Kako izlgleda pravi safari – Masai Mara

Ovo je safari fotoprica napravljena u nacionalnom parku Masai Mara u kenijskom delu Serengeti oblasti vestim okom fotografa Krsistian-a na jednoj od nasih avantura Safari u Keniji sa posetom Kilimandzaru i odmorom na Zanzibaru na kojoj se druzimo vec preko 15 godina. Ove godine, polasci na safari su  svakog meseca a cena vec od 1599e total BEZ doplate za dvodnevni safari sa polupansionom!

 

Najbolji prirodni rezervat za safari

Masai Mara

Za pravi safari potrebno je odabrati dobar nacionalni park koji ima veliku populaciju “Big five” predatora. Jedan od najboljih nacionalnih parkova u Africi je Masai Mara koji se nalazi u Serengeti oblasti.  Serengeti je oblast koja se prostire u severnim delovima Tanzanije i jugozapadnim delovima Kenije na površini od oko 30 000 km². Ova oblast predstavlja jedinstven ekosistem u kome stanište ima oko 70 vrsta sisara i oko 500 vrsta ptica. Ime Serengeti potiče iz jezika Masai naroda i ima značenje „beskrajna ravnica“. Na prostoru ove oblasti nalazi se nekoliko zaštićenih područja među kojima su Nacionalni park Serengeti i rezervat Ngorongoro u Tanzaniji i rezervat Masai Mara u Keniji.

 

 

Potrebno je ustati jako rano, pre izlaska sunca, jer su tada predatori najaktivniji.

Izlazak sunca u savani Serengeti safari Masai Mara

 

 

Na taj nacin mozemo prisustvovati surovom lancu ishrane!

 

Predatori vrebaju i iz vazduha!

 

Kao posle svakog rucka, i nakon ovog je potreno da neko pospremi ostatke…

Naravno, cak i predatori imaju svoju neznu stranu!

 

Ne treba za boraviti da su i lavovi, gepardi i leopardi pre svega macke, i da kao sve macke ipak najvise vole da spavaju 🙂

 

 

Serengeti - velika migracija

Svake godine milioni gnuova i zebri migriraju iz kenijskog dela Serengetija u tanzanijski deo, i nazad. Tom prilikom moraju da predju preko prirodne granice koja deli serengeti – reke Mare. Tu ih ceka veliki broj predatora.

 

Biljojedi

Pored predatora, Serengeti je dom i velikog broja biljojeda ukljucujuci i crnog nosoroga – vrstu koja je pred izumiranjem.