Hrana na Zanzibaru
Hrana Zanzibar

Hrana na Zanzibaru je ukusna, bezbedna i raznovrsna. Na svim nasim putovanjima na Zanzibar putnici dobijaju dorucak bez doplate,a za ostale obroke imaju priliku da nadju nesto u okviru hotelskog restorana ili u nekom od brojnih restorana sirom Zanzibara u koje cemo svracati tokom izleta koji su za putnike potpuno besplatni i obilazaka najlepsih plaza na Zanzibaru.

Zanzibar je ostvo zacina, poznato po raznovrnoj i vrlo ukusnoj kuhinji u kojoj ce svako pronaci nesto za sebe. Pored internacionalne kuhinje, italijanske, indijske i americke dostupna je i lokalna swahili hrana. Takodje, uvek su dostupni piletina/svinjetina/govedina i riba/morski polodovi koji mogu biti grilovani/przeni/kuvani sa prilogom od pirinca, ili povrca, ili przenog/kuvanog/pire krompira. U nastavku slede neke od fotografija hrane.

Za detaljan vodic kroz autenticnu swahili hranu na Zanzibaru posetite Migrationology blog.

 

Restorani na Zanzibaru

Na plazama Zanzibara se nalaze broni restorani u kojima cete moci da jedete uzivajuci u pogledu na okena.

Street food Zanzibar

Stret food nije deo tradicionalne kulture na Zanzibaru kao sto je to u Aziji slucaj. Ipak, moze se pronaci, pre svega u Stone Town-u tokom dana i uvece u Forodhani Gardens.

Tropsko voce na Zanzibaru

Na Zanzibaru postoji jako veliki broj tropskog voca: pashion froot, star froot, rambutan, lici, tamarind, Džekfrut, ananas, mango, avokado, durian, kokos, mangostin i naravno banane. Zapravo mnogo vrsta banana! Plantein banane koje se ne jedu sveze, vec iskljucivo termicki obradjene i to najcesce kao deo slanih jela, zatim crvene banane, zelene banane i mnooooogo vrsta slatkih banana.

Banane na Zanzibaru

Ipak, nisu sve banane  u Africi velike:

Sweet banana - finger banana

 


 

Riba i morski plodovi

Na Zanzibaru imate priliku da jedete po vrlo pristupacnim cenama tek upecane tune, jastoge, skampe, hobotnice i ostale ribe i morske plodove.

 

The rock

Ljubitelji hrane na Zanzibaru ce uzivati jer ce imati priliku da rucaju svaki dan u nekom novom restoranu, medju kojima je i cuveni The rock restoran

The Rock
The Rock