Koliko u stvari kostaju fakultative? Zanzibar izleti BEZ doplate
Zanzibar izleti cena 2019 | Izleti na Zanzibaru BEZ doplate

Fakultativni izleti su sastavni deo svakog putovanja. Putovanja koja se prodaju kao “AVIO+TAKSE+SMESTAJ+VODIC” podrazumevaju da se sve osim karte i prenocista doplacujet na licu mesta. Doplate za fakultativne izlete nisu male, i ne retko prevazilaze cenu celog putovanja. Kada je u pitanju Zanzibar izleti kostaju dosta, gore su prikazane cene lokalnih turistickih agencija preko kojih se ide na izlete. Kada su izleti u organizaciji nasih agencija, one su jos vise. Dakle, za neki osnovni paket od 6 izleta potrebna je doplata od 200$, pri cemu je preduslov za postoji minimalni broj zainteresovanih. Za paket izleta koji slede u nastavku, trzisna cena je preko 300$.

Kako je jedan od ciljeva GlobeTracker udruzenja promocija avanturizma i podrska lokalnim zajednicama, sva nasa putovanja uvek ukljucuju paket fakultativnih izleta BEZ doplate. Kada je u pitanju putovanje na Zanzibar izleti su uvek besplatni tj ukljuceni su SVI izleti bez doplate, tacnije cak 10 izleta:

Zanzibar cena 2019

“Globetracker vas vodi do zvezda” ⭐ 🙂

Putnicima jedan od omiljenih izleta koji je inace “kontstruisao” Globetracker tim. Prizori i lepote morskog sveta ce vam sigurno zauvek ostati u secanju kao jedno od najlepsih mesta koje ste ikada posetili.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodic ✅Camac

Zanzibar cena 2019

Jozani šuma. jedini nacionalni park na Zanzibaru, dom endemske vrste Colobus majmuna i pravo mesto za ljubitelje prirode. Kraci treking po prasumi i poseta mangrovoj mocvari.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodic

Napomena: Ulaznica u nacionalni park je opciona i kosta oko 9$

Zanzibar cena 2019Odlazimo na farmu nedaleko od sela “Bububu” gde ćete imati priliku da se uverite zašto je drugo ime za Zanzibar “ostrvo začina”. Šetamo kroz bujnu vegetaciju i uživamo u magičnim mirisima i ukusima kako zacinima tako i tropskom vocu. Cimet, vanilla, karanfilić, safran, kastanja, Jack fruit… Lokalci nam direktno sa najvise palme beru kokosove orahe nakon cega sledi degustacija ovog magicnog pića, kao i mnogo vrsti raznog tropskog voca              Dobijamo na poklon kravate, šešire i tašnice koje su nam lokalci napravili od palminog lišća.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodic ✅Degustacija voca ✅Ulaznica

Zanzibar cena 2019

Poludnevni relax na jednoj od nama omiljenih plaza na kojoj cemo uzivati u kristalno cistoj i toploj vodi, koktelima i cekati zalazak sunca nakon kojeg se vracamo u smestaj. Po zelji zakazacemo za zainteresovane rucak u famoznom The Rock restoranu koji je udaljen oko 15-20 minuta voznje taksijem.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodic

Napomena: Odlazak na rucak u The Rock restoran je opcioni, a povratni transfer sa cekanjem se krece od 3 do 5$ po osobi u zavisnosti od broja putnika.

Zanzibar cena 2019

Dvocasovna tura na kojoj cemo se blzie upoznati kako se odvija zivot, skolovanje i svakodnevnica u zanzibarskim selima. Osim posete cilj izleta je i da pomognemo lokalnoj skoli malim poklonom(olovke, sveske, knjige…) ili skromnom donacijom.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodic

Zanzibar cena 2019

Ranom zorom krećemo na sam jug ostrva u ribarsko selo Kizimkazi, gde ćemo nakon kratke vožnje čamcem sa plaže nadomak sela, imati priliku da plivamo sa jatima delfina u otvorenom okeanu… jedna od najuzbudljivijh stvari ove avanture. Nakon toga imamo kasni doručak u lokalnom restoranu i uživamo u predivnom okruženju Kizimkazi plaže na kojoj se ogromni baobabi mešaju sa palmama i plavetnilom okeana.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodic ✅Obrok  ✅Camac ✅Oprema(Maska, peraja, prsluk)

Zanzibar cena 2019Krećemo u istraživanje Stone Town-a u kojem istorija miruje. Mnogo interesantnih i neobičnih stvari se nalaze u ovom drevnom gradu,  od Kuće čuda, stare tvrdjave, nekadašnje pijace robova, sultanove palate… Stone Town je glavni i jedini grad na Zanzibaru i gotovo da se nije promenio u zadnjih 200 godina. Arhitektura pomešana sa atmosferom i energijom ovog mesta je zaista fascinantna, mešavina afričkih, indijskih i persijskih stilova prošarana šarenim bazarima, pijacama sa tropskim voćem, začinima, figurama od rezbarenog drveta… Veče je rezervisano za “Forodoni garden”, pravo mesto za prvi dodir sa lokalnom kuhinjom, kulturom i prijateljskim meštanima. Uz obalu mora pripremaju se ukusna jela od sveže tune, ćevapi od morskih plodova, afričke ćapate, salate… pa sve do zanzibarskih palačinki i egzotične pice.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodic

Koliko u stvari kostaju fakultative? Zanzibar izleti BEZ doplateNakon Stone Townu ture odlazimo do lokalnog pristaništa odakle malom barkom krećemo u tridesetominutnu vožnju do “Prison Islanda”, ostrva koje čuva mnogo teških i interesantnih priča iz svoje istorije, a danas je pre svega dom džinovskih kornjača i plaža sa kristalno bistrom vodom.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodic ✅Povratni prevoz camcem

Napomena: Kornjace se nalaze u malom izolovanom delu ostrva i ulaz u taj deo se posebno naplacuje oko 4$. Ulazak nije obavezan.

Zanzibar cena 2019

Vrlo interesantan poludnevni izlet na kojem cemo vas upoznati sa gajenjem i proizvodnjom morskih algi. Jedan od izvora prihoda oko 25.000 stanovnika Zanzibara. Zaista prelepi prizori i pejzazi. Ostatak dana provodimo u relaxu na jednoj od najlepsih plaza na ostrvu.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodic

Zanzibar cena 2019Poludnevno uzivanje na prelepoj Dongwe plazi na kojoj je ukoliko budemo doziveli oseku moguc opcioni odlazak u plavu lagunu koja vazi za jedno od najboljih mesta na Zanzibaru za snorkling.

✅Povratni transfer ✅Organizacija ✅Vodic

GlobeTracker u ponudi ima puno putovanja na Zanzibar:

Zanzibar plus Dubai

Zanzibar plus Safari

Zanzibar sa decom

Zanzibar plus Kilimandzaro

Zanzibar iz Zagreba

– Zanzibar iz Skoplja

– Zanzibar plus Nungwi i Kendwa

Zanzibar Nova Godina 2020

Na svim putovanjima na Zanzibar izleti su za putnika potpuno besplatni i bez obaveznih doplata!