Zanzibar plus Mikumi – da li ne?
GlobeTracker putovanje safari aranzmani zanzibar

Na celom Zanzibaru NE postoji nacionalni park za safari. Zanzibar plus safari nije nesto sto preporucujemo svojim putnicima, ali ako insistirate mozemo Vam to ponuditi u bilo kom terminu za Zanzibar koje imamo vise puta svakog meseca pri cemu cete platiti samo ulaznice i realne troskove transporta. Obisli smo skoro sve nacionalne parkove za Safari u istocnoj Africi. Nase misljenje je da se zaista ne isplati ici u parkove blizu Zanzibara tj. Dar Es Salama (Saadani, Mikumi…).

Bogatstvo zivotinjskog sveta i priroda nisu ni blizu tanzanijskim parkovima koje preporucujemo – Serengeti i Ngoro Ngoro, a koji su daleko od Zanzibara. Serengeti je pod UNESCO zastitom, i vise puta proglasavan za najbolji nacionalni park za safari.

Ukoliko se odlicite da sa Zanzibara odete na safari, izbor ce svodi na Mikumi nacionalni park koji se ne nalazi na listi 10 najboljih nacionalni parkova za safari u Africi. A OPET cete potrositi za 3d/2n minimum oko 500$ za odlazak u Mikumi (safari plus feri sa Zanzibara povratni) i to ako ima jos zainteresovanih – ako ima samo dvojre, troje zainteresovanih onda je cena oko 600$. Mi imamo saradnike na Zanzibaru koji vam mogu organizovati ovaj safari (Globetracker nije organizator). Nasa preporuka je, naravno po nasem misljenju, NAJBOLJI rezervat i safari u tom delu sveta, zaista neprocenjivo iskustvo i pravi safari – kenijska Masai Mara. Lake Nakuru i Naivasha gde plovite jezerom camcem dok oko vas izranjaju nilski konji, a okolo lete mnoge vrste tropskih ptica, dok se na obalama odmaraju zebre i nosorozi.

Ako bas zelite Zanzibar plus safari mozemo Vam pomoci oko organizacije safarija nakon Zanzibara u pomenutim parkovima koji su blizu (Saadani ili Mikuni…) ali znajte da je dozivljaj daleko od pravog africkog safarija (recimo da je to bolje od zoloskog vrta, ali daleko od safarija kakav treba da bude…). Vi se vozite po utabanom zemljanom putu zajedno sa jos x vozila i vidite ono sto je blizu puta, ako neka zivotinja pridje, nema skretanja sa staza, sve sto je dalje je za vas “nevidljivo”.

Imamo zaista mnogo upita za Zanzibar plus safari, ali jednostavno GlobeTracker nece da pruzi putnicima nesto sto nije kvalitetno. Kada zbrojite troskove povoljnije izadje nasa kompletna Expedicija Afrika koja se organizuje svakog meseca minimum jednom (safari u Keniji sa Tanzanijom, posetom Kilimandzaru i odmorom na Zanzibaru). Ako ste vec bili na Zanzibaru, a zelite da se vratite crnom kontinentu i odete na safari, mozete odabrati nasu kenijsku avantru Trodnevni safari u Keniji sa opcionim odmorom u Mombasi tokom koje cete otici na dvodnevni safari u kenisjki deo Serengeti nacionalnog parka, i na jednodnevnis afari u Lake Nakuru i Lake Naivashu tokom kojih cete se voziti camcima u jezeru gde zive nilski konji.