEZ doplate! Jedina ponuda na trzistu SA uracunatim svim fakultativama, obilascima, izletima i aktivnostima – zaboravite na doplate za fakultative! Bez kompromisa sa smestajem! Doživite idealan mix vrhunske avanture i rajskih plaža na Šri Lanci u trajanju od 15 dana/12 noćenja po ultra niskoj EARLY BIRD ceni vec od 1449e ili vise. Putovanje idealno za ljubitelje prirodnih i istorijskih ljepota, divljine, nacionalnih parkova, životinja i prelijepih plaža. Plan puta isplaniran do detalja, sa idealnom mjerom aktivnog i pasivnog odmora! Za ponudu, cene i plan puta tokom leta i jeseni kliknite ovde.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 30.07.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.

Budite spremni da sa nama obiđete najbolje i najzanimljivije lokacije Šri Lanke. Bez doplate za fakultative!
DA, dobro ste pročitali 🙂 Svi izleti i obilasci su uračunati u cijenu!

SVI IZLETI I OBILASCI - BEZ doplate!

GlobeTracker Vas ne vodi na pasivan odmor! Upravo iz tog razloga, dobijate sledeći paket izleta BEZ doplata kako biste iskusili sve najbolje što Šri Lanka ima:

1. SAFARI po planu puta u nacionalnom parku Minerya.
2. SAFARI po planu puta u nacionalnom parku YALA.
3. Village safari Hirawaduna
4. Sigirya “Lavlja stijena” – Lion Rock
5. Pećinski hramovi u Dambuli
6. Kraljevski drevni grad Polonaruwa
7. Royal botanička bašta u Kandiju
8. Hram Budinog zuba – Tooth Temple
9. Treking “Little Adam’s peak” u Elli,  posjeta vodopadu, kao i mostu Nine Arch Bridge
10. Posjeta sirotištu slonova “Pinawalla”

Besplatne “basic” aktivnosti i obilasci:

1. Posjeta plantažama čaja i fabrici čaja sa degustacijom u Nuwara Eliyi
2. Veče tradicionalnog plesa u Kandy-ju
3. Obilazak plaže Mirissa
4. Obilazak plaže Unawatuna
5. Obilazak plaže Silent Beach
6. Obilazak Kolomba
7. Obilazak ribljeg marketa u Negombu
8. Posjeta bašti začina Matale
9. Obilazak Ambuluwawa tornja
10. Posjeta lokalnim tradicionalnim ribarima u Koggali
11. Posjeta zalivu kornjača
12. Obilazak starog kolonijalnog grada Galle
13. Obilazak trgovine svile i tkanina
14. Posjeta muzeju dragog kamenja
15. Obilazak Elephant Millenium Foundation

Naša avantura polazi iz unutrašnjosti ostrva u Pinawalli, na rijeci Ma Oye koja je dom sirotištu slonova. Imaćete priliku da gledate dnevnu rutinu izvođenja slonova na rijeku i njihovo kupanje, kao i obilazak sirotišta. Sledeće dane nastavljamo ka Sigiriyi, okruženi divljinom i džunglom gdje nas čeka mali safari u nacionalnom parku Minneriya i obilazak drevnog kraljevskog grada Polonaruwe. Vrijeme je za rano ustajanje i obilazak Lavlje stijene uz izlazak sunca, najpoznatijeg landmarka Šri Lanke, nekadašnje tvrđave i drevne prestonice kraljeva. Avantura Šri Lanka nije kompletna bez posjete autentičnom selu, gdje ćete naučiti kako se pripremaju neka veoma ukusna jela i to na tradicionalan način.

Put nastavljamo prema Kandy-ju, obilazimo Dambulu – jedinstven kompleks budističkih hramova u stijenama. Posjeta Šri Lanci podrazumijeva i da se upoznate sa tradicionalnom Ayurvedskom medicinom.  Zaustavljamo se na plantaži začina i ljekovitog bilja, gdje će nam kroz šetnju plantažom biti predstavljena Ayurvedska nauka i medicina. Dolazimo u Kandy, grad u kome se nalazi najvažniji budistički hram Šri Lanke – hram Budinog zuba / Tooth Temple gde ćete uz lokalnog vodiča saznati veoma zanimljive detalje iz istorije, budizma kao i o samom hramu. Takođe, prisustvovaćemo jednoj od svakodnevnih ceremonija i rituala koje se održavaju tri puta dnevno, u zoru, u podne i naveče. Vodimo vas i na tradicionalni Šri-Lankanski ples, a imamo dovoljno vremena i da obiđemo ovaj haotični grad.

Posjećujemo i Kraljevsku botaničku baštu – Paredeniya, u kojoj se nalazi više od 4000 vrsta biljaka, uključujući orhideje, razne začine, ljekovito bilje, palme.

Napuštamo Kandy i počinjemo uspon ka brdima gdje obilazimo turističku atrakciju toranj Ambulawawa, odlazak na vrh je rezervisan samo za najhrabrije. Nastavljajući dalje kroz brda prolazimo nepregledne plantaža čajeva, sve do kolonijalnog gradića Nuwara Eliye. Obilazimo plantaže čajeva kao i neke od najpoznatijih fabrika gdje ćete upoznati sav proces proizvodnje i pripreme čajeva uz obaveznu degustaciju. Naša avantura iz Nuwara Eliye se nastavlja vožnjom sa lokalnim vozom do Elle. Nevjerovatni prizori prirode, plantaže u brdima i pirinčana polja čine ovu rutu jednom od najljepših svjetskih ruta koje možete proći vozom.

Ela je malo simpatično turističko mjesto gdje možete otići na masažu, izaći na večeru u jedan od mnogobrojnih restoran barova i zabaviti se uz muziku i ples. Nakon Elle ćemo posjetiti Little Adam’s Peak kroz lagan treking, po želji možete isprobati i ziplajn. Obilazimo preostale atrakcije u okolini Elle, vodopadi, most Nine Arch Bridge, koji je mjesto našao i na poštanskim markicama Šri Lanke. Posle ručka polazak za Tisamaharmu, koja se nalazi nadomak nacionalnog parka Yala. Rano ujutru krećemo u nacionalni park Yala, najbolji safari u Šri Lanci i, po mnogima, jedini pravi safari u Aziji koji je nalik afričkom. Nacionalni park Yala je utočište leoparda broj jedan na Šri Lanci.

Nakon prijepodnevnog safarija, povratak u Tisamaharmu, opcioni ručak i polazak za Tangalle (oko 2 sata vožnje). Stižemo u tropski raj, odmor može da počne 🙂

najlepse plaze i vrhunski smestaj

Vreme je za plažu!

Nakon uzbudljivog avanturistickog dela puta ispunjenog brojnim fakultativima BEZ doplate, smestamo se u vrhunski smestaj kraj Indijskog okeana gde provodimo cetiri dana u bujnom tropskom raju koji se nalazi na južnoj obali Šri Lanke. Tangalle je relativno mirno odmaralište na plaži, koje još uvijek nisu pronašle horde turista, a nalazi se u jednom od najvećih i najljepših zaliva na ostrvu. Imaćemo priliku da napravimo izlet i posjetimo  kolonijalni gradić Galle, plaže Mirissu, Unawatunu i Silent beach.

Iskoristite naše iskustvo da upoznate skrivena mjesta kojih nema na mapi turističkih brošura. Nakon aktivne ture kroz unutrašnjost Šri Lanke vodimo vas u savršen resort koji je ušuškan u palme i koji je prava oaza relaksa i odmora na samo par desetina metara od pješčane plaže. Uživajte u hladu palmi sa pogledom na okean.

 

Polasci - cijena

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 30.07.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.

Polasci tokom cele godine! Idealni vremenki uslovi za sve zakazane termine! U svim terminima poslednji deo puta je letovanje na najlepsim plazama Sri Lanke.

Trajanje   15 dana 12 noći
Zemlje Šri Lanka
Cijena samo za najbrze EARLY BIRD cena vec od 1449e
Smjestaj Comfor 3*
Izleti BEZ doplate 10 PREMIUM izleta + 15 BASIC aktivnosti i obilazaka
Djeca Djeca do 11 godina imaju 50€ popusta ako putuju sa 2 punoljetne osobe
Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Zahtjev za ponudom - Šri Lanka 2024.

Sastavite ponudu i ako cijena odgovara popunite zahtjev za ponudom do kraja i prodajni tim će Vam poslati detaljnu ponudu sa svim informacijama. Prilikom prijave se plaća oko 690e po osobi. Sve takse su uvijek uključene. Telefonske konsultacije su moguće isključivo nakon popunjenog Zahtjeva za ponudom i prijema zvanične ponude, uz prethodno zakazivanje termina za telefonske konsultacije.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 30.07.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
 Aviokarta sa svim taksama, obrocima, prtljagom i 1 presedanjem
 Smestaj u 3* hotelima
 Dorucak
 Vodic
 Transferi
 Paket od cak 15 aktivnosti o obilazaka BEZ DOPLATE
 Paket od cak 10 fakultativnih izleta BEZ DOPLATE
 Popust od 100e za online prijave
0,00 €
Avio+takse+smestaj+IZLETI+vodici
1

Dan 1

Polazak iz Beograda, sa presijedanjem u Dubaiju, za Kolombo, Šri Lanka.

2

Dan 2

Dobro došli u Šri Lanku! U zavisnosti od vremena slijetanja, dočekujemo vas zajedno sa našim lokalnim prijateljima; ubacujemo prtljag u vozila i krećemo prema hotelu u Pinnawali (oko 2 sata voznje). 

Smještamo se u hotel, vrijeme za relax i ručak. U popodnevnim satima posjećujemo obližnje sirotište za slonove. Sirotište je osnovano kako bi se zaštitila mladunčad, koja je pronađena kako luta u divljini bez roditelja. Osnovano je 1975. godine od strane odjela za zaštitu divljih životinja Šri Lanke. Osim brige o životinjama, planirano je da Pinnawala privuče domaće i strane posjetioce, od kojih bi prihodi pomogli u održavanju sirotišta. Imaćemo priliku da vidimo njegu i dnevnu rutinu slonova, kao što je hranjenje malih slonova na bočicu, hranjenje većih slonova, kao i kupanje slonova u Ma Oya reci.

3

Dan 3

Posle doručka počinje naša prava avantura, krećemo put Sigirye (oko 2 i po sata vožnje), smještamo se u hotel i nakon ručka u popodnevnim časovima odlazimo na safari u nacionalni park Minneriya, gdje imamo priliku vidjeti mnogo divljih životinja i neobičnih ptica. Naravno, ovaj nacionalni park je ipak najpoznatiji po slonovima.

Ako ste već bili na safariju u Africi, u nastavku dana moći ćete da izvršite poređenje sa azijskim safarijem. Naravno, mi prednost dajemo afričkom, ali nema sumnje da ćete i na ovom uživati u prelijepoj prirodi posmatrajući životinje u svom prirodnom okruženju. Povratak u hotel, noćenje.

4

Dan 4

Nakon doručka nastavljamo sa istraživanjem “kulturnog trougla”, na redu je 2h vožnje udaljena Polonaruwa, nekadašnja  prijestonica Šri Lanke, izgrađena u 11. i 12. vijeku, a sada je dio UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Istražite hramove i ruševine ove drevne kraljevske palate.

Nakon Polonnaruwe krećemo na, kako ga lokalci zovu, Village safari, posjeta Hiriwaduni, autentičnom selu, u kojem ćete osjetiti pravi duh Šri Lanke. Uživajte u pješačenju prirodnim stazama, izletu sa čamcem i vožnji sa volovskom zapregom. Doživite iskustvo tradicionalne vožnje kroz ruralno selo Hiriwaduna preko blatnjavih staza, potoka, džunglica… dok nam pogledi “šaraju” po fascinantnim predjelima. Nakon toga slijedi vožnja čamcem po mirnoj vodi prekrivenoj ljiljanima, koju nadleću razne jedinstvene vrste ptica. Idemo dalje u selo da zajedno sa domaćinima pripremimo ukusan obrok i ručamo. Povratak u hotel, noćenje.

5

Dan 5

Vrijeme je za rano ustajanje i polazak (oko 6h ujutru) na jedno od najpoznatijh mjesta u Šri Lanci, famoznu “Lavlju stijenu” u Sigiriyi. Tvrđava na vrhu stijene je jedna od sedam UNESCO-vih mjesta svjetske baštine Šri Lanke, koje datira iz petog vijeka nove ere. Sam pogled na okolnu džunglu sa vrha i to u vrijeme izlaska sunca, zaista, i bez pretjerivanja, oduzima dah.

Povratak u hotel na doručak, pakujemo stvari u transportno vozilo i krećemo put Kandya. Zaustavljamo se da posjetimo Dambulu, kompleks fascinantnih pećina – hramova.

Nastavljamo put za Kandy, prolazimo kroz mala seoca, prelijepe pejzaže… usput obilazimo “Matale” baštu začina, gdje ćemo imati priliku da saznamo sve o đumbiru, cimetu, vanili i ostalim poznatim i nepoznatim začinima, kao i o raznim prirodnim biljnim preparatima koji se koriste u tradicionalnoj  Ayurvedskoj medicini. Stižemo u Kandy, smještaj i noćenje. 

6

Dan 6

Kandy, grad savršeno ušuškan pored jezera u centralnoj visoravni zemlje. Poslednja prijestonica drevnih kraljeva Šri Lanke. Posjećujemo hram “Budinog zuba”, koji se nalazi u hramskom kompleksu Kandija. Ratovi su vođeni oko ove relikvije, za koju se vjeruje da je pripadala samom Budi.

Posjećujemo i Kraljevsku botaničku baštu – Peradeniya, u kojoj se nalazi više  od 4000 vrsta biljaka, uključujući orhideje, razne začine, ljekovito bilje, palme… 

U botaničkoj bašti se nalazi i  Nacionalni herbarijum Šri Lanke. Veče je predviđeno da pogledamo tradicionalni ples iz raznih krajeva Šri Lanke sa bubnjevima i performansom koji traje sat vremena. Povratak u hotel i noćenje.

7

Dan 7

Nakon doručka pakujemo stvari i krećemo za Nuwara Eliyu. Usput posjećujemo turističku atrakciju Ambuluwawa toranj sa kojeg se pruža nevjerovatan pogled, samo najhrabriji će se popeti spiralnim stepenicima do vrha 🙂 Nastavljamo put i kako se budemo približavali Nuwara Eliyi, pojavljivaće se ogromne plantaže čajeva. Posjetićemo plantaže, prošetati kroz nepregledna polja čaja i napraviti pauzu za ručak u nekom od restorana sa jedinstvenim pogledom na brda, plantаže i vodopade.

8

Dan 8

Nakon doručka napuštamo hotel i posjećujemo fabriku čaja, gdje ćemo moći da vidimo proces od branja do finalnog proizvoda. Posjeta se završava degustacijom čaja. Imamo vremena da uživamo u arhitekturi ovog grada, koji ima nadimak Mala Engleska. Grad je bio omiljen kod engleskih kolonista i zadržao je mnoge detalje iz tog vremena. 

Dalje krećemo prema željezničkoj stanici. Simpatično putovanje kreće kada se ukrcamo na lokalni voz za Elu. Prolazićemo kroz prelijepe predjele, brežuljci, plantaže čaja, brdašca, vodopadi… Po dolasku u Elu, smještaj u hotel i slobodno vrijeme da istražimo mali turistički gradić, odemo na masažu, kupimo suvenire a veče da provedemo u nekom od mnogobrojnih restoran-barova. 

9

Dan 9

Nakon doručka, krećemo na kraći trekking do Little Adam’s peak-a. Upoznaćemo vas i sa “simpatičnim” zmijama Obilazimo preostale atrakcije u okolini Elle, vodopadi, most Nine Arch Bridge, koji je mjesto našao i na poštanskim markicama Šri Lanke. Posle ručka polazak za Tisamaharmu, koja se nalazi nadomak nacionalnog parka Yala. Smještanje u hotel, noćenje.

10

Dan 10

U 5h ujutru krećemo u nacionalni park Yala, najbolji safari u Šri Lanci i, po mnogima, jedini pravi safari u Aziji koji je nalik afričkom. Nacionalni park Jala je utočište leoparda broj jedan na Šri Lanki. Ovaj nacionalni park ima najveći broj leoparda na svijetu u odnosu na veličinu nac.parka – vjerovatnoća da ih vidite je zaista velika. 

Za one koji se nadaju da će vidjeti leoparda izbliza kako se spušta niz drvo i opušteno šeta kroz čistinu do žbunja, nacionalni park Jala je nesumnjivo pravo mjesto. Osim leoparda, u Yali možete vidjeti i krokodile, slonove, bivole, majmune, razne vrste ptica, jednostavno priroda i životinjski svet koji će vas sigurno očarati.

Nakon prijepodnevnog safarija, povratak u Tisamaharmu, opcioni ručak i polazak za Thangalle (oko 2 sata vožnje). Stižemo u tropski raj, odmor može da počne

11

Dan 10-13

Četiri dana u bujnom tropskom raju koji se nalazi na južnoj obali Šri Lanke. Tangalle je relativno mirno odmaralište na plaži, koje još uvijek nisu pronašle horde turista, a nalazi se u jednom od najvećih i najljepših zaliva na ostrvu. Imaćemo priliku da napravimo izlet i posjetimo  kolonijalni gradić Galle, plaže Mirissu, Unawatunu, Silent beach..

14

14

Nakon doručka i checkout-a sabiramo utiske šta smo sve doživjeli prethodnih 13 dana, pakujemo stvari i krećemo prema aerodromu u Kolombu (oko 3 sata vožnje). 

U zavisnosti od vremena leta imaćemo slobodno vrijeme za kratak susret sa ekonomskim i poslovnim centrom zemlje, i najvećim gradom u zemlji – Kolombom. Grad poznat rimskim, arapskim i kineskim trgovcima još iz doba antike.

15

Dan poslednji

Kraj nezaboravne avanture i slijetanje u Beograd.

Boravišna taksa košta 8 eura po danu po putniku, ali je ona uračunata u cijenu aranžmana.

Da, moguce je krenuti na put iz bilo kog grada.

Da, potrebna je viza koja se dobija online prije polaska na put.
Placanje je iskljucivo u dolarima ne starijim od 2009. godine, po kursu koji bude vazio 7 dana pred put.

Ne, ali je to potrebno provjeriti telefonom sa Institutom za javno zdravlje.

Kupovina karte je jedini trošak do polaska na putovanje. Po dolasku u Kolombo, odnosno na početku putovanja, plaća se druga rata lokalnoj turističkoj agenciji.

S obzirom na to da se radi o promo turi u kojoj želimo da vam pružimo što više za vaš novac i u potpunosti iskoristimo budžet koji imamo, u cijenu ture su uračunati izleti, svi transferi, sve takse, smjestaj i safari. Znatno smo smanjili vaše lične troškove, pa mislimo da je 200 eura sasvim dovoljno za soft pića, voće….. Naravno, ovaj iznos uzmite sa rezervom, bilo je putnika koji su potrošili i dosta manje, ali i onih što su trošili dosta više. U navedeni iznos ne računamo masaže, koktele, alkohol, itd

Jeste, ali molimo vas da se, prije svega, konsultujete sa Institutom za javno zdravlje i potrazite i njihovo misljenje o vodjenju djece na ovaj put, a onda, nakon konsultacija sa njima, donesite odluku, pa ako je pozitivna, javite se. Neko naše mišljenje je da je od 5 godina pa naviše sasvim u redu, gledajući to sa strane da je ovo ipak grupno putovanje i da se djeca trebaju uklopiti u planirane izlete i aktivnosti. Ne treba reći da je nama zadovoljstvo da se Globetrackerima pridružuju i mališani ako je izvodljivo. 🙂

I jedno i drugo je u redu, možda je najbolja opcija kofer, ali na točkiće. Nema trekinga i toliko neravnih terena da bi vam kofer smetao. Naravno i ranac je dobra opcija.

Sva nasa putovanja su grupna i sa vodicem. Na većini aktivnosti i tokom tura će biti dostupni lokalni turistički vodiči koji će se truditi da vas upoznaju sa informativnim i zanimljivim detaljima o turi, lokalitetima, kulturi naroda itd. Globetracker pratilac grupe odlično poznaje destinaciju i on služi da vam olakša boravak, da vam pruža praktične i servisne informacije, da bude tu za vas, on je veza između lokalnih saradnika i organizatora i grupe… I trudi se da doživite i zavolite destinaciju upoznajući vas sa svim prelijepim mjestima koje smo tokom brojnih posjeta otkrili. Ali imajte na umu da njegova uloga nije da vam priča istorijske i ostale edukativne činjenice o destinaciji.

Nije obavezno, ali je nasa iskrena preporuka i savjet da uzmete. Minimalno sto morate imati je polisa zdravstvenog osiguranja koja pokriva eventualnu hitnu medicinsku pomoc. Globetracker ne pruža usluge osiguranja i neće biti odgovoran za vaše zdravlje i zdravstveno stanje, niti je duzan da pokriva troskove ljekarskih pregleda i medicinskih usluga (od banalnih ali ne tako prijatnih stvari tipa da vas zaboli zub, da vam pozli, da se posjecete, stanete na jeza… do ozbiljnijh situacija). Zdravstveno osiguranje koje ste izvadili prije puta sluzi za to. Prije puta se javite nekoj od osiguravajucih kuca, navedite zemlje koje cete posjetiti i raspitajte se o uslovima i koje polise nude. Neke od osiguravajucih kuca su Uniqa, DDOR, Delta Generali, Winer… Cijena nije prevelika, a moze mnogo da znaci, mada je uvijek najbolje kada ostane neiskorisceno 🙂

★ Kopiju avionske karte

★ Kopiju pasosa (pozeljno da je imati i na mejlu )

★ Putnu apoteku (ljekove nositi u originalnim pakovanjima). Preporucujemo ljekove protiv bolova, zastitu od dijareje (probiotik, aktivni ugalj), antibiotik, lijek za spustanje temperature, flaster, zavoj, alkohol, jod i ostale ljekove koje eventualno koristite i kod kuce.

Putno osiguranje

★Ranac od oko 25l pogodan za izlete tokom avanture, rucni prtljag itd.

★ Osim donjeg rublja, omiljenih majica i kratke garderobe, potrebno je ponijeti i par stvari dugih rukava i nogavica, jer noci u brdima na 1800m nadmorske visine, a prije svega u Nuwara Eliyi mogu biti svježe i hladne. Takodje, dug rukav obavezno stavite u ranac koji nosite sa sobom u avionu jer se desava da su na aerodromu niske temperature kao i u avionu pa je kratak rukav neadekvatan tim temperaturama

★ jedne sportske patike i jedan/dva para papuca

★ Kapa ili šešir

★ Repelent za komarce (Autan je sasvim ok, Autan “jungle” sa vecim procentom deeta je jos bolje rjesenje)

★ Kremu za zaštitu od sunca (preporuča se SPF 30 i veci)

★ Pribor za licnu higijenu (cetkica za zube, pasta, maramice, sapun, ulosci…)

★Power bank eksternu bateriju (necete svuda moci napuniti svoj telefon, gopro kameru ili manji fotoaparat)

★ Sunčane naočare

★ Mali katanac za kofer ili rajsferslus ranca

★ Travel Adaptor prilagodjen uticnicama UK standard

★ Dobru knjigu ili časopis, za prekratiti vrijeme u putu ili za uzivanje na plazama

*** Preporučujemo da nakit i dragocjenosti koje vam nisu potrebni na avanturi ovog tipa ostavite kod kuće.

Sri Lanka