Bez doplate!
Fakultativni izleti
10 ili više dana
Trajanje
Uskoro
Grupni polazak
U pripremi
putovanje
Kids friendly
putovanje

Krstarenje

Maldivi putovanje

Ako ste spremni da u sebi probudite Robinzona Krusoa, onda su Maldivi krstarenje idealna prilika za Vas i Vaš istraživački duh. Istražite pusta ostrva Vaavu atola Maldivskog arhipelaga, i prepustite se čarima prirodnih lepota Indijskog okeana. Upoznajte glavni grad Maldiva, Male, jedan od najgušće naseljenih gradova. Avantura kreirana na poseban i jedinstven način, u kojoj neće biti smešteni celo putovanje u istom mestu i zavisiti od plime i oseke.

Maldivi putovanje krstarenje - biser Indijskog okeana - Peščani sprud
Peščani sprud

Maldivi putovanje krstarenje u tropskom raju i biseru Indijskog okeana! Beskrajno uživanje može da počne.  Vreme je za odmor na prelepim plažama i u toplim kristalno čistim vodama koje zapljuskuju peščane obale na samo par desetina metara od našeg smeštaja. Ne, nije ovo samo pasivan odmor, potrudićemo se da vam pokažemo mnoge tajne lokacije u blizini ostrva, peščane sprudove, koralne grebene, nenaseljena ostrva i jos mnogo, mnogo toga.

Iskoristite naše iskustvo da upoznate skrivene plaže, da uživate na mestima kojih nema na mapi turističkih brošura. Mir i tišina na beskrajnim peščanim plažama, u hladu palmi sa pogledom na tirkizni okean. U lepotu ovog arhipelaga ćete se uveriti još dok budemo preletali atole načičkane kao perle oivičene tirkizno plavim vodama.

Male

Na ostrvu prečnika 2 kilometra živi oko 80.000 stanovnika što je četvrtina od ukupnog broja Maldivljana. Polazimo pešaka do lokalne luke i malim brodićem polazimo u kratku vožnju do ostrva Male. Sama šetnje najgušće naseljenim gradom na svetu je atrakcija… motocikala i bicikala na ulicama ima skoro koliko i stanovnika. Od mesta od interesa tu su Islamski centar, Hukuru džamija, Predsednikova kuća, glavna ribarska luka, riblja pijaca i lokalna pijaca voća i povrća, glavni trg u Maleu Jumhooree Maidan. Kupite maldivski „bounty“ za poklon vašim prijateljima na lokalnoj pijaci. Nakon šetnje vraćamo se u luku i istim brodićem vraćamo se u Hulhulmale. Večera, noćenje u hotelu.

Maldivi krstarenje

Spremite se, Maldivi krstarenje počinje! Probudite istraživača u sebi. Upoznajte podvodni svet, zaplivajte sa mantama, ražama, uživajte u igri delfina, istražite koralne grebene, zaigrajte uz muziku u predvečerje uz plamen vatre na pustom ostrvu…

Isprobajte se u veštini pecanja, uživajte u zvucima morskih talasa i tišini prirode koja vas okružuje. Svako od nas zaslužuje da se prepusti odmoru na jedinstven način i odupre se brzom životu koji nam diktira današnjica. Napunimo baterije i osvežimo svoj duh.

Izleti - BEZ doplate

GlobeTracker Vas ne vodi na pasivan odmor! Upravo iz tog razloga, dobijate sledeći paket izleta BEZ doplata kako biste iskusili sve najbolje što nam Maldivi daju:

Gradska tura u Maleu

Snorkling sa razama

Poseta peščanom sprudu

 

Upoznaćemo prave Maldive, onakve kakvi se ne mogu doživeti u luksuznim resortima. Iskustvo koje se mora doživeti. Tropsko ostrvo na kojem možete sresti lokalno stanovništvo, bez mase turista i visokih zgrada. Duge peščane plaže, prelepa priroda unutrašnjosti ostrva, koralni grebeni nedaleko od obale, peščani sprudovi…

 

Biser Indijskog okeana na GlobeTracker način – “Out of Maps”!

 

Imate pitanje ili zelite da se prijavite na avanturu Maldivi?

Pozovite nas

Poziv/Viber/WhatApp/SMS +381 66 00 32 82

 

Additional information

DržaveMaldivi
Mesec01 Januar, 02 Februar

Maldivi putovanje krstarenje - biser Indijskog okeana

1

Dan 1

Polazak iz Beograda/Sarajeva/Skoplja sa presedanjem za Hulhule na Maldivima.

2

Dan 2

Male

Dobrodošli na Maldive! Stižemo u jutarnjim časovima na aerodrom u Hulhule, gde nas dočekuju naši lokalni prijatelji. Ubacujemo prtljag u vozila i polazimo kopnenim putem na ostrvo Hulhulmale. Smeštamo se u hotel. Popodne je predviđeno za odlazak u glavni grad Maldiva, Male, jednog od najneobičnijh prestonica na svetu.  Večera, noćenje u hotelu.

3-7

Dani 3.-7.

Spremite se, isplovljavamo

Nakon doručka, pakujemo se i odlazimo u luku gde nas čeka brodić sa kojim ćemo se uputiti u avanturu Robinzona Krusoa…

Naredne dane iskoristimo na najlepši mogući način, stapanjem sa izvornim prirodnim lepotama. Pecanje, plivanje sa razama, ronjenje, odbojka na pesku…

8

Dan 8.

Nakon poslednje noći na pustom ostrvu, krecemo put povratka u Hulhulmale i stižemo u popodnevnim časovima. Smestamo se u hotel. Provedimo ovo vece zajedno u prepričavanju doživjljaja prethodne avanture uz večeru i šum mora.

9

Dan 9.

Pakujemo suvenire i prelepe uspomene i u zavisnosti od vremena leta odlazimo na aerodrom i let za povratak.

10

Dan 10

Povratak kući

Dolazak u Beograd/Zagreb/Podgoricu i kraj još jedne od nezaboravnih avantura.

Imate pitanje ili zelite da se prijavite na putovanje Maldivi - biser Indijskog okeana?

Pozovite nas

Poziv/Viber/WhatApp/SMS +381 66 00 32 82

Boravišna taksa košta 8 eura po danu po putniku, ali je ona uračunata u cenu aranžmana.
Apsolutno! Ostrva i plaže biramo tako da se možete u potpunosti opustiti i uživati, a kupanje u bikiniju je dozvoljeno na celom našem ostrvu.
Ne! Maafushi ostrvo je male površine, sa previse hotela i hostela sa samo jednom plažom gde je dozvoljeno kupanje u bikiniju. Za pravi doživljaj i uživanje odabrali smo ostrvo gde nema previše turista, saobraćaja i gde je svuda dozvoljeno kupanje u bikiniju.

Da, potrebna je viza koja se dobija prilikom prelaska granice i besplatna je.

Ne, ali je to potrebno proveriti telefonom sa Institutom za javno zdravlje.

Kupovina karte je jedini trošak do polaska na putovanje. Po dolasku na Maldive, odnosno na početku putovanja, plaća se prva rata lokalnoj turističkoj agenciji. Ostatak se plaća do kraja putovanja.

S obzirom na to da se radi o promo turi u kojoj želimo da vam pružimo što više za vaš novac i u potpunosti iskoristimo budžet koji imamo, u cenu ture su uračunati svi izleti, svi transferi, sve takse i polupansion. Znatno smo smanjili vaše lične troškove, pa mislimo da je 100 eura sasvim dovoljno za soft pića, voće….. Naravno, ovaj iznos uzmite sa rezervom, bilo je putnika koji su potrošili i dosta manje, ali i onih što su trošili dosta više. U navedeni iznos ne računamo masaže, koktele, alkohol, itd

Vezano za vodjenje male dece na ovaj put imamo nekoliko napomena. Naša je obaveza da pružimo sve informacije onakve kakve jesu, pa da sami u odnosu na njih procenite da li vam ovaj put odgovara, jer vi najbolje znate svoje dete. Nije nam primarna želja da imamo što više putnika, pune grupe, ekonomski momenat… cilj nam je da svima koji krenu pružimo maksimum i da istinski uživaju, bilo da se radi o odraslima ili o deci.
NAPOMENE:
★Sam put do Maldiva i nazad je sa presedanjem, koje može da traje nekoliko sati;
★za odrasle putnike nijedna vakcina nije obavezna, dok je za decu najbolje proveriti sa Institutom za javno zdravlje, kako bi u odnosu na godine vaseg deteta dali savet;
★takodje, u slučaju nekog dečijeg zdravstvenog problema (mučnina, povraćanje, temperatura ili sl.), znajte da su bolnice i zdravstvena zaštita na Maldivima nižeg ranga nego kod nas.

Dakle, molimo vas da se, pre svega, konsultujete sa Institutom za javno zdravlje i potrazite i njihovo misljenje o vodjenju dece na ovaj put, a onda, nakon konsultacija sa njima, donesite odluku, pa ako je pozitivna, javite se. Neko naše mišljenje je da je od 5 godina pa naviše sasvim u redu, gledajući to sa strane da je ovo ipak grupno putovanje i da se deca trebaju uklopiti u planirane izlete i aktivnosti.

Ne treba reći da je nama zadovoljstvo da se Globetrackerima pridružuju i mališani ako je izvodljivo. 🙂


I jedno i drugo je u redu, možda je najbolja opcija kofer, ali na točkiće. Nema trekinga i toliko neravnih terena da bi vam kofer smetao. Naravno i ranac je dobra opcija.
Na većini aktivnosti i tokom tura će biti dostupni lokalni turistički vodiči koji će se truditi da vas upoznaju sa informativnim i zanimljivim detaljima o turi, lokalitetima, kulturi naroda itd. Globetracker pratioc grupe odlično poznaje destinaciju i on služi da vam olakša boravak, da vam pruža praktične i servisne informacije, da bude tu za vas, on je veza između lokalnih saradnika i organizatora i grupe… I trudi se da doživite i zavolite destinaciju upoznajući vas sa svim prelepim mestima koje smo tokom brojnih poseta otkrili. Ali imajte na umu da njegova uloga nije da vam priča istorijske i ostale edukativne činjenice o destinaciji.

Nije obavezno, ali je nasa iskrena preporuka i savet

Minimalno sto morate imati je polisa zdravstveno osiguranja koja pokriva eventualne hitnu medicinsku pomoc.

Globetracker ne pruža usluge osiguranja i neće biti odgovoran za vaše zdravlje i zdravstveno stanje, niti je duzan da pokriva troskove lekarskih pregleda i medicinskih usluga (od banalnih ali ne tako prijatnih stvari tipa da vas zaboli zub, da vam pozli, da se posecete, stanete na jeza… do ozbiljnijh situacija)

Zdravstveno osiguranje koje ste izvadili pre puta sluzi za to za to sluzi putno zdravstveno osiguranje.

Pre puta se javite nekoj od osiguravajucih kuca, navedite zemlje koje cete posetiti i raspitajte se o uslovima i koje polise nude. Neke od osiguravajucih kuca su Uniqa, DDOR, Delta Generaly, Winer… Cena nije prevelika a moze mnogo da znaci, mada je uvek najbolje kada ostane neiskorisceno 🙂

★ Kopiju avionske karte

★ Kopiju pasosa (pozeljno da je imate i na mejlu )

★ Putnu apoteku(lekove nositi u originalnim pakovanjima). Preporucujemo lekove protiv bolova, zastitu od dijareje (probiotik, aktivni ugalj), antibiotic, lek za spustanje temperature, flaster, zavoj, alcohol, jod i ostale lekove koje eventualno koristite i kod kuce.

★ Putno osiguranje

★Ranac od oko 25L pogodan za izlete tokom avanture, rucni prtljag itd.

★ Osim donjeg rublja, omiljenih majci i kratke garderobe potrebno je poneti i par stvari dugih rukava i nogavica jer noci na safariju i u Nairobiu mogu biti svezije narocito u period naseg leta. Takodje dug rukav obavezno stavite u ranac koji nosite sa sobom u avionu jer se desava da su na aerodromu niske temperature kao i u avionu pa je kratak rukav neadekvatan tim temperaturama

★ jedne sportske patike i jedan/dva para papuca

★ Kapa ili šešir

★ Repelent za komarce ( autan je sasvim ok, autan “jungle” sa vecim procentom deeta je jos bolje resenje)

★ Kremu za zaštitu od sunca (preporuča se SPF 30 i veci)

★ Pribor za licnu higijenu (cetkica za zube, pasta, maramice, sapun, ulosci…)

★Baterijska lampa

★ Fotoaparat pozeljno sa dobrim zumom i po mogucstvu rezervnom baterijom

★Power bank externu bateriju( necete svuda moci napuniti svoj telefon, gopro kameru ili manji fotoaparat)

★ Ručni sat (sa alarmom)

★ Novčanik pojas koji se nosi ispod odece i u kojem drzite nova ci pasos, popularni “Money Belt”

★ Sunčane naočare

★ Mala katanac za kofer ili rajfeslus ranca

★ Travel Adaptor prilagodjen njihovim uticnicama

★ Dobru knjigu ili časopis, za prekratiti vreme u putu ili za uzivanje na plaza

*** Preporučujemo da nakit i dragocenosti koje vam nisu potrebni na avanturi ovog tipa ostavite kod kuće.

Imate pitanje ili želite da se prijavite na putovanje Ekspedicija Afrika?

Pozovite nas

Poziv/Viber/WhatApp/SMS +381 66 00 32 82

Cena se sastoji od cene ture i cene avio karte.

Prilikom prijave plaća se samo avio karta, dok se ostatak plaća po dolasku na Maldive lokalnoj agenciji organizatoru putovanja.

1. Cena ture 699e

– Cena ture uključuje

  • PUN pansion tokom krstarenja
  • Smestaj u dvokrevetnim i trokeventnim sobama pre i nakon krstarenja
  • 6 dana / 5 noci krstarenja. Spavanje na pustim ostrvima u velikim, komformim satorima.
  • Opremu za ronjenje, pecanje, odbojku i muziku
  • SVE izlete navedene u programu
  • Sve boravišne takse
  • Transfere od trenutka sastanka sa grupom do odlaska grupe na aerodrom
  • Vodiča sa licencom i bogatim iskustvom
  • Poklon

2. Cena avio karte

Avio karta je jedini trošak do polaska na putovanje. Putnik ima slobodu da bira mesto polaska i povratka, kao i avio prevoznika. Kartu kupuje samostalno putem interneta ili lokalne agencije za prodaju avio karata, ali uz naše instrukcije za najpovoljniju cenu.

Uslovi plaćanja

Kupovine aviokarte je prvi i jedini korak i trošak kojim ste obezbedili mesto u grupi i možete mirno čekati polazak. Svi ostali troškovi se plaćaju na Maldivima lokalnim organizatorima putovanja.

Za kupovinu aviokarte Vam pružamo svu potrebnu podršku i pomoć.

Prijavljivanje

Preporuka je da se javite na vreme, pogotovo što je trenutna cena aviokarte niža nego ikada, a osim toga bili biste i siguran putnik bez bojazni da se grupa popuni iz razloga što je broj mesta ograničen. Možete se prijaviti putem telefona, email-a, lično u GlobeTracker predstavnišvima u Vršcu, Beogradu i Podgorici.

Maldivi krstarenje
Maldivi krstarenje
Maldivi krstarenje
Maldivi krstarenje
Maldivi krstarenje
Maldivi krstarenje
Maldivi krstarenje