Vazenje pasosa
Vazenje pasosa

Vazenje pasosa treba proveriti plagovremeno pre polaska na put. Da li imate ispravan putni dokument? Koliko treba da vazi pasos?

Isparavan putni dokument mora da ispunjava sve sledece uslove:

  1. Datum isteka je najmanje 6 meseci nakon planiranog datuma povratka sa putovanja
  2. Poseduje najmanje 2 prazne strane
  3. Poseduje sve vize koje su Vam potrebne za zemlje u kojima presedate na putu do krajnje destinacije, i naravno vizu za krajnju destinaciju

Pre puta neophodno je da proverite sa ambasadama/konzulatima drzava u koje putujete da li je za Vas pasos potrebna neka viza, i sta je potrebno od dokumentacije za njeno dobijanje.

GlobeTracker ne moze znati da li je za Vas pasos potrebna tranzitna viza za aerodrom na kome presedate, niti da li Vam je potrebna turisticka viza za krajnju destinaciju, niti proveriti vazenje pasosa sa kojim putujete. Neophodno je da pozovete nadlezne ambasade kako biste dobiti tacne informacije. Ovde mozete pronaci informacije za vizu za Zanzibar. Ipak, oslanjajuci se na informacije dobijene od izvora koji nisu zvanicne ambasade rizikujete da Vam bude odbijen ulazak u drzavu, ili ukrcavanje na let za koji ste kupili kartu.

Ukoliko imate neke neplacene kazne, bice Vam zabranjen izlazak iz drzave pa je potrebno to blagovremeno regulisati.

Detaljnije o preduslovima za izlazak iz drzave, tranzit i ulazak u drzavu koja je kranja destinacija na Vasem putovanju mozete procitati na sajtu Ministarstva unutrasnih poslova Republike Srbije. Ukoliko koristite pasos koji je izdala Republika Srbija, na istom sajtu mozete proveriti da li Vam je potrebna viza za neku od drzava. Kako se vizni uslovi jako cesto menjaju, tu informaciju je potrebno proveriti sa ambasadom/konzulatom.

Vizni propisi se stalno menjaju, i GlobeTracker ne moze znati da li je za odredjeni pasos potrebna neka viza. Molimo Vas da blagovremeno kontaktirate telefonom ambasadu/konzulat drzave za koju niste sigurni da li Vam je potrebna neka viza.