Saveti za vodjenje dece na daleke tropske destinacije – Zanzibar, Tajland, Bali…
vodjenje dece na Zanzibar

Nasa je obaveza da pruzimo sve informacije onakve kakve jesu, pa da Vi u odnosu na njih procenite da li Vam odgovara jer Vi najbolje znate svoje dete. Nije nam zelja da imamo sto vise putnika, pune grupe, ekonomski momenat… cilj nam je da svima koji krenu pruzimo maximum i da istinski uzivaju, bilo da se radi o odraslima ili o maloj deci.

Sa decom na Zanzibar

Svoje, i brojne druge malisane smo vodili na Zanzibar, Filipine, Tajland i druge destinacije iz nase ponude. Najbolja destinacija za prvo daleko putovanje na egzoticne predele za vodjenje dece je Zanzibar gde je klima, iako tropska, njima podnosljiva uz mnostvo zivotinja i drugih aktivnosti koje ce deci biti vrlo zanimljiva. Minimalni uzrast dece koji prihvatamo za Zanzibar je oko 3 godine, uz odredjene napomene.

★Sam put do Zanzibara i nazad je dugacak i pomalo naporan. Leti se do Dubaia/Dohe/Istanbula gde se pravi pauza, i odatle leti na Zanzibar;
★Avantura je intenzivna, sa dosta izleta, i za neke (poput plivanja sa delfinima) je potrebno ustati bas rano (i prije 5 sati ujutro). Ipak, mozete prekociti bilo koji izlet.
★zavisno od velicine grupe, u kombiju kojim se ide na izlete i po ostrvu moze (ALI I NE MORA) biti tijesno i neudobno, ima puteva koji nisu asfaltirani pa bude truskavo;
★za odrasle putnike nijedna vakcina nije obavezna, dok za djecu je najbolje provjeriti sa Institutom za javno zdravlje u odnosu na godine vaseg deteta da daju savet;
★takodje, u slucaju nekog djecijeg zdravstvenog problema (mucnina, povracanje, temperatura ili sl.), znajte da su bolnice i zdravstvena zastita nizeg ranga nego kod nas.

Dakle, molimo Vas da se, prije svega, konsultujete sa Institutom za javno zdravlje i potrazite i njihovo misljenje o vodjenju dece uzrast, a onda u konsultaciji sa njima donesite odluku i ako je pozitivna javite se.

Ukoliko dete mladje od 16 godina putuje samo sa jednim od roditelja, potrebna je saglasnost drugog roditelja. Vise o tome procitajte ovde.

 

 

Novi drugari

Na Zanzibaru malisani upoznaju mnogo drugara, a mogu i da postanu clanovi plemena Masai!

 


Ne trebamo reci da je nama zadovoljstvo da se Globetrackerima pridruzuju i malisani kad god je to izvodljivo. 🙂 Sta vise, za vodjenje dece na popust smo kreirali posebno putovanje na kome deca imaju i popust na avio kartu i popust na kompletno putovanje.