Viza za Zanzibar
Viza Zanzibar

Svim putnicima je potrebna viza za Zanzibar. Viza je potrebna za srpski, crnogorski, hrvatski, BIH, makedonski, EU i sve ostale pasoše, izuzev za pojedine istočnoafričke države.

Viza se dobija po dolasku na Zanzibar. Cijena vize je 50$ i taj iznos je potrebno platiti gotovinom ili platnom karticom. Vizu mozete platiti i gotovinom, u dolarima ili evrima, a cijena je u oba slucaja 50 pa je isplativije platiti u dolarima 🙂

Cijena vize je ista za sve, i tu cijenu plaćaju svi koji žele da uđu na Zanzibar.

Osim pasoša, koji mora vaziti najmanje 6 mjeseci od planiranog datuma povratka, nije potrebna nikakva dodatna dokumentacija. Kada sletite potrebno je da popunite dva obrasca koje ćete dobiti pri ulasku u aerodromsku zgradu:

Obrazac za vizu
Obrazac za ulazak u zemlju, takozvani “Arrival card”, njega predajete službeniku na šalteru zajedno sa vizom koju ste prethodno dobili na drugom salteru.

Za popunjavanje obrazaca, pored ličnih podataka iz pasoša, biće potrebno da upišete i podatke o boravku na Zanzibaru (broj dana, smještaj i adresa…) koje ćete dobiti nakon prijave na neko od nasih putovanja u okviru kojih se ide na Zanzibar.

Ako na Zanzibar dolazite avionom, nije obavezna Žuta knjižica, niti bilo kakva vakcina. Ipak, pozovite telefonom najbliži Institut za tropske bolesti da se informisete o mjerama predostrožnosti i svim specificnostima vezanim za vaše zdravstveno stanje.