Koliko u stvari, koštaju fakultative? Zanzibar izleti BEZ doplate
Zanzibar izleti cena 2019 | Izleti na Zanzibaru BEZ doplate

Fakultativni izleti su sastavni dio svakog putovanja. Putovanja koja se prodaju kao “AVIO+TAKSE+SMJEŠTAJ+VODIČ” podrazumijevaju da se sve osim karte i prenoćišta doplaćuje na licu mjesta. Doplate za fakultativne izlete nisu male, i nerijetko prevazilaze cijenu cijelog putovanja. Kada je u pitanju Zanzibar, izleti koštaju dosta, gore su prikazane cijene lokalnih turističkih agencija preko kojih se ide na izlete. Kada su izleti u organizaciji naših agencija, one su jos više. Dakle, za neki osnovni paket od 6 izleta potrebna je doplata od 200$, pri čemu je preduslov da postoji minimalni broj zainteresovanih. Za paket izleta koji slijede u nastavku, tržišna cijena je preko 300$.

Kako je jedan od ciljeva GlobeTrackera promocija avanturizma i podrška lokalnim zajednicama, sva naša putovanja uvijek uključuju paket fakultativnih izleta BEZ doplate. Kada je u pitanju putovanje na Zanzibar izleti su uvijek besplatni tj. ukljuceni su SVI izleti bez doplate, tačnije čak 10 izleta:

Zanzibar cena 2019

“Globetracker vas vodi do zvijezda” ⭐ 🙂

Putnicima jedan od omiljenih izleta koji je inače “konstruisao” Globetracker tim. Prizori i ljepote morskog svijeta će vam sigurno zauvjek ostati u sjećanju kao jedno od najljepših mjesta koje ste ikada posjetili.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodič ✅Camac

Zanzibar cena 2019

Jozani šuma je jedini nacionalni park na Zanzibaru, dom endemske vrste Colobus majmuna i pravo mjesto za ljubitelje prirode. Kraći treking po prašumi i posjeta mangrovoj močvari.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodič

Napomena: Ulaznica u nacionalni park je opciona i košta oko 9$

Zanzibar cena 2019Odlazimo na farmu nedaleko od sela Bububu, gdje ćete imati priliku da se uvjerite zašto je drugo ime za Zanzibar “ostrvo začina”. Šetamo kroz bujnu vegetaciju i uživamo u magičnim mirisima i ukusima, kako začina, tako i tropskog voća. Cimet, vanila, karanfilić, šafran, kastanja, Jack fruit… Lokalci nam direktno sa najviše palme beru kokosove orahe, nakon čega slijedi degustacija ovog magičnog pića, kao i mnogo vrsti raznog tropskog voća.              Dobijamo na poklon kravate, šešire i tašnice koje su nam lokalci napravili od palminog lišća.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodič ✅Degustacija voća ✅Ulaznica

Zanzibar cena 2019

Poludnevni relax na jednoj od nama omiljenih plaža, na kojoj ćemo uživati u kristalno čistoj i toploj vodi, koktelima i čekati zalazak sunca, nakon kojeg se vraćamo u smještaj. Po zelji, zakazaćemo za zainteresovane ručak u famoznom The Rock restoranu, koji je udaljen oko 15-20 minuta vožnje taksijem.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodič

Napomena: Odlazak na ručak u The Rock restoran je opcioni, a povratni transfer sa čekanjem se kreće od 3 do 5$ po osobi, u zavisnosti od broja putnika.

Zanzibar cena 2019

Dvočasovna tura, na kojoj ćemo se bliže upoznati kako se odvija život, školovanje i svakodnevnica u zanzibarskim selima. Osim posjete, cilj izleta je i da pomognemo lokalnoj školi malim poklonom (olovke, sveske, knjige…) ili skromnom donacijom.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodič

Zanzibar cena 2019

Ranom zorom krećemo na sam jug ostrva, u ribarsko selo Kizimkazi, gdje ćemo nakon kratke vožnje čamcem sa plaže nadomak sela, imati priliku da plivamo sa jatima delfina u otvorenom okeanu… jedna od najuzbudljivijh stvari ove avanture. Nakon toga imamo kasni doručak u lokalnom restoranu i uživamo u predivnom okruženju Kizimkazi plaže, na kojoj se ogromni baobabi miješaju sa palmama i plavetnilom okeana.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodič ✅Obrok  ✅Camac ✅Oprema (maska, peraja, prsluk)

Zanzibar cena 2019Krećemo u istraživanje Stone Town-a u kojem istorija miruje. Mnogo interesantnih i neobičnih stvari se nalaze u ovom drevnom gradu,  od Kuće čuda, stare tvrđave, nekadašnje pijace robova, sultanove palate… Stone Town je glavni i jedini grad na Zanzibaru i gotovo da se nije promijenio u zadnjih 200 godina. Arhitektura pomiješana sa atmosferom i energijom ovog mjesta je zaista fascinantna, mješavina afričkih, indijskih i persijskih stilova, prošarana šarenim bazarima, pijacama sa tropskim voćem, začinima, figurama od rezbarenog drveta… Veče je rezervisano za Forodhani garden, pravo mjesto za prvi dodir sa lokalnom kuhinjom, kulturom i prijateljskim mještanima. Uz obalu mora pripremaju se ukusna jela od svježe tune, ćevapi od morskih plodova, afričke ćapate, salate… pa sve do zanzibarskih palačinki i egzotične pice.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodič

Nakon Stone Town ture odlazimo do lokalnog pristaništa, odakle malom barkom krećemo u tridesetominutnu vožnju do Prison islanda, ostrva koje čuva mnogo teških i interesantnih priča iz svoje istorije, a danas je prije svega dom džinovskih kornjača i plaža sa kristalno bistrom vodom.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodič ✅Povratni prevoz čamcem

Napomena: Kornjače se nalaze u malom izolovanom dijelu ostrva i ulaz u taj dio se posebno naplaćuje oko 4$. Ulazak nije obavezan.

Zanzibar cena 2019

Vrlo interesantan poludnevni izlet na kojem ćemo vas upoznati sa gajenjem i proizvodnjom morskih algi. Jedan od izvora prihoda oko 25.000 stanovnika Zanzibara. Zaista prelijepi prizori i pejzaži. Ostatak dana provodimo u relaxu na jednoj od najljepših plaža na ostrvu.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodič

Zanzibar cena 2019Poludnevno uživanje na prelijepoj Dongwe plaži na kojoj je, ukoliko budemo doživjeli osjeku, moguć opcioni odlazak u plavu lagunu, koja važi za jedno od najboljih mjesta na Zanzibaru za snorkling.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodič

GlobeTracker u ponudi ima puno putovanja na Zanzibar:

Zanzibar plus Dubai

Zanzibar plus Safari

Zanzibar sa decom

Zanzibar plus Kilimandzaro

Zanzibar iz Zagreba

– Zanzibar iz Skoplja

– Zanzibar plus Nungwi i Kendwa

Zanzibar Nova Godina 2022

Na svim putovanjima na Zanzibar izleti su za putnika potpuno besplatni i bez obaveznih doplata!