Avanturističko udruženje
GlobeTarcker agencija

Sa ponosom cesto isticemo kako GlobeTracker nije obicna turisticka agencija, vec zvanicno avanturističko istraživačko prirodnjačko udruženje za negovanje tradicije regionalizam avanturistički turizam i solidarnost.

Za putnike to znaci veca sigurnost  – avio kartu kupujete direktno od avio kompanije i nista ne placate unapred vec ceo preostali iznos placate tek po dolasku na destinaciju, lokalnoj turistickog agenciji organizatoru Vaseg putovanja. To znaci i da nismo registrovani kao drustvo sa ogranicenom odgovornoscu itd.

Takodje, to znači i da jedini dajemo garanciju svih polazaka – nema otkazivanja putovanje 5 dana pred polazak usled nedovoljnog broja prijavljenih, niti pomeranja datuma polaska usled organizacionih razloga sto su oobicajne stavke uslova svih putovanja, napisana sitnim slovima.

Biti avanturisticko istrazivacko udruzenje znaci i ne baviti se komercijalnim destinacijama za masovni turizam kao sto su Bali, Tajland itd vec otkrivati nove destinacije. Prvi i jedini vec dugi niz godina imamo u ponudi Madagaskar, a u pripremi su i brojne druge manje poznate destinacije na koje za sada idemo samo sa stalnim clanovima udruzenja i koje nisu otvorene za nove clanove.

Biti klub putnika za nas znaci i drugaciji odnos sa putnicima – Vi niste nasi klijenti, nego clanovi udruzenja. Svakome od Vas posvetimo puno vremena i energije pre puta kako biste se sto bolje pripremili za putovanje i pomognemo oko svega sto je potrebno, a nakon puta nastavljamo da se druzimo i okupljamo na raznim skupovima, sednicama udruzenja i zajednicki pravimo planove za naredni period.

Razlika je i u ciljevima oko kojih se okupljamo, a koji nisu (iskljucivo) ekonomski. Svi osnivaci i clanovi upravnog odbora imaju svoje profesije, mnogi i svoje kompanije. Zajednicko za sve nas je ogromna ljubav prema putovanjima, ali i zelja da pomognemo lokalnom stanovnistvu u zemljama u razvoju.

Kako GlobeTracker nije obicna turkisticka agencija na dalekim destinacija koristimo usluge iskljucivo lokalnih turistickih agencija, i odsedamo u hotelima koji nisu deo velikih svetskih lanaca, to znaci da svaki put sa sobom ponesemo i nesto sto cemo donirati u dobrotvorne svrhe.

Ne retko, ponesemo vise toga nego sopstvenog prtljaga.