Vakcina za Zanzibar
Vakcine zanzibar

Ako na Zanzibar dolazite avionom, nije Vam potrebna zuta knjizica, niti bilo kakva vakcina. Takodje, nije obavezno piti nikakve lekove.

Vakcina protiv zute groznice je potrebna ako na Zanzibar stizete iz kopnenog dela Afrike trajektom/brodom. Takodje, vakcina protiv zute groznice je potrebna i ako tokom boravka na Zanzibaru odete do kopnenog dela Afrike npr na Zanzibar plus safari, pa se potom vratite na Zanzibar.

Razlog je jednostavan – na Zanzibaru nema zute groznice, a kako bi se sprecilo da je turisti donesu ako su pre toga boravili u kopnenom delu Afrike potrebno je priloziti dokaz o primljenoj vakcini. Kako putnici koji idu samo na Zanzibar slecu direktno na Zanzibar, tada nije potrebno primiti vakcinu protiv zute groznice.

Putna apoteka koja se preporucuje za putovanja na Zanzibar je ista kao za bilo koje drugo letovanje. Preporuka je obavezno poneti Autan Tropical ili neko slicno sredstvo protiv komaraca.

Pre puta obavezno pozovite telefonom najblizi Institut za tropske bolesti da se informisete o merama predostroznosti i svim specificnostima vezanim za Vase zdravstveno stanje.