Bez doplate!
Fakultativni izleti
14 ili vise dana
Trajanje
19.10.2019.
Grupni polazak
Garantovan
polazak
Kids friendly
putovanje

Avantura nad avanturama - Skriveni svet

Madagaskar i Sejšeli 2019.

Kada ste poslednji put bili na putovanju na kome niste morali da doplacujete za izlete? Avantura dizajnirana da vidimo najbolje što Madagaskar pruža, ali i da istražimo skrivena i tajna mesta koje ovo zaista mistično ostrvo krije. Madagaskar je pre mnogo godina odvojen od kopnene mase i 80% njegovog bogatog životinjskog i biljnog sveta nalazi se samo ovde – na “osmom kontinentu” ili “izgubljenom svetu”, kako još nazivaju ovu neverovatnu zemlju.

GlobeTracker Avantura - Skriveni svet Madagascar - Sejšeli

 

U ovoj zemlji čuda otkrivamo svet radoznalih lemura, biljki mesoždera, gustih prašuma, crvenih pustinja, stotine vrsta kameleona, kanjona, divljih pejzaža i reka, egzotičnih priča, pitomih sela, tropskih ostrva, džinovskih kornjača… Naše vreme na Madagaskaru obećava jedinstvenu, neviđenu i totalno drugačiju avanturu!

Andasibe

Započninjemo avanturu pešačenjem kroz prašumu i otkrivamo neverovatnu floru i faunu Andasibea. Najpoznatiji stanovnik ovog nacionalnog parka je vrsta lemura „Indri“-najvećeg lemura na svetu. Indri je dobro poznat po svom glasu koji će nam pomoći da ga primetimo u gustoj šumskoj vegetaciji.

Osim Indria imaćemo priliku da vidimo mnogo različitih vrsta lemura, kameleona, ptica, žaba,endemskih biljaka…

 

Gotovo polovina svetske populacije kameleona, koji postoje u 60  različitih vrsta, nalaze se samo na Madagaskaru. Oni su poznati po svojoj sposobnosti da promene boju i izgled u odnosu na promene temperature, svetlosti, i raspoloženja. Rotiranjem svakog oka samostalno, kameleoni mogu videti kompletnu okolinu bez pomeranja glave.

 

Tsiribihina reka

GlobeTracker Avantura Madagaskar - Krstarenje Tsiribihina rekom

Krstarenje duž Tsiribihina reke okružene aligatorima. Prolazimo pored guste vegetacije duž rečnih obala, strmih litica, baobab šuma… ostavljajući za sobom mala autentična sela i netaknutu prirodu, drveće na čijim stablima lemuri skaču sa jedne grane na drugu, a kameleoni strpljivo čekaju insekte okamenjeni u jednom mestu.

U kasnim poslepodnevnim satima postavljamo kamp na peščanoj obali, vodič i kapetan pale vatru i kuvaju nam večeru. Uživamo u jelu slušajući zvukove reke i gledajući kako sunce lagano zalazi.

 

Tsingi

GlobeTracker Avantura - Madagaskar i Sejšeli

Jedinstveni nacionalni rezervat koji je najveće zaštićeno područje na Madagaskaru i nalazi se na listi UNESCO-a kao jedno od svetskih kulturnih dobara.

Na trekingu kroz ovaj neobičan nacionalni park možemo videti  mnoge endemske biljke poput patuljastog baobaba i puno životinja: kameleona, lemura i ptica, kao što je madagaskarski orao (najveća ptica na ostrvu). Istražujemo i pećine, klance, i sve što kriju ove kamene šume.

 

Baobab avenija

Sejšeli i skriveni svet Madagaskar

Jedan od simbola Madagaskara. Zemljani put uz koji sa leve i desne strane stoje ponosni giganti, dobrodošli u aleju baobaba. Za ovo drvo se kaže da je zasađeno naopačke i da je koren u vazduhu. Baobabi žive i do 800 godina, a obim većih i starijih stabala moze dostići i oko 50 metara. Sedamo uz put i upijamo energiju ovoh magičnog mesta, čekamo zalazak sunca i jednostavno uživamo.

Zelite detaljnu ponudu sa avio kartom?

Pišaljite zahtev za ponudom

Vas broj telefona u internacionalnom formatu (npr 38166111222)

 

 

Additional information

DržaveMadagaskar, Sejsheli

GlobeTracker Avantura Madagaskar - Mapa puta

1

Dan 1.

Let iz Beograda/Zagreba za Madagaskar sa presedanjem.

2

Dan 2.

U prepodevnim časovima slećemo na aerodrom u Antananarivu i nakon formalnosti oko ulaska u zemlju sastajemo se sa našim lokalnim organizatorom putovanja i transportnim vozilima krećemo put kišnih šuma Andasibea-jednog od najpoznatijh nacionalnih parkova u zemlji. Usput posećujemo Pereynas – prirodnu farmu, gde ćemo imati prvi bliski susret sa neobičnim stanovnicima Madagaskara-kameleonima. Gotovo polovina svetske populacije kameleona, koji postoje u 60  različitih vrsta, nalaze se samo na Madagaskaru. Oni su poznati po svojoj sposobnosti da promene boju i izgled u odnosu na promene temperature, svetlosti i raspoloženja. Rotiranjem svakog oka samostalno, kameleoni mogu videti kompletnu okolinu bez pomeranja glave. Nastavljamo put i nakon dolaska u Andasibe smeštamo se na rubu nacionalnog parka, sto bliže prirodi. Mali predah u bungalovima  i opuštanje u predivnom prirodnom  okruženju. Nakon zalaska sunca krećemo u noćnu šetnju kišnom šumom. Noćenje.

3

Dan 3.

Započninjemo dan pešačenjem kroz prašumu i otkrivamo neverovatnu floru i faunu Andasibea. Najpoznatiji stanovnik ovog nacionalnog parka je vrsta lemura „Indri“-najveći lemur na svetu. Indri je dobro poznat po svom glasu koji će nam pomoći da ga primetimo u gustoj šumskoj vegetaciji. Osim Indrija, imaćemo priliku da vidimo mnogo različitih vrsta lemura, kameleona, ptica, žaba, endemskih biljaka… Poslepodne napuštamo Andasibe i krećemo terenskim vozilima  u Mahambo, smeštamo se u  bungalove. Noćenje.

4

Dan 4.

Posle doručka krećemo prema zapadu Madagaskara – mestu Miandivazo koje je naša polazna tačka za dvodnevnu avanturu i plovidbu  lokalnim čamcem po Tsiribihina reci. Stop za ručak u Antsirabe. Put nas vodi kroz fantastične pejzaže, zastajemo za fotografisanje, prolazimo kroz simpatična sela… Stižemo, smeštamo se i uz večeru opuštamo u simpatičnom restoranu našeg hostela. Tu upoznajemo vlasnika piroge, lokalnog tradicionalnog čamca, koji ce nam biti „kapetan“ za sledećih nekoliko dana. Noćenje.

5

Dan 5.

Nakon doručka, ukrcavamo se u pirogu i krećemo na 160 km dugo krstarenje rekom. Prolazimo pored guste vegetacije duž rečnih obala, strmih litica, baobab šuma… ostavljajući za sobom mala autentična sela, netaknutu prirodu, drveće na čijim stablima lemuri skaču sa jedne grane na drugu, a kameleoni strpljivo čekaju insekte okamenjeni u jednom mestu.

U kasnim poslepodnevnim satima postavljamo kamp na peščanoj obali,  vodic i kapetan pale vatru i kuvaju nam večeru. Uživamo u jelu slušajuci zvukove reke i gledajući kako sunce lagano zalazi. Noćenje.

6

Dan 6.

Rano ujutro polazak za prelazak masiva Bemaraha. Ona obiluje fantastičnim pejzažima, gustim šumama sa lemurima i predivnim zvukovima ptica. Mi ćemo imati tuš pod prelepim vodopadima koji padaju po kaskadama i velikim prirodnim bazenima bistre vode. Nakon kupanja sledi ukusan ručak i nastavak ekspedicije. Zaustavljamo se u blizini autentičnog sela iz kojeg istrčavaju vesela deca, postavljamo kamp na pesčanoj plaži. Vatra, pesma, lokalne priče i smeh… Noćenje.

7

Dan 7.

Iskrcavamo se i zaprežnim kolima krećemo do obližnjeg mesta Antsirarake, prolazimo pored malenih zaseoka, posmatramo meštane kako se vraćaju iz radnog dana sa polja riže. Deca sa šarenim, ofarbanim licima nas radoznalo gledaju…  Prelazimo u teretna vozila i krećemo put Belo Sur mesta na zapadnoj obali. Stižemo u hotel i večeramo. Noćenje.

8

Dan 8.

Posle doručka preko Bekopake krećemo za Tsingy, jedinstveni nacionalni rezervat koji je najveće zaštićeno područje na Madagaskaru i nalazi se na listi UNESCO-a kao jedno od svetskih kulturnih dobara. Na trekingu kroz ovaj neobičan nacionalni park možemo videti  mnoge endemske biljke, poput patuljastog baobaba i puno kameleona, lemura i ptica, kao što je Madagaskarski orao (najveća ptica na ostrvu). Istražujemo i pećine, klance, i sve sto kriju ove kamene šume. Postavljamo kamp ispod drveća manga na Manambolo obali. Noćenje.

9

Dan 9.

Još pola dana istražujemo čuda Tsingy-a, i nakon ručka se vraćamo terenskim vozilima u Belo Sur. Smeštaj u hotel, relax u ovom simpatičnom mestu. Noćenje.

10

Dan 10.

Posle doručka krećemo u nacionalni park Kirindly Forest, smeštamo se i odmaramo u fantastičnoj prirodi. Uveče krećemo u noćnu šetnju šumom. Kirindy obuhvata 10.000 hektara suve listopadne šume na ravnom peščanom terenu. U Kirindliju se mogu videti razne noćne vrste lemura uključujući najmanjeg od svih primata „miš lemura“. Mnoge od jedinstvenih vrsta ptica što ih ima samo Madagaskar su stanovnici ovog rezervata, zatim dve endemske vrste madagaskarskog baobaba. Noćenje.

11

Dan 11.

Prepodnevno istrazivanje Kirindlija i nakon ručka krećemo za Marandavo i usput posećujemo jedan od simbola Madagaskara. Zemljani put uz koji sa leve i desne strane stoje ponosni giganti, dobrodosli u aleju baobaba. Za ovo drvo se kaže da je zasadjeno naopačke i da je koren u vazduhu. Baobabi žive i do 800 godina, a obim većih i starijih stabala može dostići i oko 50 metara. Sedamo uz put i upijamo energiju ovog magičnog mesta, čekamo zalazak sunca i jednostavno uživamo. Nastavak vožnje do petnestak kilometara udaljenog Morondava, smeštamo se u hotel  i krećemo u laganu šetnju ovim simpatičnih gradićem. Noćenje.

12

Dan 12.

Nakon doručka krećemo na dužu vožnju do grada Antsirabe, prolazimo kroz skroz drugačije pejzaže, planine, brda, pirinčane terase… stižemo, smeštamo se u hotel, relax. Noćenje.

13

Dan 13.

Nakon doručka krećemo za Antananarivo, fakultativan obilazak grada i kupovina suvenira koliko nam dozvoli vreme. Odlazak na aerodrom, let za povratak u popodnevnim satima.

14

Dan 14.

Povratak u Beograd/Zagreb-kraj naše avanture Madagskara. Putnici koji zele pre povratka kuci, mogu produziti na odmor u trajanju od zeljenog broj dana na Sejshele.

Zelite detaljnu ponudu sa avio kartom?

Pišaljite zahtev za ponudom

Vas broj telefona u internacionalnom formatu (npr 38166111222)

Cena se sastoji od cene ture i cene avio karte.

Sejšeli i skriveni svet Madagaskar

Sejšeli i skriveni svet Madagaskar

1. Cena ture: 990e

Kompletna ture na Madagaskaru uključuje skoro sve – sve fakultativne izlete navedene u programu, ulaznice u nacionalne parkove, u nekim danima pun pansion, u nekim polu, a u nekim doručak. U suštini, lični troškovi bi trebalo da budu zaista minimalni.

– Cena ture uključuje

 • Transportno vozilo 4 x 4, uključene uluge vozača+ vodič+gorivo na relacijama
  • Ivato Aero port – Antananarivo – Pereyras RF – Andasib
  • Andasibe – Ilot de Lodge Vakona – Tamatave -Mahambo
  • Mahambo – Soanieran- Ivongo
  • Soanieran,Ivongo – Andasibe
  • Andasibe – Miandrivazo
  • Miandrivazo – Masiakapz
  • Kirindy forest – avenues of baobab – Morondava
  • Morondava – Antsirabe
  • Antsirabe – Antananarivo – Ivato Aero por
 • Smeštaji
  • Andasibe 2 noći-uključen doručak
  • Mahambo 1 noć-uključen doručak
  • Sainte Marie 2 noći, uključen polupansion
  • Miandrivazo 1 noć – uključen doručak
  • Belo sur Tsiribihina 2 noći – uključen doručak
  • Kirindy Forest 1 noć – uključen doručak
  • Morondava 1 noć – uključen doručak
  • Antsirabe 1 noć – uključen doručak
  • Kamp na reci Tsiribihina 2 noći – pun pansion, mineralna voda
  • Kamp u prirodi Tsingy 1 noć – pun pansion, mineralna voda
 • Dvodnevno krstarenje rekom, piroga sa malom posadom
 • Transfer ferijem od Belo Sura do Bekopake
 • Takse za nacionalne parkove, privatne parkove, rezervate i lokalni vodiči
  • Pereyras Rezervat
  • Tsingy,s ti UNESCO rezervat, lokalni vodič
  • Kirindy,s nacionalni park i lokalni vodič
  • Nosinapela
  • Ilot de Vakona
  • VOI Privatni park
  • Andasibe nac park
 • Lokalnog vodiča
 • GlobeTracker pratioca i organizatora putovanja

– Cena ture ne uključuje

 • Avio kartu
 • Individualne troškove

2. Cena avio karte

Avio karta je jedini trošak do polaska na putovanje. Putnik ima slobodu da bira mesto polaska i povratka, kao i avio prevoznika. Kartu kupuje samostalno putem interneta ili lokalne agencije za prodaju avio karata, ali uz naše instrukcije za najpovoljniju avio kartu.

NAPOMENE

NAPOMENA 1: Putovanje je dosta dinamično i ukljucuje 2 dana kampovanja u prirodi, pa razmislite da li vam odgovara i pitajte sve sto vam može biti bitno, a što nije navedeno.

NAPOMENA 2: Po trenutnim informacijama, za Madagaskar nije potrebna viza za većinu zemalja sveta, ali naravno obaveza svakoga je da tu informaciju proveri i na osnovu svoje informacije odluči o pribavljanju ili nepribavljanju vize.

NAPOMENA 3: Postoji mogućnost da se pri napuštanju Madagaskara na aerodromu treba platiti taksa za izlazak iz zemlje i to nije uključeno u cenu.

NAPOMENA 4: Tura na Madagaskaru se može usled nepredvidjenih okolnosti na samom terenu, elementarnih nepogoda i više sile izmeniti.

Prijavljivanje

Preporuka je da se javite na vreme, pogotovo sto je trenutna cena aviokarte niža nego ikada, a osim toga bili biste i siguran putnik bez bojazni da se grupa popuni. Možete se prijaviti putem telefona, email-a, lično u GlobeTracker sedištu u Vršcu, ili putem sledeće forme:

Zelite detaljnu ponudu sa avio kartom?

Pišaljite zahtev za ponudom

Vas broj telefona u internacionalnom formatu (npr 38166111222)
I jedno i drugo je u redu, možda je najbolja opcija kofer, ali na točkiće. Nema trekinga i toliko neravnih terena da bi vam kofer smetao. Naravno i ranac je dobra opcija.
Na većini aktivnosti i tokom tura će biti dostupni lokalni turistički vodiči koji će se truditi da vas upoznaju sa informativnim i zanimljivim detaljima o turi, lokalitetima, kulturi naroda itd. Globetracker pratioc grupe odlično poznaje destinaciju i on služi da vam olakša boravak, da vam pruža praktične i servisne informacije, da bude tu za vas, on je veza između lokalnih saradnika i organizatora i grupe… I trudi se da doživite i zavolite destinaciju upoznajući vas sa svim prelepim mestima koje smo tokom brojnih poseta otkrili. Ali imajte na umu da njegova uloga nije da vam priča istorijske i ostale edukativne činjenice o destinaciji.

Nije obavezno, ali je nasa iskrena preporuka i savet

Minimalno sto morate imati je polisa zdravstveno osiguranja koja pokriva eventualne hitnu medicinsku pomoc.

Globetracker ne pruža usluge osiguranja i neće biti odgovoran za vaše zdravlje i zdravstveno stanje, niti je duzan da pokriva troskove lekarskih pregleda i medicinskih usluga (od banalnih ali ne tako prijatnih stvari tipa da vas zaboli zub, da vam pozli, da se posecete, stanete na jeza… do ozbiljnijh situacija)

Zdravstveno osiguranje koje ste izvadili pre puta sluzi za to za to sluzi putno zdravstveno osiguranje.

Pre puta se javite nekoj od osiguravajucih kuca, navedite zemlje koje cete posetiti i raspitajte se o uslovima i koje polise nude. Neke od osiguravajucih kuca su Uniqa, DDOR, Delta Generaly, Winer… Cena nije prevelika a moze mnogo da znaci, mada je uvek najbolje kada ostane neiskorisceno 🙂

★ Kopiju avionske karte

★ Kopiju pasosa (pozeljno da je imate i na mejlu )

★ Putnu apoteku(lekove nositi u originalnim pakovanjima). Preporucujemo lekove protiv bolova, zastitu od dijareje (probiotik, aktivni ugalj), antibiotic, lek za spustanje temperature, flaster, zavoj, alcohol, jod i ostale lekove koje eventualno koristite i kod kuce.

★ Putno osiguranje

★Ranac od oko 25L pogodan za izlete tokom avanture, rucni prtljag itd.

★ Osim donjeg rublja, omiljenih majci i kratke garderobe potrebno je poneti i par stvari dugih rukava i nogavica jer noci na safariju i u Nairobiu mogu biti svezije narocito u period naseg leta. Takodje dug rukav obavezno stavite u ranac koji nosite sa sobom u avionu jer se desava da su na aerodromu niske temperature kao i u avionu pa je kratak rukav neadekvatan tim temperaturama

★ jedne sportske patike i jedan/dva para papuca

★ Kapa ili šešir

★ Repelent za komarce ( autan je sasvim ok, autan “jungle” sa vecim procentom deeta je jos bolje resenje)

★ Kremu za zaštitu od sunca (preporuča se SPF 30 i veci)

★ Pribor za licnu higijenu (cetkica za zube, pasta, maramice, sapun, ulosci…)

★Baterijska lampa

★ Fotoaparat pozeljno sa dobrim zumom i po mogucstvu rezervnom baterijom

★Power bank externu bateriju( necete svuda moci napuniti svoj telefon, gopro kameru ili manji fotoaparat)

★ Ručni sat (sa alarmom)

★ Novčanik pojas koji se nosi ispod odece i u kojem drzite nova ci pasos, popularni “Money Belt”

★ Sunčane naočare

★ Mala katanac za kofer ili rajfeslus ranca

★ Travel Adaptor prilagodjen njihovim uticnicama

★ Dobru knjigu ili časopis, za prekratiti vreme u putu ili za uzivanje na plaza

*** Preporučujemo da nakit i dragocenosti koje vam nisu potrebni na avanturi ovog tipa ostavite kod kuće.

Zelite detaljnu ponudu sa avio kartom?

Pišaljite zahtev za ponudom

Vas broj telefona u internacionalnom formatu (npr 38166111222)
Sejšeli i skriveni svet Madagaskar
Sejšeli i skriveni svet Madagaskar
Sejšeli i skriveni svet Madagaskar
Sejšeli i skriveni svet Madagaskar
Sejšeli i skriveni svet Madagaskar
Sejšeli i skriveni svet Madagaskar
Sejšeli i skriveni svet Madagaskar
Sejšeli i skriveni svet Madagaskar
Sejšeli i skriveni svet Madagaskar
Sejšeli i skriveni svet Madagaskar