11 ili vise dana
Trajanje
Vise termina polaska
Grupni polazak
Bez doplate!
Fakultativni izleti
Garantovano
putovanje
Kids friendly
putovanje

Gorila treking, safari i opcioni odmor na Zanzibaru!

Uganda 3499e TOTAL

Gorile, simpanze, lavovi, nosorozi… u svom prirodnom stanistu na samo korak od tebe! Da li imas dovoljno hrabrosti za susret oci u oci? Nezaboravna avantura u prelepoj Ugandi sa dobrocudnim divovima! Očekuje Vas jedanaest dana punih nezaboravnih iskustava u srcu divlje prirode i bogate kulture ove fascinantne zemlje. Gorila treking, posmatranje simpanzi, safari i opcioni odmor na Zanzibaru! BEZ doplata za fakultative! BEZ doplata za individualne putnike!

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 30.07.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.

Rezervata nosoroga Ziva

Rezervata nosoroga Ziva je mesto gde ćete imati retku priliku da posmatrate ove veličanstvene bele nosoroge u njihovom prirodnom staništu. Ove impozantne životinje su poznate po svojoj snazi i moći, koristeći svoje cenjene rogove za kopanje i lomljenje grana.

 

 

SAFARI

Avantura počinje vožnjom kroz severni krug, gde ćete se diviti prelepim ravnicama i raznovrsnim divljim životinjama, uključujući lavove, žirafe, bivole, slonove, antilope, pegave hijene i leoparde. Safari pocinje!

NP Murchison Falls

Popodne ćemo nastaviti sa izletom brodom do dna Murchison Falls. Ovde ćete imati priliku da vidite impresivan prizor Nila kako teče kroz uski prolaz od 7 metara i pada u deltu. Zvuk i moć jednog od najvećih vodopada na svetu je zaista čudo za posmatranje. Pripremite se da budete zadivljeni snagom reke Nil dok prolazi kroz uski kanal i stvara spektakularne Murchison vodopade.

Simpanze u NP Kibale

Ovog dana imaćete priliku da posmatrate šimpanze, naše najbliže rođake. Sa DNA sastavom koji je 98,7% sličan ljudskom, šimpanze su poznate po svojoj inteligenciji, društvenosti i sposobnosti korišćenja alata. Tokom vaše posete, možda ćete videti kako šimpanze koriste kamenje za razbijanje orašastih plodova, zahvataju vodu praznim mahunama, pa čak i kako koriste štapove za hvatanje termita iz njihovih gomila.

 

Pored šimpanzi, šuma Kibale je dom brojnih drugih primata, uključujući kolobus i mangabe majmune, kao i raznolik niz ptica (neke od kojih su retke, ugrožene ili endemske), leptira, cveća i insekata. Nakon posete šumi Kibale i tradicionalnog ručka, krenućemo na šetnju močvarom Bigodi, koja je jedan od idealnih načina za istraživanje slikovitih lepota i bogatog biodiverziteta močvarnog staništa Bigodi, poznatog kao “Dom Velikog plavog Turaka”.

 

Ova uzbudljiva šetnja močvarom dugom 4,5 km vodiće vas kroz bogat cvetni koridor šume Kibale. To je neverovatna trosatna tura sa lokalnim vodičem koji vas prati kroz bujnu vegetaciju.

 

NP Kraljice Elizabete - safari sa lavovima

Uzbuljivo praćenja lavova iz blizine tokom rane jutarnje safari vožnje na ravnicama Kasenyi, gde ćete takođe imati priliku videti razne druge životinje kao što su slonovi, leopardi, bivoli i antilope. Vodiči i zaštitnici prirode pružiće vam uvid u ponašanje i navike ovih veličanstvenih stvorenja, čineći ovo zaista nezaboravnim iskustvom.

NP Bwindi - treking do gorila

Započnite svoj dan uzbuđujućim putovanjem kroz guste šume i strma brda Nacionalnog parka Bwindi na trekingu do silverback gorila. Ova uzbudljiva aktivnost pruža nesvakidašnju priliku da se suočite licem u lice sa ovim veličanstvenim stvorenjima u njihovom prirodnom staništu, okruženom obiljem retkih i egzotičnih biljaka.

Ekvator

Tokom celog boravka u Ugandi uzivamo u pezajzima od kojih zastaje dah! U povratku slikamo se tacno na polovini planete!

Polasci - cijena

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 20.06.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
Trajanje  11 dana/8 noći (bez odmora na Zanzibaru) ili 18 dana/15 noci (sa odmorom na Zanzibaru)
Termini sa odmorom na Zanzibaru 21.07.2024.
Termini bez odmora na Zanzibaru 28.07.2024.
Cijena Samo za najbrže EARLY BIRD cijena vec od 3499€ po osobi

Opciona doplata za odmor na Zanzibaru 499e po osobi

Smještaj 3* smestaj i glamping kamp
Izleti BEZ doplate za safari (cena 300e)!

BEZ doplate gorila treking (cena 700e)!

BEZ doplate posmaranje simpanzi (cena 150e)!

BEZ doplate izleti na Zanzibaru (200e)

BEZ doplate SVI izleti, ulaznice i dozvole!

Djeca Djeca do 11 godina imaju 100€ popusta ako borave sa 2 punoljetne osobe u sobi
Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Zahtjev za ponudu

Sastavite ponudu i ako cijena odgovara popunite zahtjev za ponudom do kraja i prodajni tim će Vam poslati detaljnu ponudu sa svim informacijama. Prilikom prijave se plaća oko 899e po osobi. Sve takse su uvijek uključene. Telefonske konsultacije su moguće isključivo nakon popunjenog Zahtjeva za ponudom i prijema zvanične ponude, uz prethodno zakazivanje termina za telefonske konsultacije.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 30.07.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
0,00 €
Avio+takse+smestaj+IZLETI+vodici
*Deca 7-11 godina imaju popust 100e ukoliko borave u sobi sa minimum 2 punoplatezne osobe.

Additional information

DržaveUganda, Zanzibar
1

Dan 1

Let sa aerodroma po izboru do Ugande, sa kratkim presjedanjem u konekcionom gradu.

2

Dan 2

Dolazak u Ugandu i organizovan transfer do hotela u Entebeu u podnevnim satima. Kratak sastanak i upoznavanje sa planom i programom za naredne dane. Slobodno vrijeme za relaks i odmor.  Slobodno vreme je moguce iskoristiti za odlazak u UWEC centar – zoo vrt koji pruza jedinstveno iskustvo iza kulisa. Noćenje

3

Dan 3

Praćenje nosoroga u Rezervatu nosoroga Ziva i putovanje do Masindija. Noćenje
4

Dan 4

Istraživanje Nacionalnog parka Murchison, vodopada i putovanje do Fort Portala. Noćenje

5

Dan 5

Praćenje šimpanzi u Nacionalnom parku Kibale, šetnja močvarom Bigodi i vožnja do Nacionalnog parka Kraljice Elizabete. Noćenje

6

Dan 6

Nacionalni park Kraljice Elizabete – Praćenje lavova na ravnicama Kasenyi i vožnja čamcem na Kazinga kanalu. Noćenje

7

Dan 7

Putovanje do Nacionalnog parka neprohodne šume Bwindi. Noćenje

8

Dan 8

Praćenje gorila u Nacionalnom parku neprohodne šume Bwindi. Noćenje

9

Dan 9

Putovanje do Nacionalnog parka neprohodne šume Bwindi. Noćenje

10

Dan 10

Povratak na početak – stižemo nazad u Entebbe i odlazak na aerodrom. Let za povratak kuci.

11

Dan 11


Dolazak kuci i završetak još jedne avanture sa Globetrackerom!

Da, potrebne su. Putnici će na vreme dobiti sve neophodne instrukcije za dobijanje viza.
Nije obavezna ali je potrebno to proveriti sa Institutom za javno zdravlje.
Kupovina karte je jedini trošak do polaska na putovanje. Po dolasku na Tajland, odnosno na početku putovanja, plaća se prva rata lokalnoj turističkoj agenciji. Ostatak se plaća po dolasku na Tajland.
Većina smeštaja ima uslugu pranja veša koja se plaća.
I jedno i drugo je u redu, možda je najbolja opcija kofer, ali na točkiće.
Na većini aktivnosti i tokom tura će biti dostupni lokalni turistički vodiči koji će se truditi da vas upoznaju sa informativnim i zanimljivim detaljima o turi, lokalitetima, kulturi naroda itd. Globetracker pratioc grupe odlično poznaje destinaciju i on služi da vam olakša boravak, da vam pruža praktične i servisne informacije, da bude tu za vas, on je veza između lokalnih saradnika i organizatora i grupe… I trudi se da doživite i zavolite destinaciju upoznajući vas sa svim prelepim mestima koje smo tokom brojnih poseta otkrili. Ali imajte na umu da njegova uloga nije da vam priča istorijske i ostale edukativne činjenice o destinaciji.

Nije obavezno, ali  je nasa iskrena preporuka i savet

Minimalno sto morate imati je polisa zdravstveno osiguranja koja pokriva eventualne hitnu medicinsku pomoc.

Globetracker ne pruža usluge osiguranja i neće biti odgovoran za vaše zdravlje i zdravstveno stanje, niti je duzan da pokriva troskove lekarskih pregleda i medicinskih usluga (od banalnih ali ne tako prijatnih stvari tipa da vas zaboli zub, da vam pozli, da se posecete, stanete na jeza… do ozbiljnijh situacija)

Zdravstveno osiguranje koje ste izvadili pre puta sluzi za to   za to sluzi putno zdravstveno osiguranje.

Pre puta se javite nekoj od osiguravajucih kuca, navedite zemlje koje cete posetiti i raspitajte se o uslovima i koje polise nude. Neke od osiguravajucih kuca su Uniqa, DDOR, Delta Generaly, Winer… Cena  nije prevelika a moze mnogo da znaci, mada je uvek najbolje kada ostane neiskorisceno 🙂

★ Kopiju avionske karte

★ Kopiju pasosa  (pozeljno da je imate i na mejlu )

★ Putnu apoteku(lekove nositi u originalnim pakovanjima). Preporucujemo lekove protiv bolova, zastitu od dijareje (probiotik, aktivni ugalj), antibiotic, lek za spustanje temperature, flaster, zavoj, alcohol, jod i ostale lekove koje eventualno koristite i kod kuce.

★ Putno osiguranje

★Ranac od oko 25L pogodan za izlete tokom avanture, rucni prtljag itd.

★ jedne sportske patike i jedan/dva para papuca

★ Kapa ili šešir

★ Repelent za komarce ( autan je sasvim ok, autan “jungle” sa vecim procentom deeta je jos bolje resenje)

★ Kremu za zaštitu od sunca (preporuča se SPF 30 i veci)

★ Pribor za licnu higijenu (cetkica za zube, pasta, maramice, sapun, ulosci…)

★Baterijska lampa

★ Fotoaparat pozeljno sa dobrim zumom i po mogucstvu rezervnom baterijom

★Power bank externu bateriju( necete svuda moci napuniti svoj telefon, gopro kameru  ili manji fotoaparat)

★ Ručni sat (sa alarmom)

★ Novčanik pojas koji se nosi ispod odece i u kojem drzite nova ci pasos, popularni “Money Belt”

★ Sunčane naočare

★ Mala katanac za kofer ili rajfeslus ranca

★ Travel Adaptor prilagodjen njihovim uticnicama

★ Dobru knjigu ili časopis, za prekratiti vreme u putu ili za uzivanje na plaza

*** Preporučujemo da nakit i dragocenosti koje vam nisu potrebni na avanturi ovog tipa  ostavite kod kuće.