Avio + Takse + SVI IZLETI + Hotel + Transferi + Vodič

Šri Lanka 14 dana od 1599€ LJETO 2024

 

Avantura plus plazni odmor! Najsadržajnije putovanje na Šri Lanku na trzistu, sa SVIM aktivnostima, obilascima i premium izletima BEZ doplate! Jedina ponuda na trzistu SA uracunatim svim fakultativama, obilascima, izletima i aktivnostima. Doživite idealan mix vrhunske avanture i rajskih plaža na Šri Lanci u trajanju od 14 dana/11 noćenja po ultra niskoj EARLY BIRD ceni vec od 1599e ili vise. Putovanje idealno za ljubitelje prirodnih i istorijskih ljepota, divljine, nacionalnih parkova, životinja i prelijepih plaža. Plan puta isplaniran do detalja, sa idealnom mjerom aktivnog i pasivnog odmora! Za ponudu, cene i plan puta tokom zime i proleca kliknite ovde.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 20.06.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.

Budite spremni da sa nama obiđete najbolje i najzanimljivije lokacije Šri Lanke. Bez doplate za fakultative!
DA, dobro ste pročitali 🙂 Svi izleti i obilasci su uračunati u cijenu!

Naša avantura polazi iz unutrašnjosti ostrva u Pinawalli, na rijeci Ma Oye koja je dom sirotištu slonova. Imaćete priliku da gledate dnevnu rutinu izvođenja slonova na rijeku i njihovo kupanje, kao i obilazak sirotišta. Sledeće dane nastavljamo ka Sigiriyi, okruženi divljinom i džunglom gdje nas čeka mali safari u nacionalnom parku Minneriya i obilazak drevnog kraljevskog grada Polonaruwe. Vrijeme je za rano ustajanje i obilazak Lavlje stijene uz izlazak sunca, najpoznatijeg landmarka Šri Lanke, nekadašnje tvrđave i drevne prestonice kraljeva. Avantura Šri Lanka nije kompletna bez posjete autentičnom selu, gdje ćete naučiti kako se pripremaju neka veoma ukusna jela i to na tradicionalan način.

Put nastavljamo prema Kandy-ju, obilazimo Dambulu – jedinstven kompleks budističkih hramova u stijenama. Posjeta Šri Lanci podrazumijeva i da se upoznate sa tradicionalnom Ayurvedskom medicinom.  Zaustavljamo se na plantaži začina i ljekovitog bilja, gdje će nam kroz šetnju plantažom biti predstavljena Ayurvedska nauka i medicina. Dolazimo u Kandy, grad u kome se nalazi najvažniji budistički hram Šri Lanke – hram Budinog zuba / Tooth Temple gde ćete uz lokalnog vodiča saznati veoma zanimljive detalje iz istorije, budizma kao i o samom hramu. Takođe, prisustvovaćemo jednoj od svakodnevnih ceremonija i rituala koje se održavaju tri puta dnevno, u zoru, u podne i naveče. Vodimo vas i na tradicionalni Šri-Lankanski ples, a imamo dovoljno vremena i da obiđemo ovaj haotični grad.

Posjećujemo i Kraljevsku botaničku baštu – Paredeniya, u kojoj se nalazi više od 4000 vrsta biljaka, uključujući orhideje, razne začine, ljekovito bilje, palme.

Napuštamo Kandy i počinjemo uspon ka brdima gdje obilazimo turističku atrakciju toranj Ambulawawa, odlazak na vrh je rezervisan samo za najhrabrije. Nastavljajući dalje kroz brda prolazimo nepregledne plantaža čajeva, sve do kolonijalnog gradića Nuwara Eliye. Obilazimo plantaže čajeva kao i neke od najpoznatijih fabrika gdje ćete upoznati sav proces proizvodnje i pripreme čajeva uz obaveznu degustaciju. Naša avantura iz Nuwara Eliye se nastavlja vožnjom sa lokalnim vozom do Elle. Nevjerovatni prizori prirode, plantaže u brdima i pirinčana polja čine ovu rutu jednom od najljepših svjetskih ruta koje možete proći vozom.

Ela je malo simpatično turističko mjesto gdje možete otići na masažu, izaći na večeru u jedan od mnogobrojnih restoran barova i zabaviti se uz muziku i ples. Nakon Elle ćemo posjetiti Little Adam’s Peak kroz lagan treking, po želji možete isprobati i ziplajn. Obilazimo preostale atrakcije u okolini Elle, vodopadi, most Nine Arch Bridge, koji je mjesto našao i na poštanskim markicama Šri Lanke. Posle ručka polazak za Tisamaharmu, koja se nalazi nadomak nacionalnog parka Yala. Rano ujutru krećemo u nacionalni park Yala, najbolji safari u Šri Lanci i, po mnogima, jedini pravi safari u Aziji koji je nalik afričkom. Nacionalni park Yala je utočište leoparda broj jedan na Šri Lanci.

Nakon prijepodnevnog safarija, povratak u Tisamaharmu, opcioni ručak i polazak za Nilaveli, Trincomalee. Stižemo u tropski raj, odmor može da počne 🙂

Četiri dana u bujnom tropskom raju koji se nalazi na severo-istocnoj obali Šri Lanke.

Iskoristite naše iskustvo da upoznate skrivena mjesta kojih nema na mapi turističkih brošura. Nakon aktivne ture kroz unutrašnjost Šri Lanke vodimo vas u savršen resort koji je ušuškan u palme i koji je prava oaza relaksa i odmora na samo par desetina metara od pješčane plaže. Uživajte u hladu palmi sa pogledom na okean.

SVI IZLETI I OBILASCI - BEZ doplate!

GlobeTracker Vas ne vodi na pasivan odmor! Upravo iz tog razloga, dobijate sledeći paket izleta BEZ doplata kako biste iskusili sve najbolje što Šri Lanka ima:

 1. SAFARI po planu puta u nacionalnom parku Minerya.
 2. SAFARI po planu puta u nacionalnom parku YALA.
 3. Village safari Hirawaduna
 4. Sigirya “Lavlja stijena” – Lion Rock
 5. Pećinski hramovi u Dambuli
 6. Kraljevski drevni grad Polonaruwa
 7. Royal botanička bašta u Kandiju
 8. Hram Budinog zuba – Tooth Temple
 9. Treking “Little Adam’s peak” u Elli,  posjeta vodopadu, kao i mostu Nine Arch Bridge
 10. BLUE SAFARI – pormatranje kitova i delfina

Besplatne “basic” aktivnosti i obilasci:

 1. Posjeta plantažama čaja i fabrici čaja sa degustacijom u Nuwara Eliyi
 2. Veče tradicionalnog plesa u Kandy-ju.
 3. Obilazak Kolomba
 4. Obilazak ribljeg marketa u Negombu
 5. Posjeta bašti začina Matale
 6. Obilazak Ambuluwawa tornja
 7. Obilazak trgovine svile i tkanina
 8. Posjeta muzeju dragog kamenja
 9. Obilazak Elephant Millenium Foundation
 10. Trincomalee

Polasci - cijena

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 20.06.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
Trajanje  14 dana 11 noći
Zemlje Šri Lanka LETO/JESEN 2024.
Cijena samo za najbrze EARLY BIRD cena vec od 1599e
Smjestaj Visoke 3* i 4* kategorizacije
Izleti BEZ doplate 10 PREMIUM izleta + 10 BASIC aktivnosti i obilazaka
Djeca Djeca do 11 godina imaju 50€ popusta ako putuju sa 2 punoljetne osobe
Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Zahtjev za ponudom - Šri Lanka 2023.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 20.06.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
 Aviokarta sa svim taksama, obrocima, prtljagom i 1 presedanjem
 Smestaj u 3* hotelima
 Dorucak
 Vodic
 Transferi
 Paket od cak 15 aktivnosti o obilazaka BEZ DOPLATE
 Paket od cak 10 fakultativnih izleta BEZ DOPLATE
 Popust od 100e za online prijave
0,00 €
Avio+takse+smestaj+IZLETI+vodici

1

Dan 1

Polazak sa aerodroma po izboru Beograd/ Zagreb/ Sarajevo/ Ljubljana/ Podgorica itd. Let sa jednim kratkim presijedanjem u konekcionom gradu, do Kolomba, Šri Lanka.

2

Dan 2

Dobro došli u Šri Lanku! Prvi dan je namijenjen za upoznavanje lokalne kulture, arhitekture i običaja kroz obilazak Kolomba. Nakon obilaska krećemo u mjesto Yala. Prvo noćenje.

3

Dan 3

Posle doručka počinje naša prava avantura – odlazimo na prvi safari u nacionalni park Yala, po mnogima, jedini pravi safari u Aziji koji je nalik afričkom. Nacionalni park Jala je utočište leoparda broj jedan na Šri Lanki. Ovaj nacionalni park ima najveći broj leoparda na svijetu u odnosu na veličinu nac.parka – vjerovatnoća da ih vidite je zaista velika.

Za one koji se nadaju da će vidjeti leoparda izbliza kako se spušta niz drvo i opušteno šeta kroz čistinu do žbunja, nacionalni park Jala je nesumnjivo pravo mjesto. Osim leoparda, u Yali možete vidjeti i krokodile, slonove, bivole, majmune, razne vrste ptica, jednostavno priroda i životinjski svet koji će vas sigurno očarati.

Povratak u hotel i polazak u Ella-u sa pauzom kod Rawana vodopada. Drugo noćenje.

4

Dan 4

Ujutru rano, oko 5 sati, krećemo do Little Adam’s peak. Upoznaćemo vas i sa “simpatičnim” zmijama ☺ Vraćamo se u hotel na osvježenje i doručak. Zatim odlazimo do željezničke stanice Ella i ukrcavamo se u voz do Nuwara Eliye. Vožnja vozom traje oko 3 sata. Prolazićemo kroz prelijepe predjele, brežuljci, plantaže čaja, brdašca, vodopadi… Prošetaćemo ovim gradićem i prenoćiti u njemu. Trece noćenje.

5

Dan 5

Nakon doručka nastavljamo za Nuwara Eliye gde imamo slobodno vreme za obilazak, suvenire, slikanje… Poseta plantazi nasiroko poznatog cejlonskog caja. Nakon toga nastavljamo put Kendy. Usput posjećujemo turističku atrakciju Ambuluwawa toranj sa kojeg se pruža nevjerovatan pogled, samo najhrabriji će se popeti spiralnim stepenicima do vrha 🙂 Nastavljamo put, pojavljivaće se ogromne plantaže čajeva. Posjetićemo plantaže, prošetati kroz nepregledna polja čaja i napraviti pauzu za ručak u nekom od restorana sa jedinstvenim pogledom na brda, plantаže i vodopade. Veče je predviđeno da pogledamo tradicionalni ples iz raznih krajeva Šri Lanke sa bubnjevima i performansom koji traje sat vremena. Povratak u hotel i noćenje. Cetvrto noćenje.

6

Dan 6

Nakon dorucka idemo u obilazak Kraljevske botaničke bašte – Peradeniya, u kojoj se nalazi više  od 4000 vrsta biljaka, uključujući orhideje, razne začine, ljekovito bilje, palme… U botaničkoj bašti se nalazi i  Nacionalni herbarijum Šri Lanke.

Slijedi posjeta sirotištu za slonove, gdje ćemo imati priliku da vidimo njegu i dnevnu rutinu slonova, kao što je hranjenje malih slonova na bočicu, hranjenje većih slonova, kao i kupanje slonova.

Nastavljamo dan posjetom hramu Budinog zub, koji se nalazi u hramskom kompleksu Kandija. Ratovi su vođeni oko ove relikvije, za koju se vjeruje da je pripadala samom Budi. Peto noćenje.

7

Dan 7

Nakon doručka krećemo put Sigiriye. Usput posjecujemo plantažu začina kao i Dambulla hram u stijeni. Nakon ručka u popodnevnim časovima odlazimo na safari u nacionalni park Minneriya, gdje imamo priliku vidjeti mnogo divljih životinja i neobičnih ptica. Naravno, ovaj nacionalni park je ipak najpoznatiji po slonovima. Sesto noćenje.

8

Dan 8

Vrijeme je za rano ustajanje i polazak (oko 6h ujutru) na jedno od najpoznatijih mjesta u Šri Lanci, famoznu “Lavlju stijenu” u Sigiriyi. Tvrđava na vrhu stijene je jedna od sedam UNESCO-vih mjesta svjetske baštine Šri Lanke, koje datira iz petog vijeka nove ere. Sam pogled na okolnu džunglu sa vrha i to u vrijeme izlaska sunca, zaista, i bez pretjerivanja, oduzima dah.

Povratak u hotel na doručak, pa nakon kratke pauze za odmor, nastavljamo ka Hiriwaduni, autentičnom selu, u kojem ćete osjetiti pravi duh Šri Lanke. Uživajte u pješačenju prirodnim stazama, izletu sa čamcem i vožnji sa volovskom zapregom. Doživite iskustvo tradicionalne vožnje kroz ruralno selo Hiriwaduna preko blatnjavih staza, potoka, džunglica… dok nam pogledi “šaraju” po fascinantnim predjelima. Nakon toga slijedi vožnja čamcem po mirnoj vodi prekrivenoj ljiljanima, koju nadleću razne jedinstvene vrste ptica. Idemo dalje u selo da zajedno sa domaćinima pripremimo ukusan obrok i ručamo. Povratak u hotel. Sedmo noćenje.

9

Dan 9

Nakon doručka, napustamo hotel i idemo dalje. Na redu je Polonaruwa, nekadašnja  prijestonica Šri Lanke, izgrađena u 11. i 12. vijeku, a sada je dio UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Istražite hramove i ruševine ove drevne kraljevske palate. Nakon toga, nastavljamo put dalje istižemo na more 🙂 do Nilaveli, Trincomalee. Osmo noćenje.

10

Dan 10

Četiri dana u bujnom tropskom raju koji se nalazi naseveroistocnoj obali Šri Lanke. Slobodano vreme za celodnevno uzivanje na plaži. Deveto noćenje.

11

Dan 11

Dan predviđen za Blue safari, idemo da se družimo sa kitovima i delfinima 🙂 Nakon toga idemo u posjetu Koneshwaram hramu i u setnju gradom Trincomalee. Deseto noćenje.

12

Dan 12

Poslednji dan rezervisan za uživanje na plaži. Jedanaesto noćenje.

13

Dan 13

Ujutru rano posjećujemo riblju pijacu u Negombu i kroz šetnju upoznajemo ovaj simpatičan gradić. Nakon večere krećemo ka aerodormu za povratak kuci. U zavisnosti od vremena leta imaćemo slobodno vrijeme za kratak susret sa ekonomskim i poslovnim centrom zemlje, i najvećim gradom u zemlji – Kolombom. Grad poznat rimskim, arapskim i kineskim trgovcima još iz doba antike.

14

14

Kraj nezaboravne avanture i slijetanje na aerodrom polaska Beograd/ Zagreb/ Sarajevo/ Ljubljana/ Podgorica itd

Boravišna taksa košta 8 eura po danu po putniku, ali je ona uračunata u cijenu aranžmana.

Da, moguce je krenuti na put iz bilo kog grada.

Da, potrebna je viza koja se dobija online prije polaska na put.

Ne, ali je to potrebno provjeriti telefonom sa Institutom za javno zdravlje.

Kupovina karte je jedini trošak do polaska na putovanje. Po dolasku u Kolombo, odnosno na početku putovanja, plaća se druga rata lokalnoj turističkoj agenciji.

S obzirom na to da se radi o promo turi u kojoj želimo da vam pružimo što više za vaš novac i u potpunosti iskoristimo budžet koji imamo, u cijenu ture su uračunati izleti, svi transferi, sve takse, smjestaj i safari. Znatno smo smanjili vaše lične troškove, pa mislimo da je 200 eura sasvim dovoljno za soft pića, voće….. Naravno, ovaj iznos uzmite sa rezervom, bilo je putnika koji su potrošili i dosta manje, ali i onih što su trošili dosta više. U navedeni iznos ne računamo masaže, koktele, alkohol, itd

Jeste, ali molimo vas da se, prije svega, konsultujete sa Institutom za javno zdravlje i potrazite i njihovo misljenje o vodjenju djece na ovaj put, a onda, nakon konsultacija sa njima, donesite odluku, pa ako je pozitivna, javite se. Neko naše mišljenje je da je od 5 godina pa naviše sasvim u redu, gledajući to sa strane da je ovo ipak grupno putovanje i da se djeca trebaju uklopiti u planirane izlete i aktivnosti. Ne treba reći da je nama zadovoljstvo da se Globetrackerima pridružuju i mališani ako je izvodljivo. 🙂

I jedno i drugo je u redu, možda je najbolja opcija kofer, ali na točkiće. Nema trekinga i toliko neravnih terena da bi vam kofer smetao. Naravno i ranac je dobra opcija.

Sva nasa putovanja su grupna i sa vodicem. Na većini aktivnosti i tokom tura će biti dostupni lokalni turistički vodiči koji će se truditi da vas upoznaju sa informativnim i zanimljivim detaljima o turi, lokalitetima, kulturi naroda itd. Globetracker pratilac grupe odlično poznaje destinaciju i on služi da vam olakša boravak, da vam pruža praktične i servisne informacije, da bude tu za vas, on je veza između lokalnih saradnika i organizatora i grupe… I trudi se da doživite i zavolite destinaciju upoznajući vas sa svim prelijepim mjestima koje smo tokom brojnih posjeta otkrili. Ali imajte na umu da njegova uloga nije da vam priča istorijske i ostale edukativne činjenice o destinaciji.

Nije obavezno, ali je nasa iskrena preporuka i savjet da uzmete. Minimalno sto morate imati je polisa zdravstvenog osiguranja koja pokriva eventualnu hitnu medicinsku pomoc. Globetracker ne pruža usluge osiguranja i neće biti odgovoran za vaše zdravlje i zdravstveno stanje, niti je duzan da pokriva troskove ljekarskih pregleda i medicinskih usluga (od banalnih ali ne tako prijatnih stvari tipa da vas zaboli zub, da vam pozli, da se posjecete, stanete na jeza… do ozbiljnijh situacija). Zdravstveno osiguranje koje ste izvadili prije puta sluzi za to. Prije puta se javite nekoj od osiguravajucih kuca, navedite zemlje koje cete posjetiti i raspitajte se o uslovima i koje polise nude. Neke od osiguravajucih kuca su Uniqa, DDOR, Delta Generali, Winer… Cijena nije prevelika, a moze mnogo da znaci, mada je uvijek najbolje kada ostane neiskorisceno 🙂

★ Kopiju avionske karte

★ Kopiju pasosa (pozeljno da je imati i na mejlu )

★ Putnu apoteku (ljekove nositi u originalnim pakovanjima). Preporucujemo ljekove protiv bolova, zastitu od dijareje (probiotik, aktivni ugalj), antibiotik, lijek za spustanje temperature, flaster, zavoj, alkohol, jod i ostale ljekove koje eventualno koristite i kod kuce.

Putno osiguranje

★Ranac od oko 25l pogodan za izlete tokom avanture, rucni prtljag itd.

★ Osim donjeg rublja, omiljenih majica i kratke garderobe, potrebno je ponijeti i par stvari dugih rukava i nogavica, jer noci u brdima na 1800m nadmorske visine, a prije svega u Nuwara Eliyi mogu biti svježe i hladne. Takodje, dug rukav obavezno stavite u ranac koji nosite sa sobom u avionu jer se desava da su na aerodromu niske temperature kao i u avionu pa je kratak rukav neadekvatan tim temperaturama

★ jedne sportske patike i jedan/dva para papuca

★ Kapa ili šešir

★ Repelent za komarce (Autan je sasvim ok, Autan “jungle” sa vecim procentom deeta je jos bolje rjesenje)

★ Kremu za zaštitu od sunca (preporuča se SPF 30 i veci)

★ Pribor za licnu higijenu (cetkica za zube, pasta, maramice, sapun, ulosci…)

★Power bank eksternu bateriju (necete svuda moci napuniti svoj telefon, gopro kameru ili manji fotoaparat)

★ Sunčane naočare

★ Mali katanac za kofer ili rajsferslus ranca

★ Travel Adaptor prilagodjen uticnicama UK standard

★ Dobru knjigu ili časopis, za prekratiti vrijeme u putu ili za uzivanje na plazama

*** Preporučujemo da nakit i dragocjenosti koje vam nisu potrebni na avanturi ovog tipa ostavite kod kuće.

Sri Lanka leto 2023