Hrana na Zanzibaru
Hrana Zanzibar

Hrana na Zanzibaru je ukusna, bezbjedna i raznovrsna. Na svim našim putovanjima na Zanzibar putnici dobijaju doručak bez doplate, a za ostale obroke imaju priliku da nađu nešto u okviru hotelskog restorana ili u nekom od brojnih restorana širom Zanzibara, u koje ćemo svraćati tokom izleta koji su za putnike potpuno besplatni i obilazaka najljepših plaža na Zanzibaru.

Zanzibar je ostvo začina, poznato po raznovrnoj i vrlo ukusnoj kuhinji u kojoj će svako pronaći nešto za sebe. Pored internacionalne kuhinje, italijanske, indijske i američke, dostupna je i lokalna swahili hrana. Takođe, uvijek su dostupni piletina/svinjetina/govedina i riba/morski polodovi koji mogu biti grilovani/prženi/kuvani sa prilogom od pirinča, ili povrća, ili prženog/kuvanog/pire krompira. U nastavku slijede neke od fotografija hrane.

Za detaljan vodič kroz autentičnu swahili hranu na Zanzibaru posjetite Migrationology blog.

 

Restorani na Zanzibaru

Na plažama Zanzibara se nalaze brojni restorani u kojima ćete moći da jedete uživajući u pogledu na okean.

Street food Zanzibar

Street food nije dio tradicionalne kulture na Zanzibaru, kao što je to u Aziji slučaj. Ipak, može se pronaći, prije svega u Stone Town-u tokom dana i uveče u Forodhani Gardens.

Tropsko voće na Zanzibaru

Na Zanzibaru postoji jako veliki broj tropskog voća: pashion fruit, star fruit, rambutan, liči, tamarind, džekfrut, ananas, mango, avokado, durian, kokos, mangostin i naravno banane. Zapravo, mnogo vrsta banana! Plantein banane koje se ne jedu svježe, već isključivo termički obrađene i to najčešće kao dio slanih jela, zatim crvene banane, zelene banane i mnooooogo vrsta slatkih banana.

Banane na Zanzibaru

Ipak, nisu sve banane  u Africi velike:

Sweet banana - finger banana

 

Riba i morski plodovi

Na Zanzibaru imate priliku da jedete po vrlo pristupačnim cijenama tek upecane tune, jastoge, škampe, hobotnice i ostale ribe i morske plodove.

 

The rock

Ljubitelji hrane na Zanzibaru ce uživati jer će imati priliku da ručaju svakog dana u nekom novom restoranu, među kojima je i čuveni The rock restoran.

The Rock
The Rock