10 ili više dana
Trajanje
Svakih 10 dana
Grupni polazak
Bez doplate!
Fakultativni izleti
Garantovan, Svakih 7 dana!
polazak
Kids friendly
putovanje

AVIO+TAKSE+IZLETI+POLUPANSION+HOTEL+VODIČ

Zanzibar PROLECE 999e

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru BLACKFRIDAY promocije za online prijave do 24.11.2023. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.

Polupansion BEZ doplate za sve prijave za polaske tokom marta, aprila, maja i juna! Fleksibilno grupno putovanje sa vodicima, koje možete prilagoditi sebi u potpunosti! Zagarantovani polasci na 7 dana i češće. U svakom terminu birate aerodrom polaska (Beograd, Zagreb, Sarajevo, Ljubljana itd), broj nocenja, smestaj guesthouse, ili 3*KOMFOR hotel ili 4*PREMIJUM resort, doručak ili polupansion. U SVIM terminima SVI putnici BEZ doplate dobijaju paket od 10 ili čak 15 izleta ukljucujuci BLUE SAFARI, kroz koje će na najbolji način obici i upoznati cio Zanzibar i tako pretvoriti odmor u iskustvo i uspomene za cio život! Uključeni su čak i premijum izleti, čak i sve ulaznice! Najbolji smestaj, izleti bez doplate, polupansion i najveca fleksibilnost cine Zanzibar FLEXY najbolju ponudu na trzistu!

Zanzibar cena LETO 2023 ZIMA NOVA GODINA 2024 PROMO AKCIJA

Nedaleko od obala istočne Afrike leži jedno savršeno parče raja, pravo intrigantno i mistično tropsko ostrvo iz mašte, mjesto na kojem vrijeme stoji… tamo leži Zanzibar. Kako se nalazi na svega nekoliko stepeni od Ekvatora, tamo je “stalno ljeto” i temperature su idealne za posjetu tokom cijele godine. Sezona na Zanzibaru traje skoro cijele godine!

Polasci Zanzibar FLEXY

Zanzibar FLEXY je grupno putovanje sa 10 ili 15 izleta BEZ doplate, koje putnik u potpunosti prilagođava ličnim preferencijama, odabirom termina polaska koje imamo na 7 dana i češće, odabirom broja noćenja od 7 do 77, smjestaja sa 2*, 3* ili 4*, doručkom ili polupansionom.

Zanzibar cena 959e grupna putovanja na 7 dana i cesce

U svakom terminu SVI putnici dobijaju BEZ doplate paket od 10 ili čak 15 izleta SA UKLJUČENIM ULAZNICAMA.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru BLACKFRIDY promocije za online prijave do 24.11.2023. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
Uračunato za SVE putnike u SVIM terminima:
Aviokarta sa svim taksama, prtljagom, hranom i jednim kratkim presijedanjem
Odabrani smjestaj na najlepsim plazama na Zanzibaru koji moze biti guesthouse, ili komfor 3* hotel ili premium 4* resort 
Doručak
Vodič iz agencije
Boravišna taksa
Aerodromski transferi
Sve ulaznice
Paket od 5 PREMIUM izleta BEZ doplate za putnike u 3* i 4* smještaju:
 1. BLUE SAFARI
 2. Plivanje sa delfinima
 3. Kendwa/Nungwi plaža na sjeveru sa turom začina i degustacijom tropskog voća
 4. Stone Town city break, shopping i istorijska tura
 5. Prison island i džinovske kornjače, plus Nakupenda

Paket od 10 BASIC obilazaka/aktivnosti BEZ doplate za putnike u 2*, 3* i 4* smještaju:

 1. Humanitarna posjeta osnovnoj školi  
 2. Laguna i morske zvijezde  
 3. Pješčani sprud  
 4. Seoska tura Paje
 5. Maasai & Ngoma show  
 6. Dongwe – “Maldivi plaža”  
 7. Bašta algi
 8. Jambiani plaza i shopping na local open marketu
 9. Kae funk chillout
 10. The Rock restoran

Plivajte sa delfinima na jugu Zanzibara, krenite na “Blue Safari”, uživajte u afričkoj kuhinji, “navalite” na papaju, ananas i avokado. Zagrlite gigantske kornjače, jedine stanovnike obližnjeg Prison ostrva. Izgubite se u lavirintima ulica kamenog grada i zviždućući neku melodiju grupe Queen pronađite kuću u kojoj je rodjen Freddie Mercury… Stone Town je glavni i jedini grad na Zanzibaru i gotovo da se nije promjenio u poslednjih 200 godina. U njemu pronađite tragove ne tako davne burne prošlosti. Prije samo 100 godina na Zanzibaru, u Kamenom gradu, se nalazila najveća pijaca robova na koju su dovođeni robovi iz čitave Afrike.

Premium smještaj

Zašto da se selite tokom odmora? Bez obrzira na to da li odaberete guesthouse, komfor 3* hotel ili premium 4* resort bicete u centru svih dešavanja. Svi mještaji su u autentičnom afričkom enterijeru, a sobe uvijek sa privatnim kupatilom. U ponudi su doručak ili polupansion. Za uporedni prikaz svih smještaja kliknite ovdje

PREMIUM RESORT 4* Khulala ocean blue

Premium smještaj Khulala sa 4* sa bazenom sa pogledom na okean, koji se nalazi na jednoj od najljepših plaža na Zanzibaru – plaži Paje. U ponudi su sobe i bungalovi, sa doruckom ili polupansionom. Za opis i slike smještaja kliknite ovdje. Za razlike izmedju smještaja kliknite ovdje


KOMFOR HOTEL 3*

Hoteli iz 3*KOMFOR kategorizacije se nalazi na najljepšim plažama na Zanzibaru – plažama Paje i Jambiani. Sve sobe su sa klimom, privatnim kupatilom i sefom. Svi hoteli poseduju bazen, lezaljke, suncobrane. Za opis i slike smještaja kliknite ovdje. Za razlike izmedju smještaja kliknite ovdje.


GUESTHOUSE SMESTAJ

Zanzibar chill house je lanac guest house smještaja na istočnoj obali Zanzibara, najvecim dijelom na Paje i Jambiani plažama.  Odličan izbor za putnike kojima odgovara smještaj u skromnim sobama sa privatnim kupatilom i doruckom, a koje su ciste, uredne i provjerene. Za opis i slike smještaja kliknite ovdje. Za razlike izmedju smještaja kliknite ovdje


VIP BUNGALOV 4* Khulala residencies

Exclusive smještaj VIP 4*Khulala residencies je smještaj najviše kategorizacije u našoj ponudi. Opremljenost smještaja je na najvisem nivou, gosti imaju privatni bazen, a lokacija je direktno na plaži sa pogledom na okean. Broj privatnih bungalova u VIP 4*Khulala residencies smještaju je vrlo ograničen. Za opis i slike smještaja kliknite ovdje. Za razlike izmedju smještaja  kliknite ovdje

Naša putovanja na Zanzibar nisu samo uživanje na vrelom pijesku tropskih plaža iz snova, već i istraživanja ostrvske džungle sa endemskom vrstom majmuna, plivanje sa delfinima u otvorenom okeanu, interakcija sa džinovskim kornjačama, pecanje sa lokalnim ribarima, lutanja lavirintima kamenog grada, upoznavanje bogate istorije i kulture, uzivanje u preukusnoj hrani.. Iskoristite naše iskustvo da upoznate skriveni Zanzibar, da uživate na mjestima kojih nema na mapi turističkih brošura. Pridružite nam se u ovoj pustolovini za svaku preporuku. Saznajte zašto je GlobeTracker poznat kao “Expert for Zanzibar”!

Zanzibar odmor

Da li želite odmor na kome ćete se odmoriti?
BEZ presijedanja kasno noću
BEZ čarter letova od 10+ sati
BEZ napornih vožnji trajektom – slijeće se direktno na Zanzibar
BEZ selidbe i mijenjanja smještaja u toku odmora
BEZ mijenjanja aviokompanija i dugih presijedanja
BEZ low cost guesthouse smještaja
BEZ dugih vožnji na izlete

Zanzibar - plaže

Zašto da budete ograničeni na jednu plažu? Kroz izlete koje dobijate bez doplate, svakog dana vodimo vas na sve najljepše plaže koje ima Zanzibar! Paje, Nungwi, Kendwa, Jambiani, Michamwe, Kizimkazi, Dongwe, Pingwe, Bwejuu… samo su neke od plaža na kojima ćete uživati u hladu kokosove palme.

Pronađite samo svoju plažu i uživajte na vrelom afričkom suncu dok vam osvježenje pruža tek ubrani kokosov orah. Ako vam dosadi sunčanje, leškarenje, krive palme, šarene ribice i toplo more, te vas tabani zasvrbe od “puder” pijeska, krenite u istraživanje ostrvske pitome džungle, zalutajte u neko od brojnih veselih sela i zapjevajte sa lokalnom djecom vječni hit ovog ostrva “Hakuna Matata”.

Zanzibar plus safari od 1799e

Svakog mjeseca grupni i zagarantovani polasci na najbolji safari u Africi! Bez doplate za dvodnevni safari u famoznoj Masai Mari! Veličanstveni Kilimandžaro i pun krug oko Zanzibara!

Jedinstveno životno iskustvo! Najbolji safari u Istočnoj Africi je u nacionalnom parku Serengeti, koji se prostire dijelom u Keniji, dijelom u Tanzaniji. Ako želite van klasičnih turističkih ruta da upoznate i kopneni dio Afrike, da idete na nezaboravni safari i prošetate Kilimandžarom i posle toga da uživate na tropskom Zanzibaru, pogledajte i GlobeTracker avanturu “Safari u Keniji sa posjetom Kilimandžaru i odmorom na Zanzibaru od 1799e“.

Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Zahtjev za ponudom

Sastavite ponudu i ako cijena odgovara popunite zahtjev za ponudom do kraja i prodajni tim će Vam poslati detaljnu ponudu sa svim informacijama. Prilikom prijave se plaća oko 770e po osobi. Sve takse su uvijek uključene. Telefonske konsultacije su moguće isključivo nakon popunjenog Zahtjeva za ponudom i prijema zvanične ponude, uz prethodno zakazivanje termina za telefonske konsultacije.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru BLACKFRIDY promocije za online prijave do 24.11.2023. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.

Additional information

Mesec01 Januar, 02 Februar, 03 Mart, 06 Jun, 07 Jul, 08 Avgust, 09 Septembar, 10 Oktobar, 11 Novembar, 12 Decembar

BESPLATNI IZLETI

Kada ste poslednji put bili na putovanju na kome niste morali da doplaćujete za izlete?

Nastavljamo da pomjeramo granice! Naša misija i vizija su konstantan dumping cena kako bi svako mogao da priušti sebi putovanje na daleke destinacije i da na najbolji način upozna sve što destinacija ima da ponudi.

Jedini u regionu imamo grupne i zagarantovane polaske za Zanzibar na 7 dana i češće, koje putnici mogu u potpunosti prilagoditi sebi odabirom od 7 do 77 noćenja, 2*, 3* ili 4* smjestaja sa doručkom ili polupansionom!

Plivajte sa delfinima na jugu Zanzibara, krenite na “Blue Safari”, uživajte u afričkoj kuhinji, “navalite” na papaju, ananas i avokado. Zagrlite gigantske kornjače, jedine stanovnike obližnjeg Prison ostrva. Izgubite se u lavirintima ulica kamenog grada i zviždućući neku melodiju grupe Queen pronađite kuću u kojoj je rodjen Freddie Mercury… Stone Town je glavni i jedini grad na Zanzibaru i gotovo da se nije promijenio u poslednjih 200 godina. U njemu pronađite tragove ne tako davne burne prošlosti. Prie samo 100 godina na Zanzibaru, u Kamenom gradu, se nalazila najveća pijaca robova na koju su dovođeni robovi iz čitave Afrike.

NAPOMENE u vezi sa izletima:

-U nekim danima su dva, u nekim 3 izleta, na najbolji mogući način kombinujemo za vas, želimo da vas upoznamo sa lepotama Zanzibara, ali i da imate samo vaše dane da ljenčarite u našoj oazi uz koktel i prijatnu afričku masažu .

-Vodič je zadužen da planira i organizuje izlete u skladu sa njegovom/njenom procjenom, uzimajući u obzir plime i osjeke, vremensku prognozu, dostupnost prevoza, slobodna mjesta na lokalitetima, itd. i nije obavezan da obrazlaže zašto se kreće tada, zašto ne može sjutra, zašto ne može kasnije…

-Izleti NISU OBAVEZNI, oni su besplatni i vaše je pravo, ako vam se na neki od izleta ne ide ili ste spriječeni iz bilo kog razloga, ako vam se za neki ne ustaje rano itd… da ga možete preskočiti i provesti dan kako vama najviše prija.

-Ulaznice za kulturno istorijske spomenike i nacionalne parkove, kako je uostalom navedeno kod opisa svakog izleta, JESU ukljucene.

Zašto da se selite tokom svog odmora? Koji god hotel da odaberete, bićete smjesteni sve vrijeme direktno na nekoj od najljepših plaža na Zanzibaru, a kroz besplatne izlete ćete obici Stone Town i sve najljepše plaže na Zanzibaru.  Što se tiče SVIH polazaka pružamo vam izbor između:

 1. Zanzibar guest house opcije u kojima su smještaji skromni i u skladu sa cijenom koja je pristupačna i niža.
 2. 4*Khulala ocean blue resort, smještaj boljeg kvaliteta, ali naravno ne očekujte luksuzan smještaj sa 5 zvezdica, već resort/hotel sa 4* po lokalnoj kategorizaciji

Komfor smještaj Zanzibar

Khulala ocean blue

4*Khulala premium resort

Premium smještaj Khulala sa 4* po lokalnoj kategorizaciji sa bazenom sa pogledom na okean koji se nalazi na jednoj od najljepših plaža na Zanzibaru - plaži Paje. Od strane gostiju, hotel je ocijenjen sa 5 od 5 zvjezdica na Google reviews, 4.5 od 5 zvjezdica na TripAdvisoru, i 8.2 od 10 zvjezdica na booking.com
Detaljniji opis i slike

Budžet smjestaj Zanzibar

Soba sa bracnim krevetom

Guest house

Smještaj kraj najljepših plaža na Zanzibaru - Paje i Jambiani. Smještajne jedinice iz ovog lanca se ne nalaze u prvom redu i nisu direktno na plaži. Nemaju pogled na okean, nemaju privatnu plažu i potrebno je prošetati 2-3 minuta do plaže iz sobe. Odiše atmosferom pravog Zanzibara i definitivno je mjesto koje
Detaljniji opis i slike
Imate pitanje ili želite da se prijavite na avanturu Zanzibar?

Pišite nam

Da, državljanima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske potrebna je viza za Tanzaniju, koja se dobija prilikom slijetanja na Zanzibar. Nije potrebna posebna dokumentacija, samo pasoš i popunjen formular. Viza košta 50 usd i uglavnom insistiraju da se plati karticom.
Ne, ali je to potrebno provjeriti telefonom sa Institutom za javno zdravlje.
Ukinute u sve mere protiv kovida. Nikome vise nije potrebnan ni PCR ni antigenski test na kovid, kao ni sertifikat o vakcinaciji.
Da, postoji više bankomata u Kamenom gradu, ali imajte na umu da će vam biti dostupni tokom gradske ture, tj. samo jedan dan. Ako želite po potrebi podići jos novca, onda ćete morati taksijem sa plaže na kojoj smo smješteni otići u glavni grad do najbližeg bankomata. Znajte da se bankarska provizija naplacuje za svaku transakciju (provjerite u vašoj banci prije polaska kolika je provizija pri podizanju novca u inostranstvu). Takođe, račun u nekim boljim restoranima tipa “The Rock” možete platiti karticom.
Glavna valuta koju ćete koristiti tokom boravka na Zanzibaru za plaćanje hrane, pića, suvenira i ostalih stvari koje su vam potrebne je tanzanijski siling (TZH). Tako da je svejedno koju ćete valutu ponijeti, jer ćete je u lokalnim mjenjačnicama promijeniti za lokalnu valutu. NAPOMENA: Ukoliko donosite američke dolare, obratite pažnju na godište novčanica, jer ne prihvataju serije prije 2006. godine, ni banke ni mjenjačnice, hoteli, stanovništvo… Dolari iz serije od 2006. godine pa naviše imaju tri nivoa zaštite i falsifikati su veoma, veoma rijetki, za razliku od starih dolara, čije su lažne novčanice završavale ranije u Africi, pa je sada ovo pravilo važeće svuda. Novčanice od 50$ i 100$ imaju bolji kurs nego manji apoeni od 20$,10$ i 5$
Prilikom prijave na putovanje plaća se 700e, dok se cio preostali iznos plaća tek po dolasku na Zanzibar.
S obzirom na to da se radi o promo turi, u kojoj želimo da vam pružimo što više za vaš novac i u potpunosti iskoristimo budžet koji imamo, da su u cijenu ture uračunati svi izleti, znatno smo smanjili vaše lične troškove, pa mislimo da je 200 eura sasvim dovoljno za kompletan boravak, za hranu, piće, voće…. (oko 20 eura dnevno). Naravno, ovaj iznos uzmite sa rezervom, bilo je putnika koji su potrošili i dosta manje, ali i onih što su trošili dosta više. U navedeni iznos ne računamo masaže, koktele, alkohol, itd
Vezano za vođenje male djece na ovaj put imamo nekoliko napomena. Naša je obaveza da pružimo sve informacije onakve kakve jesu, pa da sami u odnosu na njih procijenite da li vam ovaj put odgovara, jer vi najbolje znate vase dijete. Nije nam primarna želja da imamo što više putnika, pune grupe, ekonomski momenat… cilj nam je da svima koji krenu pružimo maksimum i da istinski uživaju, bilo da se radi o odraslima ili o djeci.

NAPOMENE:

★Sam put do Zanzibara i nazad je dugačak i pomalo naporan;
★Avantura je intenzivna, sa dosta izleta, i za neke (poput plivanja sa delfinima) je potrebno ustati baš rano (i prije 5 sati ujutru);
★zavisno od veličine grupe, u kombiju kojim se ide na izlete i po ostrvu može (ALI I NE MORA) biti tijesno i neudobno, ima puteva koji nisu asfaltirani pa bude truskavo;
★za odrasle putnike nijedna vakcina nije obavezna, dok je za djecu najbolje provjeriti sa Institutom za javno zdravlje, kako bi u odnosu na godine vaseg djeteta dali savjet;
★takođe, u slučaju nekog dječijeg zdravstvenog problema (mučnina, povraćanje, temperatura ili sl.), znajte da su bolnice i zdravstvena zaštita na Zanzibaru nižeg ranga nego kod nas.
Dakle, molimo vas da se, prije svega, konsultujete sa Institutom za javno zdravlje i potrazite i njihovo mišljenje o vođenju djece na ovaj put, a onda, nakon konsultacija sa njima, donesite odluku, pa ako je pozitivna, javite se. Neko naše mišljenje je da je od 10 godina pa naviše sasvim u redu, gledajući to sa strane da je ovo ipak grupno putovanje i da se djeca trebaju uklopiti u planirane izlete i aktivnosti.
Ne treba reći da je nama zadovoljstvo da se Globetrackerima pridružuju i mališani ako je izvodljivo. 🙂

Da, u smjestajima je obezbijeđen bežični internet, ali je signal ponekad slab i moguće da nećete imati mrežu u svim sobama. Nemojte očekivati brzinu sličnu kao kod kuće, ali je sasvim dovoljna za viber poziv, messenger i slicno. Naravno, to zavisi i od broja “prikačenih” gostiju na mrežu. Nije nemoguće da ponekad internet i nestane. Takođe, za oko 10$ možete kupiti lokalnu SIM karticu sa 4 GB interneta koji je dosta bolji od bežičnog u smještaju i sa kojim možete na 90% teritorije Zanzibara imati dobar signal
Ne. Pri posjeti Zanzibaru u opciji je samo Zanzibar, a opcija sa safarijem je naš poseban program. Što se tiče safarija, naše mišljenje je da se zaista ne isplati ići u parkove blizu Zanzibara tj. Dar Es Salama (Saadani, Mikumi…). Bogatstvo životinjskog svijeta i priroda nisu ni blizu tanzanijskim parkovima koje preporučujemo – Serengeti i Ngoro Ngoro, a koji su daleko od Zanzibara. A OPET ćete potrošiti za 3d/2n minimum oko 500$ za odlazak u Mikumi i povratni feri sa Zanzibara i to ako ima jos zainteresovanih, u suprotnom cijena raste. Mi imamo saradnike na Zanzibaru koji vam mogu organizovati ovaj safari (Globetracker nije organizator) ali naša preporuka je, naravno po našem mišljenju, NAJBOLJI rezervat i safari u tom dijelu svijeta, zaista neprocjenjivo iskustvo i pravi doživljaj- kenijska Masai Mara. Takođe, Lake Nakuru i Naivasha, gdje plovite jezerom čamcem dok oko vas izranjaju nilski konji, a okolo lete mnoge vrste tropskih ptica, dok se na obalama odmaraju zebre i nosorozi. Ako bas želite, možemo vam pomoći oko organizacije safarija nakon Zanzibara u pomenutim parkovima koji nisu bas ni toliko blizu (Saadani ili Mikuni…), ali znajte da je doživljaj daleko od pravog afričkog safarija (recimo da je to bolje od zooloskog vrta, ali daleko od safarija kakav treba da bude…). Vi se vozite po utabanom zemljanom putu zajedno sa jos dosta vozila i vidite ono što je blizu puta, ako neka životinja priđe, nema skretanja sa staza, sve što je dalje je za vas “nevidljivo”. Imamo zaista mnogo upita za taj safari, ali jednostavno Globetracker neće da pruži putnicima nešto što nije kvalitetno, pogotovu što kada zbrojite troškove povoljnije vas izađe naša kompletna Ekspedicija Afrika (safari u Keniji sa Tanzanijom i odmorom na Zanzibaru).
I jedno i drugo je u redu, možda je najbolja opcija kofer, ali na točkiće. Nema trekinga i toliko neravnih terena da bi vam kofer smetao. Naravno i ranac je dobra opcija.
Na većini aktivnosti i tokom tura će biti dostupni lokalni turistički vodiči koji će se truditi da vas upoznaju sa informativnim i zanimljivim detaljima o turi, lokalitetima, kulturi naroda itd. Globetracker pratilac grupe odlično poznaje destinaciju i on služi da vam olakša boravak, da vam pruža praktične i servisne informacije, da bude tu za vas, on je veza između lokalnih saradnika i organizatora i grupe… I trudi se da doživite i zavolite destinaciju upoznajući vas sa svim prelijepim mjestima koje smo tokom brojnih posjeta otkrili. Ali imajte na umu da njegova uloga nije da vam priča istorijske i ostale edukativne činjenice o destinaciji.

Nije obavezno, ali je naša iskrena preporuka i savjet.

Minimalno što morate imati je polisa zdravstvenog osiguranja koja pokriva eventualnu hitnu medicinsku pomoc.

Globetracker ne pruža usluge osiguranja i neće biti odgovoran za vaše zdravlje i zdravstveno stanje, niti je dužan da pokriva troškove ljekarskih pregleda i medicinskih usluga (od banalnih, ali ne tako prijatnih stvari tipa da vas zaboli zub, da vam pozli, da se posiječete, stanete na jeza… do ozbiljnijih situacija)

Zdravstveno osiguranje koje ste izvadili prije puta služi za to.

Prije puta se javite nekoj od osiguravajućih kuća, navedite zemlje koje ćete posjetiti i raspitajte se o uslovima i koje polise nude. Neke od osiguravajućih kuća su Uniqa, DDOR, Delta Generaly, Wiener… Cijena nije prevelika, a može mnogo da znači, mada je uvijek najbolje kada ostane neiskorišćeno 🙂

★ Kopiju avionske karte

★ Kopiju pasosa (poželjno da je imate i na mejlu )

★ Putnu apoteku (ljekove nositi u originalnim pakovanjima). Preporučujemo ljekove protiv bolova, zaštitu od dijareje (probiotik, aktivni ugalj), antibiotik, liek za spuštanje temperature, flaster, zavoj, alkohol, jod i ostale ljekove koje eventualno koristite i kod kuće.

Putno osiguranje

★Ranac od oko 25L pogodan za izlete tokom avanture, ručni prtljag itd.

★ jedne sportske patike i jedan/dva para papuča

★ Kapa ili šešir

★ Repelent za komarce (autan je sasvim ok, autan “jungle” sa vecim procentom deeta je jos bolje rješenje)

★ Kremu za zaštitu od sunca (preporučuje se SPF 30 i veći)

★ Pribor za ličnu higijenu (četkica za zube, pasta, maramice, sapun, ulošci…)

★ Fotoaparat, poželjno sa dobrim zumom i po mogućnosti rezervnom baterijom

★Power bank eksternu bateriju (necete svuda moći napuniti svoj telefon, go pro kameru ili manji fotoaparat)

★ Ručni sat (sa alarmom)

★ Novčanik pojas koji se nosi ispod odjeće i u kojem držite novac i pasoš, popularni “Money Belt”

★ Sunčane naočare

★ Mali katanac za kofer ili rajsferšlus ranca

★ Travel Adaptor prilagođen njihovim utičnicama

★ Dobru knjigu ili časopis, za prekratiti vrijeme u putu ili za uživanje na plaži

*** Preporučujemo da nakit i dragocjenosti koje vam nisu potrebne na avanturi ovog tipa ostavite kod kuće.

Plasticne kese su zabranjene na Zanzibaru.

Uticnica Zanzibar
Uticnica Zanzibar

Sezona na Zanzibaru
Safari Kenija Kilimandzaro Zanzibar putovanje daleke destinacije egzoticna avantura
Safari Kenija Kilimandzaro Zanzibar putovanje daleke destinacije egzoticna avantura
Medeni mesec putovanje Vencanje na Zanzibaru
Safari Kenija Kilimandzaro Zanzibar putovanje daleke destinacije egzoticna avantura
GlobeTracker udruzenje gradjana
Zanzibar putovanje nova godina egzotika avantura Svakodnevnica u Jambiani selu
Safari Kenija Kilimandzaro Zanzibar putovanje daleke destinacije egzoticna avantura
GlobeTracer Avanturisticka putovanja
Safari Kenija Kilimandzaro Zanzibar putovanje daleke destinacije egzoticna avantura
Safari Kenija Kilimandzaro Zanzibar putovanje daleke destinacije egzoticna avantura
Safari Kenija Kilimandzaro Zanzibar putovanje daleke destinacije egzoticna avantura
GlobeTracker Avantura - Ekspedicija Afrika - Kenija Tanzanija Zanzibar Skakanje sa Masai ratnicima
Seoska tura, Zanzibar
Jozani šuma, Zanzibar
Safari Kenija Kilimandzaro Zanzibar putovanje daleke destinacije egzoticna avantura
Zanzibar iz Zagreba putovanje aranzmani
zanzibar safari
zanzibar safari
zanzibar
Zanzibar sa decom
Viza Zanzibar