Savjeti za vođenje djece na daleke tropske destinacije
vodjenje dece na Zanzibar

Naša je obaveza da pružimo sve informacije onakve kakve jesu, pa da sami u odnosu na njih procijenite da li vam odgovara, jer vi najbolje znate svoje dijete. Nije nam najvažnije da imamo što vise putnika, pune grupe, ekonomski momenat… cilj nam je da svima koji krenu pružimo maksimum i da istinski uživaju, bilo da se radi o odraslima ili o maloj djeci.

Sa djecom na Zanzibar

Svoje, i brojne druge mališane smo vodili na Zanzibar, Filipine, Tajland i druge destinacije iz nase ponude. Najbolja destinacija za prvo daleko putovanje u egzotične predjele sa djecom je Zanzibar gdje je klima, iako tropska, njima podnošljiva uz mnoštvo životinja, i raznih aktivnosti koje će djeci biti vrlo zanimljive. Minimalni uzrast djece koju prihvatamo na putovanja za Zanzibar je oko 3 godine, uz određene napomene.

★ Sam put do Zanzibara i nazad je dugačak i pomalo naporan. Leti se do Dubaija/Dohe/Istanbula gdje se pravi pauza, i odatle leti na Zanzibar;
★ Avantura je intenzivna, sa dosta izleta, i za neke (poput plivanja sa delfinima) je potrebno ustati baš rano (i prije 5 sati ujutru). Ipak, možete prekočiti bilo koji izlet.
★ Zavisno od veličine grupe, u prevozu kojim se ide na izlete i po ostrvu može (ALI I NE MORA) biti tijesno i neudobno, ima puteva koji nisu asfaltirani pa bude truskavo;
★ Za odrasle putnike nijedna vakcina nije obavezna, dok za djecu je najbolje provjeriti sa Institutom za javno zdravlje u odnosu na godine vašeg djeteta da daju savjet;
★ Takođe, u slučaju nekog dječijeg zdravstvenog problema (mučnina, povraćanje, temperatura ili sl.), znajte da su bolnice i zdravstvena zaštita nižeg ranga nego kod nas.

Dakle, molimo vas da se, prije svega, konsultujete sa Institutom za javno zdravlje i potražite i njihovo mišljenje o vođenju djece, a onda u konsultaciji sa njima donesite odluku i ako je pozitivna javite se.

Ukoliko dijete mlađe od 16 godina putuje samo sa jednim od roditelja, potrebna je saglasnost drugog roditelja. Vise o tome procitajte ovdje.

 

 

Novi drugari

Na Zanzibaru mališani upoznaju mnogo drugara, a mogu i da postanu članovi plemena Masai! 🙂

 

Ne treba reći da je nama zadovoljstvo da se Globetrackerima pridružuju i mališani kad god je to izvodljivo. 🙂 Štaviše, za vođenje djece na popust smo kreirali posebno putovanje na kome djeca imaju i popust na avio kartu i popust na kompletno putovanje.