11 ili vise nocenja
Trajanje
Vise termina
Grupni polazak
Bez doplate!
Fakultativni izleti
Garantovano
putovanje
Kids friendly
putovanje

Avio + takse + smjestaj + svi IZLETI + transfer + vodič

Kuba vremeplov plus 4*ALL INCLUSIVE odmor

Bez obzira da li ste već bili na Kubi ili vam je ovo prvi susret sa zemljom u kojoj kao da je vrijeme stalo sredinom proslog vijeka, sa nama ćete doživjeti avanturu na drugačiji način, putujući kroz vrijeme, kulturu i prirodu, bez doplata za fakultativne izlete i bez skrivenih troškova. 

Zamislite… miris bogate kubanske kafe širi se iz kafića pored ulice dok lutate lavirintom kolonijalne arhitekture, vazduh ispunjen zvucima salse i žamorom glasova u dubokom razgovoru… Kuba je ostrvo kontrasta, gdje klasični američki automobili iz pedesetih godina prošlog vijeka prolaze kroz vrtlog živopisnih boja, a pastelne zgrade uokviruju trgove poput scene iz zaboravljenog vremena.

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 11.11.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
Uračunato za SVE putnike u SVIM terminima:
  • Aviokarta sa svim taksama, prtljagom, hranom i jednim kratkim presijedanjem
  • Smještaj u autenticnim casa particular u Havani i Trinidadu
  • ALL INCLUSIVE odmor u 4* rizortu u Varaderu 3 noci
  • Vodič iz agencije sa EXYU govornog podrucja
  • Aerodromski transferi
  • Paket od 10 obilazaka, atrakcija ali i fakultativih PREMIUM izleta BEZ doplate:
    1. Plaza Santa Maria
    2. HAVANA CITY TOUR – Velika gradska tura Havana
    3. Oldtajmer City Vožnja – Povratak kroz vremeplov
    4. Avantura u Viñalesu – cjelodnevni izlet
      • Posjeta Cueva del Indio
      • Ručak u restoranu Kirenia Paladar
      • Posjeta lokalnoj farmi duvana
    5. Posjeta Santa Clare-Kratka fotopauza kod Praistorijskog murala
    6. Posjeta Cienfuegosu, centru grada i Palacio del Valle
    7. Cjelodnevni izlet na plažu Cayo Iguana
    8. Jahanje do Valle de los Ingenios i posjeta vodopadu
    9. Pješačka tura kroz Havanu i posjeta Muzeju Fidela Kastra i drugim lokalnim znamenitostima
    10. Pećina Cueva de Saturno

Havana, Varadero, Trinidad

Zamislite…miris bogate kubanske kafe širi se iz kafića pored ulice dok lutate lavirintom kolonijalne arhitekture, vazduh ispunjen zvucima salse i žamorom glasova u dubokom razgovoru… Kuba je ostrvo kontrasta, gdje klasični američki automobili iz pedesetih godina prošlog vijeka prolaze u vrtlogu živopisnih boja, a pastelne zgrade uokviruju trgove poput scena iz zaboravljenih vremena.

4* ALL INCLUSIVE odmor

Otkrijte raj na Kubi sa našom ekskluzivnom all-inclusive ponudom u luksuznom 4* rizortu na prelijepim plažama Varadera! Ovaj paket je savršen izbor za one koji traže bezbrižan odmor, prepun opuštanja, uživanja i avantura. Prepustite se sunčanju na bijelim pjeskovitim plažama i plivanju u tirkiznim vodama Karipskog mora, dok u pozadini imate vrhunsku uslugu i gastronomska iskustva.

Polasci - cijena

Cijene su sa uračunatih 100e popusta po osobi u okviru WEBSHOP promocije za online prijave do 11.11.2024. za bilo koje putovanje u naredne 2 godine.
Trajanje  14 dana 11 noci
Zemlje Kuba
Cijena Total cijena već od 1999€ po osobi
Smještaj Casa particular i 4*ALL INCLUSIVE resort
Izleti BEZ doplate paket od 10 obilazaka, aktivnosti i PREMIUM izleta!
Djeca Djeca do 11 godina imaju 50€ popusta ako borave sa 2 punoljetne osobe u sobi

 

Imate pitanje ili želite da se prijavite?

Zahtjev za ponudu

Sastavite ponudu i ako cijena odgovara popunite zahtjev za ponudom do kraja i prodajni tim će vam poslati detaljnu ponudu sa svim informacijama. Prilikom prijave se plaća oko 1000e po osobi. Sve takse su uvijek uključene. Telefonske konsultacije su moguće isključivo nakon popunjenog Zahtjeva za ponudom i prijema zvanične ponude, uz prethodno zakazivanje termina za telefonske konsultacije.

0,00 €
Avio+takse+smestaj+IZLETI+vodici
*Deca 7-11 godina imaju popust 50e ukoliko borave u sobi sa minimum 2 punoplatezne osobe.

Additional information

DržaveKuba

0

Dan 0

Let sa aerodroma po izboru do Kube, sa presijedanjem u konekcionom gradu.

1

Dan 1

Po dolasku u Havanu, odlazimo do vašeg smještaja na check-in i koristimo malo vremena za raspakivanje i osvježenje. Ovaj dan služi za okupljanje grupe. U zavisnosti od vremena dolaska, možemo otići do prelijepe plaže Santa María za opuštajuće popodne pored mora. Uživaćete u predivnom ambijentu do zalaska sunca, a ostatak večeri je slobodan za istraživanje Havane ili odmor nakon leta. Noćenje

2

Dan 2

U jutarnjim časovima šetamo kroz staru Havanu, sa pauzom za ručak. Upoznajemo vas sa bogatom kulturom i arhitekturom  ovog nevjerovatnog grada šetajući ulicama od istorijskog značaja.

Slijedi vožnja u “oldtajmerima” ili klasičnim kabrioletima. Vožnja uključuje obilazak ključnih znamenitosti kao što su Plaza de la Revolución, Cementerio Colón, Bosque de La Habana, Calle 20, 5ta Avenida, Malecón, Paseo del Prado i Parque Central.

Veče je slobodno za istraživanje grada ili opcionalni odlazak na predstavu u Cabaret Parisien.

Noćenje

3

Dan 3

Rano ujutru krećemo na cjelodnevni izlet u slikovitu dolinu Viñales. Na putu do tamo, prolazimo kroz misterioznu pećinu – Cueva del India. Ručamo u šarmantnom restoranu Kirenia Paladar, a nakon kratke šetnje kroz prirodu u provinciji Pinar del Río, posjećujemo lokalnu farmu duvana i učimo o pravljenju jednog od najpoznatijih proizvoda Kube – čuvene Cohiba-e.

Dan završavamo na vidikovcu Los Jasmines sa očaravajućim pogledom na dolinu, nakon čega slijedi povratak u Havanu i slobodno veče. Noćenje

4

Dan 4

Ovaj dan rezervisan je za šetnju od Centralne Havane do Vedada, uz posjete Muzeju Fidela Kastra i drugim lokalnim znamenitostima, sa pauzom za ručak. Tura se završava u čuvenom Hotelu Nacional. Uveče je moguća posjeta Morro-La Cabañi, tvrdjavi pod UNESCO zaštitom, gdje možete prisustvovati ceremoniji ispaljivanja topovskog plotuna (opciono). Noćenje

5

Dan 5

Polazak u jutarnjim časovima ka Trinidadu, uz pauzu u Cienfuegos-u za kratku posjetu centru grada i Palacio del Valle. U Trinidad stižemo u popodnevnim satima. Nakon kratkog odmora, tura po gradu radi upoznavanja sa njegovim znamenitostima. Slobodno veče sa mogućnošću posjete Casa de la Música ili diskoteci AyalaNoćenje

6

Dan 6

Bježimo u rajsku oazu Cayo Iguana, zabačeno ostrvce u blizini Trinidada, poznato po kristalno čistim vodama, bijelim pješčanim plažama i mirnoj atmosferi. Nakon slikovite vožnje brodom iz Trinidada, stižemo na ovo malo tropsko utočište, gdje nas dočekuje zvuk talasa i šum palmi. Ostrvo je dobilo ime po iguanama koje unaokolo slobodno šetaju, pružajući vam jedinstvenu priliku da ih vidite u njihovom prirodnom okruženju. Imaćemo dovoljno vremena da se opustimo na plaži, upijamo sunce ili se osvježimo plivajući u toplim, tirkiznim vodama. Ronimo uz koralne grebene i otkrivamo živopisni morski svijet. Ukusan ručak sa morskim plodovima biće poslužen na plaži, uključujući svježe ulovljenu ribu i lokalne specijalitete koji odražavaju ukuse kubanske kuhinje. Noćenje

7

Dan 7

Krećemo na nezaboravno putovanje kroz bujne predjele Valle de los Ingenios, lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, poznatog po svom istorijskom značaju i prirodnoj ljepoti. Dok jašete kroz brda, prolazićete pored ruševina starih šećerana i plantažnih kuća, ostataka bogate prošlosti ove doline. Vaš vodič će vam ispričati priče o uticaju industrije šećera na ovaj region, pružajući vam fascinantne uvide u kubansku istoriju.

Staza nas vodi dublje u prirodu, gdje ćete doživjeti mir ruralne Kube, okruženi zadivljujućim pogledom na planine i doline. Usput nailazimo na lokalne poljoprivrednike koji rade na zemlji i uživamo u mirnom okruženju.

Stižemo i do skrivenog dragulja: zabačenog vodopada utonulog u zelenilo. Možete se osvježiti kupanjem u hladnim, kristalno čistim vodama ili se jednostavno opustiti i uživati u ljepoti okoline. 

Nakon vremena provedenog kraj vodopada, povratak jahanjem vodi nas nazad u Trinidad.

Večeri su slobodne za opuštanje, posjetu Casa de la Música, Ayala, ili uživanje u večeri u gradu. Noćenje

8

Dan 8

Polazak za Varadero, uz pauzu u Santa Clari za kratke posjete Tren Blindadu, Mauzoleju Che Guevare i centru grada.

Po dolasku u hotel je slobodno vrijeme za uživanje na svjetski poznatoj i 12km dugačkoj plaži Varadero! 

3 dana samo plaža! 🙂 Noćenje u 4* ALL INSLUCIVE rizortu.

9

Dan 9

Slobodno vrijeme za uživanje na plaži našeg resorta. Noćenje u 4* ALL INSLUCIVE rizortu.

10

Dan 10

Uživamo u plaži, bazenu i hotelskim pogodnostima u svom ritmu. Noćenje u 4* ALL INSLUCIVE rizortu.

11

Dan 11

Odlazak iz Varadera u jutarnjim časovima. Pauza za kratku posjetu pećini Cueva de Saturno, zatim stajemo kod mosta Bacunayagua na osvježenje i uživanje u pogledu. Stižemo u smještaj u Havani i slobodno veče.  Noćenje

12

Dan 12

Slobodno vrijeme do odlaska na aerodrom.

13

Dan 13

Slijecemo u Beograd/Zagreb/Sarajevo/Skoplje/Podgoricu.

Za drzavljane Crne Gore i Republike Srbije viza nije potrebna.  Hrvatski državljani, koji namjeravaju turistički putovati na Kubu, trebaju turističku vizu koja se izdaje u obliku tzv. „turističke karte“ (ne postoji posebni obrazac zahtjeva) s rokom valjanosti 30 dana od dana ulaska i može se produžiti u Republici Kubi za daljnjih 30 dana (u nadležnom uredu za strance ili policijskoj postaji).
Nije obavezna ali je potrebno to provjeriti sa Institutom za javno zdravlje.
Kupovina karte je jedini trošak do polaska na putovanje. Po dolasku na Kubu, odnosno na početku putovanja, plaća se druga rata lokalnoj turističkoj agenciji.
Većina smještaja ima uslugu pranja veša koja se plaća.
I jedno i drugo je u redu, možda je najbolja opcija kofer, ali na točkiće.
Na većini aktivnosti i tokom tura će biti dostupni lokalni turistički vodiči koji će se truditi da vas upoznaju sa informativnim i zanimljivim detaljima o turi, lokalitetima, kulturi naroda itd. Globetracker pratilac grupe odlično poznaje destinaciju i on/a služi da vam olakša boravak, da vam pruža praktične i servisne informacije, da bude tu za vas, on/a je veza između lokalnih saradnika i organizatora i grupe… I trudi se da doživite i zavolite destinaciju upoznajući vas sa svim prelijepim mjestima koje smo tokom brojnih posjeta otkrili. Ali imajte na umu da njegova/njena uloga nije da vam priča istorijske i ostale edukativne činjenice o destinaciji.

Nije obavezno, ali  je nasa iskrena preporuka i savjet

Minimalno sto morate imati je polisa zdravstveno osiguranja koja pokriva eventualne hitnu medicinsku pomoc.

Globetracker ne pruža usluge osiguranja i neće biti odgovoran za vaše zdravlje i zdravstveno stanje, niti je duzan da pokriva troskove ljekarskih pregleda i medicinskih usluga (od banalnih, ali ne tako prijatnih stvari tipa da vas zaboli zub, da vam pozli, da se posjecete, stanete na jeza… do ozbiljnijh situacija)

Zdravstveno osiguranje koje ste izvadili prije puta sluzi za to.

Prije puta se javite nekoj od osiguravajucih kuca, navedite zemlje koje cete posjetiti i raspitajte se o uslovima i koje polise nude. Neke od osiguravajucih kuca su Uniqa, DDOR, Delta Generaly, Winer… Cijena  nije prevelika a moze mnogo da znaci, mada je uvijek najbolje kada ostane neiskorisceno 🙂

★ Kopiju avionske karte

★ Kopiju pasosa  (pozeljno da je imate i na mejlu )

★ Putnu apoteku (ljekove nositi u originalnim pakovanjima). Preporucujemo ljekove protiv bolova, zastitu od dijareje (probiotik, aktivni ugalj), antibiotik, lijek za spustanje temperature, flaster, zavoj, alkohol, jod i ostale ljekove koje eventualno koristite i kod kuce.

★ Putno osiguranje

★Ranac od oko 25L pogodan za izlete tokom avanture, rucni prtljag itd.

★ jedne sportske patike i jedan/dva para papuca

★ Kapa ili šešir

★ Repelent za komarce (autan je sasvim ok, autan “jungle” sa vecim procentom deeta je jos bolje resenje)

★ Kremu za zaštitu od sunca (preporučuje se SPF 30 i veci)

★ Pribor za licnu higijenu (cetkica za zube, pasta, maramice, sapun, ulosci…)

★Baterijska lampa

★ Fotoaparat, pozeljno sa dobrim zumom i po mogucstvu rezervnom baterijom

★Power bank externu bateriju (necete svuda moci napuniti svoj telefon, gopro kameru  ili manji fotoaparat)

★ Novčanik pojas koji se nosi ispod odjece i u kojem drzite novac i pasos, popularni “Money Belt”

★ Sunčane naočare

★ Mali katanac za kofer ili rajfeslus ranca

★ Travel Adaptor prilagodjen njihovim uticnicama

★ Dobru knjigu ili časopis, za prekratiti vrijeme u putu ili za uzivanje na plazi

*** Preporučujemo da nakit i dragocjenosti koji vam nisu potrebni na avanturi ovog tipa  ostavite kod kuće.