Placanje putovanja i avio karte na rate
Avio karte na rate

Nacini i dinamika placanja

Moguci su svi nacini placanja:

– Online bilo kojom platnom karticom brendova Visa, MasterCard/Maestro, American Express

– Preko racuna firme ili fizickog lica

– Gotovinom

Koji god nacin placanja da odaberete, prilikom prijave placa se avio karta direktno avio kompaniji, a ostatak se placa tek po dolasku na destinaciju direktno lokalnoj turistickoj agenciji organizatoru putovanja.

Placanje na rate

Sa nama mozete svako putovanje na rate platiti, i to na najmanej dve rate a ako imate platne kartice ili cekove onda na zeljeni broj rata. Placanje putovanja je uvek iz najmanje dve rate bez kamate! Prvu ratu placate prilikom prijave na putovanje, i njen iznos je ekvivalentan ceni avio karte. Drugu ratu placate tek po dolasku na destinaciju.

Ukoliko posedujete neku kreditnu karticu sa limitom dovoljno velikim da pokrije cenu avio karte, tada cenu avio karte mozete podeliti na zeljeni broj rata. To je moguce ukoliko imate neku platnu karticu sa kojom Vam banka dozvoljava podelu iznosa za placanje na zeljeni broj rata ili bilo koju revolving karticu.

Podela cene avio karte na rate

Kartice koje Vam dozvoljavaju da iznos transakcije podelite na rate mozete dobiti u Raiffeiesen Banci, Telenor banci, Aik Banci, Addiko banci, i mnogim drugim. Najbolje je da pozovete call center svoje banke i raspitate se o toj mogucnosti. Kako izlgleda podela transakcije na zeljeni broj rata, mozete videti u sledecem klipu:

 

 

Placanje avio karte revolving karticama

 

U svim bankama je moguce dobiti revolving karticu. Ukoliko posedujete bilo koju revolving karticu, i limit dovoljno veliki da pokrije cenu avio karte, tada avio kartu mozete platiti pod sledecim uslovima:

  • Grejs period do 45 dana
  • Minimalna otplata iznosi 5% od ostatka duga ili 1.000 RSD
  • Mesečno dugovanje se automatski naplaćuje sa platnog računa
  • Mogućnost uplate veće od minimalne mesečne obaveze – možeš da utičeš na iznos kamate koja će biti obračunata
  • Otplaćeni deo duga je odmah raspoloživ za korišćenje

Revolving kartice je moguce dobiti u svakoj banci. Na primer, u Banca Intesa se u okviru HIT paketa dobijaju MasterCard i American Express Blue kartice sa kojima mozete platiti avio karte na rate i na odlozeno od cak 45 dana bez kamate.

Placanje avio karte cekovima

Avio kartu mozete platiti i cekovima na do 6 rata. Takdoje, avio kartu mozete platiti na do 6 rata i ukoliko ne posedujete karticu sa kojom je moguce placati putem interneta i potom tu transakciju podeliti na zeljeni broj rata, ili ne posedujete revolving karticu, ali posedujete kreditnu karticu Komercijalne banke ili Banca Intesa, tada Vam mozete placanje svoje rezervacije avio karte izvrsiti na POS terminalu turisticke agencije koje vrse i prodaju samo avio karata, medjutim u tom slucaju je cena avio karte obicno visa nego preko interneta.